Metabolizmayı Hızlandıran Sporlar

Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde malum alan kısıtlaması ve soğuğun da etkisiyle metabolizmayı hızlandırmak sorun haline gelirken sizlere hangi sporların da..

Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde malum alan kısıtlaması ve soğuğun da etkisiyle metabolizmayı hızlandırmak sorun haline gelirken sizlere hangi sporların daha çok kalori yakmanıza yardımcı olacağı konusunda faydalı bilgiler hazırladık.

Yaz aylarında verdiğiniz kiloları kış aylarında korumak oldukça zordur fakat azimliyseniz formunuzu spor yaparak korumak mümkündür.

Özelliklede kış aylarında vücudun metabolizma hızı düşüş gösterir bununla birlikte kan dolaşımı düşme gösterir ve beden üşüdüğü için sürekli yemek yiyerek kendini ısıtma yoluna gider. Kış aylarında diyet yapmak zor olsa da doğru spor dalına yönelerek metabolizma hızınızı artırarak kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Spinning: Adını aleti olan bisikletten almaktadır. Bisiklet üzerinde pedal çevirerek yapılan bu spor müziklerle de aerobik tarzı bir spor dalına dönüşüyor.

45 dakikada kişide 450 gibi ciddi bir kalori kaybı yaşatan bu spor özelliklede nabzı en çok hızlandıran ve kalbin hızlı kan pompalamasını sağlayan spor dallarından biri kapalı spor salonlarının da en çok talep gören spor dallarından biri olduğunu belirtmek isterim. Metabolizma nabzın ve kalbin hızlı çalışmasıyla birlikte inanılmaz bir hızlılıkla çalışmaktadır.

Squat: Oldukça maliyetsiz sadece bedeninizi kullanarak evde dahi yapabileceğiniz spor çeşitlerinden biri squat daha çok belirgin popo, güzel bacaklar ve tamamen bedeni tüm bölgeleriniz çalıştıran bu spor metabolizma hızınızı olduğundan daha yüksek bir konuma taşıyor.

Ağırlık kullanılarak ya da kullanmadan da yapabileceğiniz bir spor olarak size birçok kolaylığı da birlikte sunmaktadır kolaylıkla kaslarınızı güçlendirebilir ve şekillenmeyi arzu ettiğiniz seviyelerde gerçekleştirebilirsiniz.

İp atlama: Şaşırabilirsiniz evet çocukken birbirimizle ip atlar keyifli saatler geçirdiğimiz bu oyun günümüzde en iyi metabolizma hızlandırıcı sporlar arasında yer alıyor.

Hem kolaya hem rahatlıkla yapacağınız spor dallarından biri olarak ta alan ya da alet gerektirmeyen bu sporla tüm bedeniniz çalışmış oluyor. Özelliklede bacaklarınız daha hızlı bir biçimde şekil alabiliyor toplamda 60 dakika ip atlayarak 650kalori yakmanız mümkün olmaktadır.

Koşu: Yaz ve kış aylarında rahatlıkla yapılabilecek sporlardan biri olan koşu ya da yürüyüş toplamda 45 dakikada 200 kalori yakmanızı sağlıyor. Metabolizmanın çalışmasını hızlı bir şekilde yükselten bu sporu evde ya da spor salonlarında bulunan koşu banları sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Squash: Metabolizma hızını artıran bir diğer spor dallarından biri olan squash yeni tanınmaya başlayan bir spor duvara top atarak yapılan bu spor tüm kaslarınızda hâkimiyet sağlarken dikkati ve refleksin becerisini yükseltiyor. Bu spor sayesinde zinde dengeli ve esnek bir bedene sahip olabiliyorsunuz evde geniş bir alana sahipseniz kesinlikle denemeniz gereken spor dallarından biri olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap