.
.

Elveda Ramazan Sözleri

.
.

Elveda Ramazan Sözleri 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı biz Müslümanlar için çok değerli bir yere sahiptir. Bu ay içerisinde yapmış olduğumuz ibadetlerin ve ettiğimiz duaların Allah katında bir karşılığı vardır. Biz yapmış olduğumuz ibadetleri Allah için yaparız. Ramazan ayının sonunda da Elveda ramazan sözleri kullanırız. Kullandığımız bu sözlerin içinde ramazan ayına olan sevdiğimizi ve Allah’tan bir daha bu aya denk gelmeyi dile getiririz. Allah rızası için oruç tuttuğumuz ramazan ayında çok çeşitli dualara ve sözlere yer veririz. Aynı zamanda bu duaların bir aile etrafında yapılması da çok kıymetlidir.

Hoş geldin sözleriyle karşıladığımız ramazan ayını dini sözler eşliğinde uğurlarız. Bu sözler içinde tekrar ramazan ayına nasip olmayı yüce Allah’tan niyaz ederiz. Hemen hemen bütün Müslüman’ın kullanmış olduğu ortak söz budur. Kullanılan bu sözler pek çok yönden aynı kapıya çıkar ve Allah’a ulaştırılır. Çoluk çocuk, genç, yaşlı bu ay oruç coşkusuyla dolar ve evler bereketlenir. Elveda derken de tekrar bereketli sofralar da istenir.

Elveda Ramazan Sözleri
Elveda Ramazan Sözleri

İşte Editörün Seçimi ile Elveda Ramazan Sözleri:

  1. “Ramazan Ayı’nın sonuna gelirken, manevi derinliklerin tadını kalbinizde hissedin. Elveda Ramazan, hoşça kalın.”
  2. “Ramazan Ayı’nın bereketi ve huzuru kalplerinizden eksik olmasın. Elveda Ramazan, Allah’a emanet olun.”
  3. “Ramazan Ayı’nın son gününde dualarımızı ve niyetlerimizi Allah’a sunuyoruz. Elveda Ramazan, hayırlarla dolu bir gelecek diliyorum.”
  4. “Ramazan Ayı’nın son gününde, oruçlarımızın, ibadetlerimizin ve dualarımızın kabul olmasını diliyorum. Elveda Ramazan, hoşça kalın.”
  5. “Ramazan Ayı’nın son günü geldiğinde, kalplerimizdeki manevi coşkuyu yaşamaya devam edelim. Elveda Ramazan, dualarımız birliğimizi sürdürsün.”
  6. “Ramazan Ayı’nın son demlerinde, Rabbimize olan yakınlığımızı korumak dileğiyle. Elveda Ramazan, hayırlı günler diliyorum.”
  7. “Ramazan Ayı’nın sonunda, manevi kazançlarımızı taşıyalım ve Rabbimize şükredelim. Elveda Ramazan, Allah’ın rahmeti daim olsun.”
  8. “Ramazan Ayı’nın bitişinde, kalbimizdeki tevazu ve hoşgörüyü muhafaza edelim. Elveda Ramazan, bir sonraki Ramazan’a kadar sağlık ve huzur diliyorum.”
  9. “Ramazan Ayı’nın son gününde, birlikte geçirdiğimiz manevi atmosferi unutmayalım. Elveda Ramazan, nice güzel günlerde buluşmak ümidiyle.”
  10. “Ramazan Ayı’nın sonunda, bir ay boyunca yapılan ibadetlerin sevabını Rabbimizden niyaz edelim. Elveda Ramazan, Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.”

Bu sözler, Ramazan Ayı’nın son gününde yaşanan duygu ve düşünceleri ifade eden mesajlardır. Ramazan Ayı’nın bitişinde, manevi kazançları korumak, dualara devam etmek ve Rabbimize olan şükranımızı ifade etmek önemlidir. Elveda Ramazan mesajları, bir sonraki Ramazan’a kadar sağlık, huzur ve hayırlı günler dilemek amacıyla kullanılabilir.

Elveda Ramazan Sözleri

  • Gelişinle ne kadar sevindiysek gidişin o kadar büktü boynumuzu. Elveda ya şehr-i Ramazan
  • 11 ayın sultanı, gel yine gel!
  • Gelişin huzur verdi, gidişin hüzün. Elveda Ramazan.
  • Son sahur son iftar. Elveda ya şehir Ramazan.
  • Rabbim tekrarını nasip etsin inşallah! Elveda Ramazan.
  • 11 ay yoksun yine, veda vakti şimdi, gidiyorsun.
  • On bir aylık yoldan geldin, Mü’minlere rahmet oldu, elveda ey şehr-i Ramazan.
  • Güle güle rahmet güneşi ey şehr-i Ramazan! Mağrifet ve rahmet ayı! Elveda!
  • Ey Mübarek Kur’an ayı Saimlere gufrab ayı Müminlere ihsan ayı şehri mübarek elveda!
  • Elveda ey şehr-i Ramazan derken; misafiri hoşnut göndermenin yollarına bakalım.

Dünyamıza inen rahmet sağanağı, nur halesi bitmesin, kalan vakitlerde de sürsün istiyoruz.

Neşe saçtı gönüle, okundu mukabele, diyoruz güle güle, elveda ya şehr-i Ramazan.

Hakk emrini ettik eda. Nefsimizi kıldık deda; kavuştursun bizi Hüzda, Elveda ya şehr-i Ramazan.

.

Gündüzlerin rahmet idi, gecelerin nimet idi, aşıklara vuslât idi, şehri mübarek elveda!

Bize getirdiğin serin havayı, sükuneti, merhameti, hoşgörüyü yayalım ayların kalan on birine de.

Zekat fitre verildi, fakir fukara sevindirildi, bereketin görüldü, elveda ya şehr-i Ramazan.

On bir ayın sultanısın, dertlilerin dermanısın, Hakk’ın bize ihsanısın, elveda ey Şehr-i Ramazan elveda.

Veda etmek zor geliyor, güle güle demiyoruz, sadece şükrediyoruz bir Ramazanı daha bahşedene.

Ramazan, ey gönül dünyamızda esen rahmet rüzgarı! Bağışlama getirdin ve bayrama gidiyorsun. Elveda ey güzellikler demeti!

Bir bahar müjdesi gibiydi gelişin. Rahmetinle kandık, şifa bulduk. Şimdi gidiyorsun ey Şehr-i Ramazan elveda.

.

Ramazanın kendisinden razı ayrıldığı kimseye ne mutlu! Onun kendisine dargın gittiği kimseye ne yazık! Elveda ey şehr-i Ramazan.

Geldin gidiyorsun öyle mi? Seni tutmayanlar, sana tutunamayanlar düşünsün sonunu. Elveda ey şehri Ramazan.

Gelişinle ne kadar sevindiysek gidişin o kadar büktü boynumuzu. Hak emrini ettik eda, nefsimizi kıldık feda, kavuştursun bizi hüda, şehr-i Ramazan elveda.

Elveda ya şehr-i Ramazan oldun sen on bir aya sultan sende indi mübarek Kur’an Dünya’yı doldurdun hep nurlan.

Kutsi misafir geldi geçti işte. İnşallah onu hakkıyla ağırlayabilmişizdir. Rabbim ömür verir gösterirse bir sonraki ramazanı inşallah bütün gönül dostlarıyla karşılarız.

İncecik bir hilaldi varlığın önce, sonra ayın on dördü gibi parladı. Yüreklerimiz varlığınla, birden gözlerimiz gökyüzünde incelen hilale takıldı yeniden.

Bir ilkbahar gibi gelip ruhları donatan ramazan, şimdi güneşlerin doğup batışındaki sırra uyarak yavaş yavaş kopuyor bizden. Kalıbın alçıdan kopması gibi. Ama gönüllerimizde, kafamızda, içimizde ve yüzümüzde derin izlerini bırakarak…

.

Hakkıyla kadrin bilmedik, pek çok kusurlar eyledik, nâdim olup tövbe ettik, şehri mübarek elveda! On bir aylık yoldan geldin, Mü”minlere rahmet oldun, Asilere azab oldun, Elveda ey Şehr-i Ramazan elveda.

Nasıl telaşlanmayalım ki, oruçlunun iftar sevincinin Rabbine kavuşma sevinciyle eş tutulduğu anın yaşanması anıdır ifrat vakti. Öyle buyurmuş Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed Efendimiz. Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir.

Ey Kur-an ve rahmet ayı sen Şehr-i Mübarek’sin, Müminlere hem gereksin, sırat üstünde muratsın, Elveda ey vahyi mübarek elveda, Elveda ey Şehr-i Rahmet elveda, Elveda ey mübarek Ramazan elveda, Elveda ey Kur-an ayı elveda.

Yavaş yavaş uğurluyoruz Ramazan’ı… Önce teravihi uğurladık, şimdi son sahurumuzu yaptık, son iftarımızla elveda ya şehri Ramazan diyeceğiz. Ne de çabuk geçti kutlu zaman dilimleri, daha dün yazmış gibiyim hoş geldin on bir ayın sulatanı diye… Allah nice Ramazan’lara kavuşmayı ve çok daha iyi değerlendirmeyi nasip etsin hepimize. Şimdiden herkesin Bayram’ını kutluyorum. Tatlı, huzurlu, mutlu bir bayram olsun.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap