Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri

Güzel görünümümüzün vazgeçilmez parçası olan saçlarımızın dökülmesi her kadının korkulu rüyalar arasında yer alırken farklı nedenlerden kaynaklanabilen bu soru..

Güzel görünümümüzün vazgeçilmez parçası olan saçlarımızın dökülmesi her kadının korkulu rüyalar arasında yer alırken farklı nedenlerden kaynaklanabilen bu sorunu sizler için mercek altına aldık.

Kadınlarda saç dökülmesi nedenleri üzerine son yıllarda yapılan araştırmalar her gün 50 ile 100 tel kadar saçımızın dökülmesinin normal olduğunu göstermekle beraber ani saç dökülmelerinde veya bu sayıların üzerindeki durumlarda sebeplerinin araştırılması gerekmektedir.

Kadınlarda saç dökülmesinin sebepleri arasında en fazla görülenlerinden biri olan hormon dengesizlikleri saç tellerinin zayıflamasına ve dökülmesine neden olurken testosteronun dehidrotestesteron hormonuna dönüşmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu sorun saç köküne giden kan dolaşımını olumsuz etkilerken saç uzamasını engellediği gibi dökülmelere de sebep olacaktır.

Saç dökülmesi nedenleri üzerine yapılan araştırmalar sonucunda genetik faktörlerin etkili olduğu da ortaya çıkmış olmakla beraber özellikle babadan geçen kellik geni bu sorunla karşılaşmanızı sağlarken kansızlık, demir ve vitamin eksikliği, menopoz sonrası kanamalar ya da çok adet kanaması yaşanması da saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Kadınlarda yoğun saç dökülmesi zamanla karşılaşılabilecek sorunlar arasında yer alırken alopsi adında bir otoimnün rahatsızlığının habercisi niteliğinde olabiliyor. Güzelliğinize gölge düşürecek ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmenize neden olabilecek bu sorun hipertiroid ve hipotiroid tiroit hastalıklarından da kaynaklanabilmektedir. Bağ doku hastalıkları, şeker, anesteziye bağlı durumlar, kullanılan bazı ilaçlar ve yoğun stres altında çalışmak ya da yaşamak da kadınlarda saç dökülmesi sebepleri arasında dönemsel olarak yaşanabilmektedir.

Saçları sık toplamanın dökülmelere sebebiyet verdiği kadınlar arasında hep konuşulmakla beraber bu duruma bilimsel olarak traksiyon alopesisi denilmektedir ve gerçekten dökülmeler yaşanabilmektedir.

Sağlıksız ve kötü beslenme güzelliğinizi elinizden alarak saç dökülmesine neden olurken özellikle A vitamini ile demir eksikliğinde bu şikayetle karşılaşmanız kaçınılmaz hale gelebilir. Kozmetik ürünlerden kaynaklanan saç dökülmeleri ile de günümüzde sıklıkla karşılaşılmakla beraber sizlere tavsiyemiz daha önce kullanmadığınız markaları tercih etmemeniz ve mümkünse yeni ürünün mutlaka önceden testini yapmanız olacaktır.

Saç dökülmesi için yapılması gerekenler arasında öncelikle uzmana danışmak uygun olacağı gibi B, C, E vitaminlerinin kullanılması saç hücrelerinin beslenmesi için faydalı olacağı gibi uzman tarafından önerilebilir.

Beslenme alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirmeniz bu sorunu aşmanızda faydalı olacağı gibi protein ağırlıklı ve organik gıdalarla beslenmeye çalışmanızı özellikle tavsiye ederiz. Saç derisine kan dolaşımını hızlandırmak için masaj uygulamanızda yararlı olacağı gibi bir süre sonra etkisini görebilirsiniz.

Psikolojinizi bozan ve strese girmenize sebep olan olumsuzlukları hayatınızdan çıkarmanız saç dökülmesine çare olabilecektir. Hormon testi yaptırarak düzensizlik olup olmadığını kontrol ettirmeniz eğer bir sorun var ise gerekli tedaviyi uygulamanızda saç dökülmesine çare olabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap