Sedef Hastalığı Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Geçer?

Sedef Hastalığı Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Geçer? Sedef bir cilt hastalığıdır.Bu hastalıkta hastaların ciltlerinde yama biçiminde lekelerin oluştuğu gözlemlenm..

Sedef bir cilt hastalığıdır. Bu hastalıkta hastaların ciltlerinde yama biçiminde lekelerin oluştuğu gözlemlenmiştir.Sedef hastalığı bağışıklık sistemi hastalığıdır.Bağışıklık sistemine göre, bazen azalırken, bazen de şiddetlenmektedir. Bu sedef hastalığının kesin tedavisi yoktur ve lekeler geçmiş gibi gözükürken birden artabilir de. Cilt üzerinde oluşan bu lekeleri azaltmak için birtakım bitkisel tedaviler vardır.

Her bitki sedef hastalığı için faydalı mıdır? Hangi bitkiler, bu hastalığa iyi gelmektedir? Sedef hastalığında hangi bitkisel yöntemlerden faydalanılabilir?

Aloe vera adı verilen bitkinin içindeki jelimsi bir sıvı bulunmaktadır.Bu bulunan jelimsi sıvı cilt üzerinde bulunan birçok problemi çözmede yardımcı olmaktadır.

Bu jelimsi sıvı sivilcelere ve yaralara iyi gelir, bunun yanı sıra sedef hastalığı tarafından oluşmuş olan, kızarıklık ve cilt üzerindeki pul pul dökülmelerinde gözle görülür olarak azaltmaktadır.

Aloe vera adındaki bitki, evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilebilir. Eğer evinizde bu aloe vera bitkisi varsa yapraklarından birini kırarak içinden jelimsi sıvıyı alabilirsiniz. Bitkiden alınan bu jelimsi sıvı, yaraların ve pul pul döküntülerin üzerine uygulanılabilir.Bu sıvıyı cilt üzerine günde 3 kez uygulamak kafi olacaktır.

Sedef hastalığı beraberinde, cilt üzerindeki yaralar da kaşıntıyı da getirmektedir. Bu kaşıntılar rahatsızlık verdiğinde, elma sirkesi kullanılabilir. Elma sirkesi pamuk veya bir bez aracılığıyla kaşınan bölgenin üzerine sürülür.Sedef hastalığı saç derisinde ise elma sirkesinin yararları oldukça fazla olacaktır.

Sedef hastalığı ciltte kuruma ve kaşıntı da yapar.Bu durumda ise hem zeytinyağından yardım alınabilir. Zeytinyağı cilde nem verecektir ve kurumayı en aza indirecektir.Zeytinyağının cildi besleme özelliği de olduğundan bu yaraların iyileşmesi süresini de aza indirir.

Yaklaşık 250 gram kadar kırmızı pancarı, bir gece sirkeli suda bekletin.Beklemenin ardından pancarı kaynar suyun içerisinde 5 dakika boyunca kaynatın. Kaynamanın ardından suyu demlenmeye bırakın ve demlendikten sonra suyu süzün ve ağzı kapaklı bir kabın içerisine alın. Elde edilen bu suyu 3 hafta boyunca yemeklerden önce günde 3 kez olmak üzere için.

Zerdeçal, sedef hastalığına iyi gelmektedir. Zerdeçalı çay şeklinde ya da yemeklerin içerisinde tüketebilirsiniz.
Kükürt tozu ve ardıç katranı karıştırılarak elde edilen bir kremde sedefli bölgeye üzerine uygulanılarak hastalığın iyileşmesine yardımcı olunabilinir.

UYARI:

Sedef hastalarının acı baharatlar, turşu, sarımsak, domates, ceviz ve taze üzüm gibi besinlerden uzak durmaları gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap