Küllük nasıl temizlenir?

Küllük nasıl temizlenir? Metal cam plastik veya seramik çeşitleri bulunan küllükler kendisinden kötü koku alınmaması ve görüntülerinin kötü olmaması açısından ..

Metal cam plastik veya seramik çeşitleri bulunan küllükler kendisinden kötü koku alınmaması ve görüntülerinin kötü olmaması açısından düzenli şekilde temizliğinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Evlerimizde veya iş yerlerimizde yada araçlarımızda bulunan küllükler üzerindeki sigara izmaritleri unutulduğu takdirde kötü koku ve kir oluşmaktadır. Eğer bu durumun konuşmasını istemiyorsanız yazı içerisinde anlatmış olduğumuz teknikleri doğru bir şekilde uygulamanızda fayda göreceksiniz. İşteki evdeki ya da aracınızdaki küllükleri pratik  temizlemenin yolları şu şekildedir;

Evdeki küllükleri temizlemenin ilk aşaması olarak küllü içerisindeki tüm pis maddeleri bir çöp poşetine boşaltın ve ardından küllüğünü soğuk suyun altında bir süre kirlerini akıtması için bekleyin.

Daha sonra eski bir bez parçası yardımıyla köyünüzün içerisine temizleyin fakat lekeler çıkmadıysa bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu ile silebilirsiniz. Çamaşır suyu ile temizlersiniz kirler kadar kötü kokular ortaya çıkacağından dolayı isteğe bağlı olarak sonrasında farklı bir koku uygulayabilirsiniz.

Küllüğün içerisine bir süredir birikmiş ve temizlenmemiş maddeler için çamaşır suyu üzerinde bir süre bekletirseniz temizliği daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Sigara artıklarının arındırılması için farklı bir temizlik yöntemi istiyorsanız, küllüğün içerisini yıkadıktan sonra sirke dökerek de bu temizliği gerçekleştirebilirsiniz.

Sigara artıklarının arındırılması gereken diğer bir bölümde araçlarda bulunan küllükler olmaktadırlar. Arabaların konsol kısımlarına oturtulmuş ya da portatif olarak kullanılan küllükleri temizlemek için uygulayacağınız yöntemler sırasıyla şu şekilde işlemektedir.

Öncelikle küllüğünü kolayca söküp takılabilir bir durumda bulunuyorsa yani portatif s yerinden çıkarın ve içerisinde bulunan tüm izmaritleri dışarıya atın.

Hemen bu işlemin ardından eski bir sünger bezi yardımıyla arabanın içerisindeki bütün kirli toparlayın ve daha sonrasında sıcak suyun içerisinde küllüğünü bekleterek üzerindeki pis maddelerin akmasını bekleyin. Çıkan tüm killer ardından bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyuyla tekrardan temizlenebilir bu sayede küllüğünü ilk günkü haline gelecek.

Araç güldüğünüz çekemiyorsanız eğer aracınızın içini süpürdüğünü bir elektrikli süpürge ile beraber içerisindeki izmaritleri topladıktan sonra küllüğünü yüzde kalan tüm tozları ve külleri çekebilirsiniz. Nemli bir bez yardımıyla beraber küllüğünü tamamen silebilir ve ilk günkü gibi tertemiz hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap