Erken Yaşlanmanın Nedenleri

Erken Yaşlanmanın Nedenleri Erken Yaşlanmanın Nedenleri Yaşlanmanın belirtileri aslında yılların geride kalmasıyla birlikte gözlenen değişikler olarak algılanırken genellikle görsel değiş

Erken Yaşlanmanın Nedenleri

Erken Yaşlanmanın Nedenleri, Yaşlanmanın belirtileri aslında yılların geride kalmasıyla birlikte gözlenen değişikler olarak algılanırken genellikle görsel değişim olarak ciltte kırışıklıklar, sarkmalar, lekeler gibi görüntüde ortaya çıkan belirtilerin dışında gelişen hafızada değişiklikler, kulaklarımıza işitme sorunları, gözler gelişen olumsuzluklar ve kemiklerimizin bize yaşlandığımızı hatırlatır.

Hafıza yaşlanmasının nedenleri:

Hafızamız yaşlanıyor fakat yaşın getirdiği bir belirti olarak bakmamak gerekiyor. Bu duruma çünkü yaşam tarzı artık insanların daha çabuk yaşlanmasına neden olacak etmenleri içinde barındırıyor olacak.

60 yaşında olan birinin hafızası artık iyice zayıflıyor bunun sebebi ise teknolojinin ilerlemesi yani bilgisayarlar, cep telefonları gibi hafızamızda biriktireceğiniz bilgilerin tümünü artık bu aletler yapıyor bizlerde işin kolayına kaçarak hafızamızı zorlamadan yaşlanmasına izin veriyoruz. Yaşlanma etkilerini azaltmak için ise telefon numaralarını ezberlemeye çalışın bu hafızanızı güçlendirecektir.

İşitme gücünüzün azalmasının nedenleri:

İşitmenizin zamanla azalacağı genelde yaşlılıktan kaynaklı nedenlerden dolayı olduğu sanılır evet yaş ilerledikçe beden fonksiyonları yavaşlar fakat tamamen yediklerinizin işitme duyumuzu etkilediğini biliyor musunuz? Yedikleriniz kesinlikle işitmenizi olumsuz yönde etkileyen faktörler olarak ortaya çıkıyor.

Antioksidan içeren besinler işitme rahatsızlıklarında oldukça yararlı olacaktır fakat sesler kulağınıza iletildiğinde hücreler serbest radikallerin üretimini artırmaktadır. Serbest radikallerin çoğalması hücrelerin tahribatına neden olacağı için antioksidanların bu radikallerle savaşarak hücrelerinizin korunması sağlanacaktır. Antioksidan içeren sebze ve meyve gibi zengin oranda içeriklerini sofranızdan eksik etmeyin.

Erken Yaşlanmanın Nedenleri

Göz sağlığımızı etkileyen nedenler:

Göz sağlığınızı yine besin zincirlerinden biri olan kırmızı et gibi besinlerden dolayı görmede zorluk ve bozukluklar meydana gelebiliyor bunun sebebi ise gözün retinasında bulunan makiler ismi ile bilinen bölgenin aldığınız besinlerden oldukça fazla şekilde etkilenmesiyle oluşuyor. Aynı zamanda kan damarlarının büyümesine de neden olduğu için göz sağlığınız için salam, sucuk, kuzu ve dana gibi kırmızı et ve işlenmiş gıdalar yerine beyaz et ve balık yemeye çalışın.

Kemiklerin yaşlanma nedenleri:

Kemiklerimiz yaşlanmayı en çok hissettiğimiz iskelet yapımızın parçalarıdır. Kemiklerinizin sağlığını daha çocuk yaşlarda yeteri kadar almadığımız kalsiyum ve D vitamini sebebiyle yaşlanmalarına neden oluyoruz. Kalsiyum kemiklerimiz için gerekli bir mineralken D vitamini de kemiklerimizin güçlenmesi için güneş ışınlarından vücuda alınan bir vitamin olarak biliniyor bu iki önemli vitamin ve mineral alınmadığında kemik erimesi, kemiklerde zayıflık ve deformasyonlar ortaya çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap