.
.

Şaşırtıcı Sözler

.
.

Şaşırtıcı Sözler İnsanlar ağladıklarında, güldüklerinde ya da aşık olduklarında kendilerini farklı konuşmalar içinde bulabilir. Bunun nedeni o için yaşadıkları şaşkınlık olup değişik cümleler ya da davranışlarda bulunmalarıdır. Pek çok farklı zamanlar içinde karşınıza çıkan olay, durum veya kişileri gördüğünüzde şaşırtıcı sözler kullanılmaktadır. Bazen bu sözler farklı bir mizaç ile dile getirilir bazen de farklı davranışlar halinde şaşkın olunduğunu belirtmektedir. Yaşanılan olay ve durumları yanı sıra farklı düşüncelere karşı insanlar kendi görüşlerini bu sözler ile insanlara duyurmaktadırlar. Bunun için özellikle sosyal medya aracılığı ile paylaşımlar yapılarak çok sayıda hedef kitlelere ulaşarak amaca ulaşması sağlanmaktadır.

Böylece şaşırtıcı sözleri en güzel sözler ile birleştirerek kimseyi kırmadan ve yanlış anlaşılma olmadan duygu, düşünceleri en güzel şekilde anlatma şansına sahip olabilir. Hatta bu tarz sözleri esprili bir anlatım ile paylaşıldığı zaman çok daha keyifli konuşmalar elde edilecektir. Ayrıca bu tarz sözler konu hakkında üzgün olması durumunda onun daha keyifli olmasına ve gülümsemesine de yardımcı olacaktır.

Şaşırtıcı Sözler

Editörün Seçimi ile Şaşırtıcı Sözler

  1. “Hayat, kötü zamanların anılarında kaybolmak yerine, anların kötü zamanlarında bulunmaktır.”
  2. “Geçmişi değiştiremezsiniz, ama geleceği inşa edebilirsiniz.”
  3. “Biraz çılgınlık, her zaman daha fazla iyilikle sonuçlanır.”
  4. “Gerçek keşifler, bilinmeyenlerin içinde gizlidir.”
  5. “Kalbini dinlemek, zihnin kıskacından kurtulmaktır.”
  6. “En güzel rüyalar, gözler açıkken gerçekleşir.”
  7. “Hayatın anlamını aramaktan ziyade, ona anlam katmalıyız.”
  8. “Uçuruma adım atmak cesaret ister, uçmayı bilmekse.”
  9. “Her günün, bir öncekinden daha güzel ve anlamlı olmasını sağlayın.”
  10. “Kendini tanımak, dünyayı fethetmekle eşdeğerdir.”

Bu tür sözler, düşündürücü ve etkileyici bir etki bırakırken, insanları motive edebilir ve yeni bakış açıları kazandırabilir. Şaşırtıcı sözler, sıradanlığın ötesine geçerek hayatın derinliklerine inmeye ve düşünmeye teşvik eder. İnsanların düşüncelerini ve duygularını harekete geçiren bu tür sözler, ilham verici ve unutulmaz olabilir.

Şaşırtıcı Sözler

  • Sana sağır olana, sen dilsiz olacaksın.
  • Ümidini kaybetmiş olanın, başka kaybedecek şeyi yoktur.
  • Normaller tehlikelidir, delilere güvenin.
  • Buradan oraya, oradan buraya, her yerde tuhaf şeyler var.
  • Bazı insanlar masal gibidir: Bir var, bir yok.
  • Herkesin kalbimde bir yeri var. Kiminin altı çizili, kiminin üstü!
  • Güzel ahlaklı, geniş yürekli ve derya gönüllü ol.
  • Ve anlıyor ki insan; değer vermek yalnızca matematikte işe yarıyor.

Evlâ Leke Fe Evlâ. (Kırdığın Yerden Kırılacaksın.)

Fazla ciddiye almayın bu hayatı, nasıl olsa içinden canlı çıkamayacaksınız.

İnsanı insan yapan en önemli cevher; vicdanı ve merhametidir.

.

Ve hayat kaldığı yerden hiç kalmasını istemediğiniz bir şekilde devam ediyor.

Düşen umutları hangi el kaldırır yerden? Umudunuz el olup gitmişken!

İntihar köprüsü gibiyim bu günlerde, gözümden de, gönlümden de düşen düşene.

Kadınlar yanlış erkeğe aşık olur; erkekler ise doğru kadına yanlış yapar.

Nasıl bittiyse bundan öncekiler, bu da biter. Bite bite sonunda bende biterim. Olur biter.

Zorla güzelliğin olmadığını hepimiz biliriz ama zorla, ısrarla çirkefleşenleri bilmeyiz.

Susmak kabullenmek değil, cevaptır. Eğer insan kısa cümleler kuruyorsa, uzun yorgunlukları vardır.

.

Senin kimin kimsen yok mu keder, benim bildiğim misafirlik dediğin, 3 gün deyince biter!

Tenine dokunabilmek mi? Hâşâ! Gözüm göz menziline girsin yeter. Hadi düş düşlerime; tutmayana aşk olsun.

Boğazıma takıldı sevdan. 3 kere sırtıma vur helal de; alışık değilim harama, ondan olacak herhalde.

Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengârenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar.

Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır.

Gönlümün meclisinde herkes konuşsun istemem, kimse müdahale etmesin aşka. Yer gök şahidimdir ki siyasi görüşüm yoktur senden başka.

Yolunu beklerken daha dün gece, kaçıyorum bugün senden gizlice. Kalbime baktım da işte iyice; anladım ki sen de herkes gibisin!

.

Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar…

Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı?

Vur kadehi ustam bu gecede sarhoşuz. Kalan sağlar bizimdir acıdan mayhoşuz. İki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze. Bundandır böyle dibe vuruşumuz.

Güvenemiyorum insanlara, dil başka olmuş yürek başka. Görünmüyor asıl çehre. Artık o kadar sık değiştiriliyor ki, maskeler bile sahte.

Sessiz ol ve kendini bul. Sen kendini bulmadıkça, kalabalığı defetmek çok zordur, çünkü o kalabalıktaki herkes, ben senin gerçek benliğinim der. Ve senin kabul etmek ya da karşı çıkmak gibi bir şansın yok.

Bazen hayat seni bulunduğun yerden alıp başka bir yere koyar. Ve der ki; buradan devam et! Hayatın kuralı bu, ümit etmediğimiz şeyler, ümit ettiklerimizden daha sık gerçekleşir.

Hangi çiçek, diğerini sarı açtı diye ayıplar? Hangi kuş, farklı ötünce diğerine yasak koyar? Derisinden, dilinden ötürü öldürülüyor insanlar. Ah insanlar! Her şeyi bulup kendini bulamayanlar…

.

Hiç kimse olduğu yerde kalmıyor, zaman akıp gidiyor insan ile birlikte. Gelmemek gibi bir şansın yok nasılsa. Ya arkadan geliyor ya da önden gidiyor bazıları. Ne mutlu, zamana yoldaş olanlara…

Bitmiş olan bir şey bitmiştir. Bu kadar basittir. Hayatımızda bir şey sona ererse, bu bizim gelişimimize hizmet eder. Bu yüzden serbest bırakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmiş olduğun bu tecrübeyle ileriye doğru bakmak daha iyidir.

Eğer hala kızıyorsan, kendin ile olan kavgan bitmemiş demektir. Eğer hala kırılıyorsan, gönül evinin tuğlaları pekişmemiş demektir. Eğer hala kınıyorsan, düşüncelerin yeterince berraklaşmamış demektir. Şems.

Bundan yirmi yıl sonra yaptıkların için değil, yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz. Güvenli limandan uzaklara yelken aç. Rüzgârı hisset ve dalgalarla savaşmayı göze al. Unutma, bir şeyleri başarmadıkça, mükemmel bir gün yaşayamazsın!

Eğer cesur değilsen samimi olamazsın. Eğer cesur değilsen sevemezsin. Eğer cesur değilsen güvenemezsin. Eğer cesur değilsen, gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret gelir. Ve diğer her şey onu izler.

Her insan mutlu olamaz. Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını. Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü. Her insan mutlu olamaz. Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları, hak ettiğinden daha büyük umutlarla bekler hayatına girenleri. Ve asla göremez yanı başındakileri…

Anladım ki: insanlar; susanı korkak. Görmezden geleni aptal, affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Oysaki biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar.

.

Formun Üstü

Formun Altı

.

1 Yorum

Bu dünyada hiç bir şey beni senin şaşırdığın gibi şaşırtamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap