.
.

Koşu Bandını Nasıl Kullanmalıyım?

Yaşam şartlarımız koşu ya da yürüyüş yapabilmemize kimi zaman engel olurken günümüzde birçoğumuz spor salonlarına veya evlerimize koşu bandı alarak spor yapmay..

.
.

Yaşam şartlarımız koşu ya da yürüyüş yapabilmemize kimi zaman engel olurken günümüzde birçoğumuz spor salonlarına veya evlerimize koşu bandı alarak spor yapmaya yöneliyoruz.

Koşu bandı yürüyüş ve koşu için günlük spor yapmanıza imkan verir özellikle kilo verecekler için koşu bandını verimli hale getirmek mümkündür.

Hep aynı tempoda yürüyor ya da koşuyorsanız ve kilo vermek istiyorsanız bu etkili bir yöntem değildir bu şekilde tempolar genelde kilosunu korumak isteyenler için daha uygun olacaktır fakat kilo vermek isteyenler için koşu bandının hızını azaltarak ve yükselterek yapacağınız uygulamalarıyla metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamak mümkün olacaktır.

Yağ yakımının hızlı olabilmesi için koşu bandında nabzınızın 70 olması gereklidir yani 20 yaşında biri için nabız 200 yağ yakımı aralığı nabzı ise 130 olmalıdır. Koşu bandının verimli kullanılması için yapmanız gereken sağlıklı bir spor ayakkabı edinmelisiniz basit ayakkabılar ve hatta evde çorapla asla yürüme bandında koşu ya da yürüyüş yapmayın bu oldukça sağlıksız olacağı gibi ayak bileklerinizin yorularak incinmesine ve ağrıya sebep olacaktır

Bandı koşu ya da yürüyüşte kullanıyor olsanız da mutlaka dik durun geniş adımlar atarak değil sık ve seri adımlar atmaya çalışın.

Koşu bandı adım aralığınızı uzun tuttuğunuzda beden yükü artarak üzerinde topuğa bineceği için kaslarda zedelenmeler ya da incinmeler oluşabilir. Koşu bandını kullanırken mümkün olduğu kadar doğal koşmaya ya da yürüme çalışın özellikle koşu bandını ellerinizle tutmamaya çalışın.

.

Mümkün oldukça doğal sallanma hareketlerini yapmasına izin verin böylelikle destek almadan koşu ya da yürüyüş yapacağınızı unutmayın.Koşu bandınızı ayarlarken üz zemin değil biraz yükselterek eğim vermeniz doğal zemin yaratmanızı sağlayacak ve biraz daha sizi zorlayacaktır.

Koşu bandı kullanırken sakız çiğnemeyin, telefonla ya da konuşarak spor yapmayın bunlar doğru nefes almanızı engeller. Koşu bandında yapılan hatalar nefesinizin doğru çıkmamasına ve yorulmanıza sebep olacaktır. Koşu bandında kulaklıkla müzik dinleyebilirsiniz ya da televizyon izleyerek temponuzu yüksek şekilde artırabilirsiniz.

Koşu bandında koşmadan ya da yürümeden önce mutlak ısınma yapmaya dikkat edin. Bunu da hız ayarını düşürerek yürüme periyodunda yaparak başlamaya dikkat edin ısınmadan yapacağınız koşu vücudu sağlıksız kılacağı gibi kaslarda incinmelere ve aşırı kas ağrılarına neden olacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap