Oruç Tutarken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Oruç Tutarken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir? Oruç tutmak uzun süre aç kalmak anlamına geldiğinden dolayı Ramazan ayının belli dönemlerinde ağız kokusu problemi ile..

Oruç tutmak uzun süre aç kalmak anlamına geldiğinden dolayı Ramazan ayının belli dönemlerinde ağız kokusu problemi ile karşılaşılmaktadır. Ağız kokusu temelde uzun süre herhangi bir şey yutkunamamak dan dolayı oluşur. Aynı şekilde gece uyandığınızda da nefesinizin kopmasında ki sebep Aslında Bundan kaynaklanır.

Ramazanda Ağız kokusu nasıl giderilir?

Ramazan ayında oruç tutuyor erken ağız kokusu hepimizin karşılaştığı önemli problemlerden bir tanesidir. Bunu Azaltabilmek için uygulayacağınız ilk yöntem sahurda mutlaka dişlerinizi fırçalamak tır.

Bu sayede ağız içerisinde kalan yemek parçaları geçici surette uzaklaştırılmış olur ve onlardan dolayı oluşabilecek olan Türk okulların önüne geçmiş olursunuz. Sadece dişinizi değil aynı zamanda Dilinizi de fırçalayın Bu sayede ağzınıza yarışacak koku kökten kazanmış olur ve düzenli olarak diş ipi kullandığınız zaman diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde ki tüm pisliklerini arındırırsınız ve koku olayını minimuma indirirsiniz.

Gün içerisinde oruç durumu devam ediyorken macun kullanmadığın arada dişlerinizi fırçalarsanız ya da ağzınızı  su ile çalkalayınız koku azaltacaktır. Sahurda bol miktarda su tüketmeye çalıştığımız zaman tükürük yapınız Daha akışkan hale geleceğinden dolayı gün içerisinde ağız kokusu sorunu düşecektir.

Aynı zamanda sahurda koku tazelemeye yardımcı olacak olan maydanoz ya da karanfil kullanmanızı çok fazla İşinize yarar. Eğer bulabilirseniz taze biberiye kullanmanızda Ağız kokusuna engelleyecek önemli araçlar arasında yer alır.

Nane tükettiğiniz zamanda kokunuzu bastırabilirsiniz sağlığınız da Kuru nane salatalarda ya da yemeklerin yanında tüketilirse ağız kokusu azalır. Sahurda baharatlı yiyecekler tüketmeden ağız kokusunun oluşmasına engellersiniz Özellikle de sarımsak Soğan gibi gıdalar ilerleyen saatlerde ağız kokusunun en üst seviyeye çıkmasına sebep olacaktır.

Sahurda sucuk ya da baharat içeren gıdalardan uzak durmanız ağız kokusuyla mücadele etmenizi sağlar bu nedenlerden dolayı sahur sofralarını daha çok proteinlerden oluşturan sopalarla kuru fakat Sucuk sosis gibi gıdalardan uzak durun.

Sigara ağız kokusuna önemli sebeplerin başında gelmektedir Bu nedenlerden dolayı sahurdan yatmadan önce sigara içmenizi tavsiye ediyoruz. Burun tıkanıklığı da beraberinde ağız açık uyumayı gerektiren sebepler arasında yer alacağından ötürü Burnumuz tıkalıyken uyumanıza ağız kokusunun oluşumunu hızlandıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap