.
.

Kulak Çınlaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kulak çınlaması birçok insanın hayatında ender ya da sık yaşadığı durumlardan biri olarak yaşanırken genelde bizler rahatsızlık derecesinde olmayan tüm olumsuz..

.
.

Kulak çınlaması birçok insanın hayatında ender ya da sık yaşadığı durumlardan biri olarak yaşanırken genelde bizler rahatsızlık derecesinde olmayan tüm olumsuzlukları önemsemeyiz fakat kulak çınlaması ilerleyerek dikkat dağınıklığına, uykusuzluğa ve psikolojik stres sebebi olabilecek sorunlar yaratabilir.

Kulak çınlaması sebepleri farklılık gösterebilirken özellikle yüksek sese maruz kalmak kulak çınlamasına sebep olmaktadır.

Aşırı yüksek sese uzun süre maruz kaldığınızda % 90 kadar pişirme kayıpları yaşanır. Uzun süre yüksek ses altında farklı aletlerle çalışan iş gruplarındaki insanlarda şık yaşanan kulak çınlamaları insan hayatını işkenceye dönüştürebilir. Sadece bu iş kolları değil keyifli yüksek sesle müzik dinlemekte kulak çınlamalarının artmasına neden olur.

Kulak çınlamaları sadece sese ortaya çıkan bir durum değil kişiler de aşırı yorgunluk ve stres altında olmakta çınlamaların artmasında dikkat çekerken yaşam tarınızda kullandığınız alkol, sigara, kafeinli içecekler ya da farklı gıdaların çınlamaları artırdığını belirtmek isterim.

-Kulak çınlaması yaşıyorsanız ve bazı olumsuzluklarda gelişiyorsa örneğin kulağınızda çınlama ve yüzünüzde ya da bedeninizde fonksiyon bozuklukları koordinasyon güçsüzlük yaşıyorsanız.

-İşitme kaybı, baş dönmesi, denge kaybı, bulantı veya kusma belirtileriyle birlikte yaşanan bir kulak çınlaması hissediyorsanız.

.

-Basit bir çarpma ya da kaza sonrasında yaşayacağınız kulak çınlaması ve işitme kayıpları yaşıyorsanız.

-Yüksek sese maruz kaldığınızda sürekli devam eden kulak çınlaması ya da işitme kayıpları yaşıyorsanız.

-Normal şartlarda yaşadığınız kulak çınlamasından farklı şiddetli çınlamalar yaşıyorsanız mutlak hekime danışmalısınız.

Kulak çınlaması kimi zaman bir hastalığın belirtisi olabilir. Kulakta biriken atıklar enfeksiyona sebep olabileceği gibi işitme sinirindeki bir tümör oluşumu çınlamaya neden olabilir. Hastalıklarınıza bağlı kullanılan ilaçların yan etkisi olarak kulak çınlaması yaşanması olasıdır. Yaşlanmaya bağlı kulaktaki işitme kaybının habercisi olarak değerlendirilmelidir. Meniere hastalığına bağlı çınlama yaşıyor olabilirsiniz.

Yüksek kan basıncı yaşayan kişilerde sıklıkla görülürken kalp damar tıkanıklığının da habercisi olarak görülebilir. Genelde kadınlarda sık yaşanan kansızlıklarda kulak çınlaması sık yaşanan bir belirtidir.

Yaşadığınız alerjik hastalıkların belirtileri arasında görülür. En sık yaşanan hastalıklardan biri troid bezinin az çalışmasının da belirtilerinden biridir. Boyun ve çene eklemlerinde oluşan rahatsızlılarında habercisi olan kulak çınlamaları lütfen dikkate alın ve bir an önce önlem almakta yarar vardır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap