.
.

Turpun Faydaları

Turpun Faydaları Turp, beyaz renk ve meyvesi etli olan sarı çiçekli, yuvarlak salata yaparken tohumu ve kökü kullanılan bir bitkidir. Ayrıca sert ve lezzetlidir. bir çok yerind..

.
.

Turpun Faydaları Turp, beyaz renk ve meyvesi etli olan sarı çiçekli, yuvarlak salata yaparken tohumu ve kökü kullanılan bir bitkidir. Ayrıca sert ve lezzetlidir. bir çok yerinde yetişmektedir. Anadolu Bölgesinde ekilmekte olup en çok turp Akdeniz de yetişmektedir.

Osmaniye’ ye bağlı olan Kadirli ilçesin de Türkiye’nin ihtiyacı olan turp bitkisinin yüzde yetmişi yetişmektedir.

Turpun Faydaları

Kadınların en çok yaşadığı problem kilo problemidir. İçerisinde bulunan maddeler sayesin de turp uzun süre tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı bir bitkidir.

Lif oranı yüksek bir bitki olmasından dolayı bir çok diyet listesin de turba rastlarsınız.

Turpun içerisinde bulunan vitamin ve mineraller, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, A vitamini, C vitamini, K vitamini ve B2 vitaminidir.

Özellik ile turp bitkisinin içerisin de yer alan folik asit sayesinde insan DNA’ sı korunur. Yaşlanma karşıtı bir bitki olma özelliğindedir.

.

C vitamini açısından zengindir. Cildi korur ve cildin nemli kalmasına neden olur.

Turpun Faydaları
Turpun Faydaları

Siyah Turpun Getirdiği Faydalar

Siyah turp en faydalı turp çeşididir. Kolesterolün yükselmesini engeller. Ramazan aylarında birden yemek yemek şişkinliğe sebep olur. Bu noktada siyah turp yenmesi halinde mide şişkinliği ve gaz oluşumu engellenir.

Anadolu toprakların da yetişmiş olan siyah turpun, böbrekler için oldukça faydalı olduğu söylenmektedir. En yaygın olan böbrek hastalığı böbrek taşıdır ve siyah turp böbrek taşının düşmesine yardımcı olma özelliği vardır.

Kırmızı Turpun Getirdiği Faydalar

Dişler için, diş eti sorunları için, saçlar için kırmızı turp çok faydalı bir bitkidir. Çocukların iştahını açmak için oldukça faydalıdır. Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır ve sindirimi kolaylaştırır.

Diyabet hastası olan bir kişinin yediği salata da mutlaka kırmızı turp olması gerekir. Çünkü kırmızı turp kan şekerinin dengeli olmasını sağlar.

Hangi çeşitte olur ise olsun, turp bitkisini bal ile karıştırıp yemek doğla şifa kaynağıdır ama balın doğal olması gerekir.

Turpun suyunu içmek saçlara ve cilde fayda sağlar. Faydalı bir bitkidir ama aşırı tüketilmemesi gerekir.

.

Özellik ile mide sorunu olanların yememesi gereken bir bitkidir turp bitkisi. Mide problemi olmayanlar açısından oldukça faydalı bir bitkidir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap