Apartmanda Bakılabilecek Köpek Cinsleri

Apartmanda Bakılabilecek Köpek Cinsleri Bu aşamada seçeceğiniz köpek ırkının çok önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Apartmanda bakılabilecek köpek cinsleri arasında tahmin edeceğiniz gibi yalnızca ufak ırklar yok.

Apartmanınızda köpek bakmak istediğinizde karşınıza birçok kişi olumsuz kararlarıyla çıkabilir. Ancak insani bir hak olarak toplum kurallarını ihlal etmediğiniz sürece bunu yapabileceğinizi belirtelim.

Bazı sitelerde site yönetiminin hayvan karşıtı görüşleri diğer daire sahiplerinin onayıyla kötü sonuçlar doğurabiliyor. İmza toplanarak sizin ev sahibiniz vasıtasıyla evden atılmanıza yol açmaları mümkün. Fakat kimseye zarar vermeyecek olan türlerin, apartmanda ses çıkarmayacağına ikna edebileceğiniz komşularla beraber site maskotu olması çok uzun sürmeyecektir.

Bu aşamada seçeceğiniz köpek ırkının çok önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Apartmanda bakılabilecek köpek cinsleri arasında tahmin edeceğiniz gibi yalnızca ufak ırklar yok.

Hatta en çok tercih edilen ırk olarak karşımıza Golden ve Labrador çıkıyor. Bunlar emsallerine göre büyüyen, gerçek anlamda ufaklık dönemlerinden eser kalmayan cinslerdir. Ancak apartmana en kolay adapte olan hayvanlar arasındadır.

Apartmanda Hangi Köpek Cinsleri Bakılır?

Apartmanınızın konumuna bağlı olarak kuralları değişken olabilir. Bu aşamada bakacağınız köpeğin farklı huyları ve özellikleri olacaktır. Bakımını aksatmadığınız sürece ne apartman sakinleri tarafından ne de başkaları tarafından olumsuz bir görüşle karşılaşmazsınız.

Her gün mutlak suretle dışarı çıkarmanız gereken köpeğinizin aynı şekilde tuvalet eğitiminin tam olması gerekiyor. Kokudan dolayı şikâyet alabilir, apartmanı pislettiği an komşuların hedefinde olabilirsiniz. Yaşanabilecek en kötü şey ise köpeğinizin sürekli gürültü çıkarması ve komşuları rahatsız etmesidir.

Beagle

Beagle cinsi köpekler avcı familyadan gelirler. Dolayısıyla akıllı, çabuk öğrenen, sahibine sadık hayvanlardır. Akıllı olmaları apartman kurallarını ihlal etmeyeceği anlamına gelmiyor. Ancak ona yeterli ilgiyi gösterdiğinizde bunu şımarıklığa vurarak asla size problem çıkartmayacak bir ırk olduğunu söylemeliyiz.

Golden

Golden gerek sapsarı tüyleri, gerekse akıllı bir köpek ırkı olmasıyla herkesi büyülemektir. Uzun tüyleri büyüdükçe daha sevimli bir hal alan bu hayvanlar diğer türlere göre biraz daha fazla büyüyor. Büyüdükçe ise apartman sakinlerinin dikkatini daha fazla çekebilmektedir. Yavruyken sorun etmeyenlerin sonradan sorun çıkarma ihtimalleri var. Fakat gereksiz gürültü çıkarmasa bile ufak bir tıkırtıya gece vakti havlamaya başlayabilir.

Labrador

Labrador neredeyse Golden ile aynı özelliklere sahip olup, daha kısa tüy yapısıyla öne çıkmaktadır. Yine kolay öğrenen bir ırk olduğundan ötürü eğitimi uzun zamanları kapsamaz. Buna ek olarak koku alma huyları gelişkindir. Yani yabancı kokulara gürültü çıkarabilir. Daire kapısının yanında pek durmazsa sorun yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

Pug

Pug cinsi köpeklerin çoğunluk tarafından Rıfkı olarak çağırılması maskot haline dönüşmesinden kaynaklanıyor. Sizin köpeğinizin de bir anda maskot olmaması için hiçbir engel yok. Dolayısıyla evde bakabileceğiniz köpekleri ararken tercihinizi Pug ırkından yana yapabilirsiniz.

Chihuahua

Son derece küçük, bir o kadar sevimli bir köpek ırkı olmasına karşılık en ufak bir çıtırtı bile onun ince sesinin çıkmasına sebep olabilir. Tiz sesine rağmen gece yarısı komşularınız ayaklanabilir. Eğitimini tamamlamış bir Chihuahua apartman dairesi için daha uygun olacaktır.

American Cocker

Cocker cinsinin çok tercih edilmesinde asıl sebep oldukça sakin bir yapısı olmasıdır. Haliyle apartmanda bakılabilecek köpekler arasına doğrudan dahil olmaktadır.

Diğer köpek cinslerinin apartmanda bakılması belirli şartlar eşiğinde mümkün olabilir. Birçok kişi köpeğini balkonda bakmak için uygun zannediyor. Fakat günümüzde balkon metrekaresi bir köpeğin yaşam alanı için asla yeterli değildir. Doğal olarak bunu köpeğinizin bakımı olarak değil, hapsolması olarak nitelendirebilirsiniz.

Ek olarak komşularınızın şikâyet eşiğini en aza indirmek sizin seçeceğiniz ırka fazlasıyla bağlıdır. Yukarıda yazılı olan cinslerin uyumlu ve ılımlı halleri görmeye değerdir. Üstelik sahibine sadık olmalarından ötürü sözünüzü dinlerler ve eğitimlerini aksatmadan kısa sürede yapabilirler. Apartman yaşamına adapte olmaları çok uzun sürmez.

Yalnızca mutlaka gün içerisinde onları dışarıya çıkarmak zorunda olduğunuzu unutmamanız gerekir. Çünkü onların tüm gün evde hapsolmak gibi bir hayat yaşamaları tercih edilemez bir durumdur.

Siz bunu ona dikte etmiş olacağınızdan köpeğinizin haklarını ona temin etmeniz gerekecektir. Tuvalet eğitimi ve genel eğitimi süresince değil, haftanın 7 günü olmak kaydıyla minimum 1 saatinizi dışarıda onunla koşturarak harcamanız önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap