Tahta Bıçak Nasıl Yapılır?

Tahta Bıçak Nasıl Yapılır? Doğal gıdaların mutfak malzemeleri ile doğru bir şekilde hazırlamak gerekmektedir. Mutfak gereçleri arasında yüzde yüz organik olanl..

Doğal gıdaların mutfak malzemeleri ile doğru bir şekilde hazırlamak gerekmektedir. Mutfak gereçleri arasında yüzde yüz organik olanlarının içerisinde bulunan tahta bıçaklar gıdaları hazırlamada en önemli yardımcılarınız arasında yer alır. Tahta bıçakların nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim.

Kaliteli bir tahta bıçak için Öncelikle kaliteli bir malzeme gerekmektedir. Endüstriyel amaçlı olarak yetiştirilmiş olan gövdesi açık renkli ağaçlardan bir avuç içi büyüklüğünde ve 30 santim kadar uzunluğunda bulunan ağaç parçaları kaliteli bir tahta bıçak yapmak için yeterli olacaktır.

Bu parçayı bıçağa dönüştürürken uygulamanız gereken adımlar oldukça basittir. Endüstriyel amaçlı yetiştirilmiş olan ağaçlar arasında bıçak yapmaya uygun olan en kaliteli tür meşe ağacıdır eğer bulma şansınız varsa bambu ağacı da bıçak için oldukça ideal malzemeler arasındadır.

Yeterli boyutlarda ve çok fazla kurumamış olan taze kesilmiş ağaç parçasını önce kabaca bir el baltası ya da iri bir bıçakla kalıp haline getirmeniz gerekiyor. Sap kısmını ve gövdesini kabataslak bir kalp şeklinde  hazır hale getirdikten sonra detaylı bir Oymacılık işlemi başlayacaktır. Ağacı oyarken işlem bitene kadar kesinlikle marangoz eldivenlerin ise elinizde bulandırır. Eldivenleri bıçağı tamamen oluşturmaya başlayana kadar çıkarmayın Çünkü olası bir kazada eldivenler elinizi koruyacaktır.

Kalın bir bıçak ya da el baltası ile tahtayı kabaca bir bıçak haline getirdikten sonra küçük bir falçata yardımıyla Bıçağın içerisinde küçük oyuncuları oluşturmanız gerekecektir.

Bıçağın sap kısmından başlamakta fayda göreceksiniz Çünkü bıçak kesin kısmından başlarsanız işlem gerçekleştirirken elinizi kesme ihtimaliniz yüksektir.Sap kısmını avucunuzun içerisinde uygun birbirine eşit kıvrımlar la bir yapı haline getirdikten sonra falçatalı kıvrımları küçük darbelerle pürüzsüz hale getirilmesi için kullanabilirsiniz. Ağzından bu bölgeyi zımparayla beraber daha kusursuz bir doku haline getirme şansınız da bulunmaktadır.

Bıçağın üst kısmını tamamen sürtünmesiz ve düz bir hale gelecek kıvama gelene kadar oyma işlemine devam edin. Keskin olan bıçak kısmı için tahta bıçaklarda tırtıklı şeritler daha uygun olacaktır. Bıçağın noktasal keskinliğinde çok sürtünme kuvvetiyle oluşturacağı kesme kuvveti çok daha yüksektir bu sebeplerden dolayı tırtıklar milimetrik derinliklerde ve birbirine eşit mesafelerde olurlarsa daha güçlü sonuçlar elde edersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap