Çelik çaydanlık nasıl parlatılır?

Çelik çaydanlık nasıl parlatılır?       Uzun ömürlü dayanıklı ve ısı geçirgenliği yüksek olmasından dolayı mutfak eşyaları arasında en çok tercih edilen hamma..

Uzun ömürlü dayanıklı ve ısı geçirgenliği yüksek olmasından dolayı mutfak eşyaları arasında en çok tercih edilen hammaddeler arasında çelik maddesi yer almaktadır. Uslanmaz çelikten üretilmiş olan kaplamalar tavalar tencereler çatal bıçak takımları oksitlenmeye karşı dayanıklı olmaktadırlar.

Birçok metal gibi çeliklerde pastane bilme özelliğine sahip olduğundan dolayı zaman içerisinde kararmış bir görüntüye sahip olabilirler. Dayanıklı yapısına rağmen çelik paslandığı zaman ve çizildiği zaman bunların düzeltilmesi için uygulayabileceğiniz belli başlı yöntemler bulunmaktadır.

Ağır kir sonucunda veya yanlış temizleme sayesinde oluşan bu çizikleri kaldırabilmek için uygulamamız gereken özel yöntemle uygulamamız gerekiyor. Eğer temizlik maddelerinde partikül varsa çelik olma telleriyle yüzeyleri ovduysanız bu çizikler oluşabilir.

Çelikle evinizi parlatmak veya temizlemek için uygulayacağınız en akıllıca çözüm çelik temizliği için geliştirilmiş olan parlatıcıları kullanmaktır. Herhangi bir çizik karşısında kullanılabilen kremler uzun süreli parlaklık sağlamasını mümkün hale getirecektir ve çeliğin bir daha çizilmesini engelleyecektir. 

Ticari ürünlerin yanında çeliği parlatmak için kullanabileceğiniz bazı organik yöntemlerde bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında asidik özelliklere sahip olan sirke ve limon karışımından elde edilen doğal temizlik yöntemleri gelmektedir. Doğal temizlik çözümlerinde olmazsa olmaz maddelerden bir tanesi olarak kullanılan sirke çelik yüzeylerde hem dezenfektan olarak kullanılır aynı zamanda parlatıcı özelliği de son derece kuvvetli olmaktadır.
İhtiyacınız olan maddeler

Bir bardak sirke ve bir litre su karışımı yaparak çelikleri parlatmak için istediğiniz karışımı elde edebilirsiniz. Su ve sirkeyi karıştırarak hazırlamış olduğunuz solüsyon içerisinde çaydanlığımıza silin ve ardından tüyü bırakmayacak bir bez ile kurulayın. Bez kullanırken mikro fiber bezleri tercih ederseniz daha zorluk illeri ortadan kaldırabilirsiniz ve üstelik çelik üzerinde herhangi bir tüylenme ortaya çıkmaz.

Eğer bu yöntemi tercih etmek istemiyorsanız karbonat su karışımını da kullanabilirsiniz. Karbonat su karışımını kaynatmaya başlayın ve içerisine çeliği yerleştirin. Çelik üzerindeki kararmalar veya diğer lekeler tamamen ortadan kaldırılana kadar kaynatmaya devam edin. Bu işlemleri evinizde gerçekleştirerek sizlerde çelik parlatma işlemlerinizi organik ve doğal bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap