Tuvalette Hijyen Nasıl Sağlanır?

Tuvalette Hijyen Nasıl Sağlanır? Tuvalet banyo gibi evimizin önemli bölümleri aynı zamanda nemli alanlar olmaktadırlar. Mikroplar da üremek için rutubetli ve n..

Tuvalet banyo gibi evimizin önemli bölümleri aynı zamanda nemli alanlar olmaktadırlar. Mikroplar da üremek için rutubetli ve nemli ortamlara ihtiyaç duyduklarından dolayı bu tarz olanlar içerisinde son derece hızlı bir şekilde çoğu alabilirler.

Hem insan sağlığını rahatsız eden bu durum beraberinde kötü koku da oluşturduğundan dolayı tuvaletteyim banyoların hijyenik bir şekilde bulunması oldukça büyük önem teşkil etmektedir. Makale içerisinde sizlere Tuvalette nasıl yeni sağlayabileceğiniz dair bazı püf noktalar bahsedilecektir.

Tuvaletteki bakteriler daha çok klozet gibi oturaklı olan yerlerde bazen de zeminde ve şifon da bulunabilirler. Bunun sebebi de sifonu her çektiğimiz zaman havaya yaklaşık bir buçuk metre kadar mikropların Yüksel edilmesi ve ardından tekrardan aşağı inerken bütün yüzeyleri kaplaması olarak gösterilebilir.

Bu nedenlerden ötürü tuvaletteki hijyeni sağlamak için sifonu çekmeden önce mutlaka klozet kapağını kapatmanız gerekiyor. Tuvalette hijyen sağlanırken tuvalet fırçasının temiz olması da oldukça büyük önem teşkil etmektedir. Tuvalet fırçası üzerinde çok fazla bakteri olabileceğinden dolayı bu fırça temiz olmadığı takdirde bazı sağlık sorunları ortaya çıkarabilir.

Tuvaletteki nem oranını azaltmak için düzenli olarak havalandırma nasıl gerekiyor. Tuvalet havalandırma sisteminin doğru bir şekilde çalıştığında emin olun.

Bakterilerin yayılmasını engellemek için yapılmış olan bazı özel araçlar sayesinde tuvaletinizi her gün temizleyebilirsiniz. Eğer çocuklarınız bulunuyorsa onların Tuvaletleri de temizlemesini öğretmeniz gerekir. Tuvalete derinlemesine temizlemek ve kokuyu tam anlamıyla ortadan kaldırmak için tuvalete karbonat serpebilirsiniz.

Daha sonra da üzerine seyreltilmiş sirke dökerek tuvalet fırçasıyla güzelce bağlayabilirsiniz. Bu teknikte tuvaletimizin üzerinde bulunan lekeleri tamamen kaldıracaksınız ve tuvalette oluşan tüm kötü kokuları tamamen ortadan kaldırmış olacaksınız.

Zamanda bu metodu tuvaletin yanında bulunan zemin bölümünde de kullanabilirsiniz. Tuvaletinizi temizlemek için kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız kendiniz bakterileri yok edecek bir solüsyon evde hazırlama şansına sahip olacaksınız.

2 su bardağı kadar su ve çeyrek su bardağı kadar bulaşık deterjanı ile beraber bir yemek kaşığı okaliptüs yağını karıştırın. Bu karışımla beraber bir sprey şişe yerleştirdikten sonra iyice çalkalayın ve karışımı bakteri olmasınlar şüphelendiğiniz her alanda kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap