.
.

Güzellik İle İlgili Sözler

.
.

Güzellik İle İlgili Sözler Hayatta pek çok şeyle karşılaşırız ve onlar bize güzel gelir. Sevdiğimizin saçı, gözü, burnu ve gülüşü güzelliktir. Bize güzel gelen bu durumların dışında pek çok çiçek de güzel gelebilir. Göz zevkimize uygun olan her şey güzellikle ilgilidir. Güzellik ile ilgili sözler söylediğimiz zaman da neyi sevdiğimizi de o sözlerin içine alırız. Bu bir sevgili olur, belki bir ağaç olur, kim bilir belki de başka bir şey.. Güzel görmek de buna yeterdir. Güzel gördüğümüz her an adeta gözümüz kör olur. Sevdiğimiz bir şeyden başkasını göremez oluruz.

Güzel sözler eşliğinde sevdiğimiz her şeye güzellik ile bağdaştırılmış sözler söyleriz. Bu sözlerin bizdeki yeri ve değeri çok başkadır. Bu bağlamda insanlar o sözleri duyduklarında ne derece sevildiklerini daha kolay bir şekilde anlayabileceklerdir. Bu sözleri karşılık alabilme için yapmayız. Tamamen içimizden geldiği için sözler söyleriz. Karşımızdaki insan da mutlu olduğu zaman bize aynı şekilde sözlerle hitap eder. Güzellik ancak bu şekilde dile getirilir.

Güzellik İle İlgili Sözler
Güzellik İle İlgili Sözler

Editörün Seçimi Güzellik ile İlgili Sözler

  1. “Güzellik, gözlerin içindeki parıltıdır.” – Lao Tzu
  2. “Gerçek güzellik, kalpten gelir ve sevgiyle parlar.” – Audrey Hepburn
  3. “Güzellik, içimizden yansıyan bir ışıktır.” – Khalil Gibran
  4. “Güzellik, kendine güvenen bir ruhun yansımasıdır.” – Ralph Waldo Emerson
  5. “Güzellik, kişiliğin en iyi aksesuardır.” – Unknown
  6. “Güzellik, iç dünyamızdaki sevgi ve nezaketin dışarıya yansımasıdır.” – Ralph Waldo Emerson
  7. “Güzellik, kusursuzlukta değil, kendini kabul etmede gizlidir.” – Unknown
  8. “Güzellik, bir gülüşün anlattığı hikayedir.” – Confucius
  9. “Güzellik, gözlerdeki parıltıda, gülümsemelerde ve sevgi dolu dokunuşlarda gizlidir.” – Unknown
  10. “Güzellik, insanların farklılıklarını kabul edebildikleri ve birlikte harika şeyler yaratabildikleri bir dünyada yatar.” – Unknown

Bu sözler, güzelliğin dış görünüşten çok daha derin bir anlamı olduğunu vurgular. Güzellik, içsel özelliklerimizin, sevgi, nezaket, kabul etme ve kendini ifade etme gibi değerlerimizin dışarıya yansımasıdır. Her insanın içinde bulunan bir güzellik vardır ve kendini kabul etme, sevgiyle yaklaşma ve başkalarını anlama üzerine odaklanarak bu güzelliği ortaya çıkarabiliriz.

Güzellik İle İlgili Sözler

  • İçini dışından daha fazla süsle zira dışın halkın için ise Hakkın baktığı yerdir. Mevlana
  • Güzellik Allah’ın ihsanıdır. Aristoteles
  • Güzellik görenin gözündedir. Margaret Hungerford
  • Gençlikte ve güzellikte akıl arama. Homeros
  • Her şeyin bir güzelliği vardır herkes görmese de. Konfüçyus
  • Güzellik kısa süren bir saltanattır. Victor Hugo
  • Güzellik aynada kendini seyreden sonsuzluktur. Halil Cibran
  • Güzellik biraz da gurur ister. Yavuz Sultan Selim

Soysuz güzellik kokusuz menekşe gibidir. L. Annaeus Seneca

Güzellik her yerde aranan bir konuktur. Goethe

Güzel hep güzeldir zamanın önemi yoktur. EugeneDelacroix

.

Kimde bir güzellik varsa bilsin ki ödünçtür. Mevlana

Allah gökleri yıldızlarla süslediği gibi yeri de insanla süslemiştir. İmam-ı Rabbani

Güzellik çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür. Honore de Balzac

Güzellik değerli bir insanın erdemini ortaya çıkarır kusurunu gizler. Francis Bacon

Güzellik müthiş bir kudret gülümseme ise onun kılıcıdır. Charles Reade

Güzellik derinin ete değdiği yerde biter çirkinlik ise kemiğe dek dayanır. John Murphy

Güzellik ile akıl seyrek olarak bir arada bulunurlar. PetroniusMaximus

.

Gerçek akıllı olanlar için güzellik ise duygulu kalpler için yaratılmıştır. FriedrichSchiller

Güzellik yaz meyvesi gibidir çok dayanmaz çabuk çürür. Francis Bacon

Dürüst bir kadının güzelliği ateşe benzer yaklaşmayana hiçbir zararı dokunmaz. Cervantes

Bu hayata değer verdiren tek şey sonsuz güzelliğin görülmesidir. Eflatun

Güzel olan bir şey her zaman iyi olmayabilir ama iyi bir şey her zaman güzeldir. Ninen de LEnelos

Ruhun güzelliği bedenin güzelliği kadar kolaylıkla görülmez. Aristoteles

Aşkla bakmak yürekle bakmak demektir. Gönlümüzde aşk varsa gözün gördüğü güzeldir. İskender Pala

.

Güzellik karmaşığın yalın olanla ortaklığına bağlıdır. John HeinrichFussli

Güzelliğin anatomisini inceleyip öğrendikten sonra güzelliğin kendisini yaratabilmeye daha çok yaklaşılır. JackLondon

Şunu unutma ki bu dünyada en güzel şeyler en gereksiz şeylerdir tavus kuşu ve zambak gibi. John Ruskin

Akılsız yüzü güzele akıllı gönlü güzele talip olur. Zaman yüz güzelliğini tüketir ama gönül güzelliğini arttırır. Mevlana

Yüksek bir dağa çıkma güçlüğünden kaçınırsanız güzellikleri tam olarak göremezsiniz. William Shakespeare

Güzellik baktığın şeyde değil bakışında olmalı. Güzel olan yüz gözünün gördüğünün değil gönül gözüyle gördüğüdür. Mevlana

Güzelliği bulmak için tüm dünyayı dolaşsak da onu içimizde taşımıyorsak asla bulamayız. RalphWaldoEmerson

.

Güzel bir gülü güzel bir geceyi güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle geceyi gizemiyle dostu tüm derdiyle sevebilmektir. Şems-i Tebrizi

Güzellik gizemli olduğu kadar korkunçtur. Tanrı ve şeytan orada savaşıyorlar ve savaş meydanı ise insanın kalbi. Fyodor Dostoyevski

Dünyada herkes güzel olan şeyleri güzel olarak bilirse çirkin olan şeyleri de tanır. İyi olan şeyleri iyi olarak tanırsa fena olan şeyleri de bilir. Lao Tzu

Sen böyle güzelken bana söz düşmez. Bakma böyle yazılar yazdığıma ben aslında Oku! Emrine amade seni okuyorum sevgili. Hz. Mevlana

Nerededir güzellik? Tüm istemimle istemek zorunda olduğum yerdedir sevmek ve yok olmak istediğim yerdedir sadece bir imge olarak kalmasın diye. Friedrich Nietzsche

Harikulade şeyler ancak içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesareti gösterenler tarafından yapılmıştır. Bruce Barton

Hayatın her mevsiminin tadını çıkar kışın beyaz güzelliğinin de yazın sıcak ve nemli günlerinin de zevkine var. Her mevsim her gün her an gelir geçer ve hiçbiri asla birbirinin aynı ya da tekrarı değildir. Kış soğuğunun ortasında yazı yazın bunaltıcı sıcağında kışı özlemek yerine her mevsimi kendi güzelliğiyle kabul et. Dan Millman

.

19 yorum

“Bu sözler, güzelliğin yaşamımıza anlam kattığını hissettirdi. Her anın ve her deneyimin içinde bir parça güzellik bulmak için daha fazla farkındalık geliştirmeye karar verdim.”

“Bu sözler iç güzelliğin gerçek değerini hatırlattı. Dışarıdaki güzellik solabilir, ancak kalpteki ışık sonsuza kadar parlar.”

“Bu sözler, iç güzelliğin önemini vurguladı. İçimizdeki sevgi, merhamet ve anlayış, gerçek bir güzelliğin kaynağıdır.”

“Bu sözler, güzelliğin çeşitlilikten doğduğunu hatırlattı. Herkesin kendine özgü bir güzelliği ve hikayesi vardır, bu da dünyayı daha renkli ve güzel kılar.”

“Bu sözler, güzellik hakkında derin düşüncelere sevk etti. Herkesin kendi benzersiz güzelliği vardır ve bu sözlerle kendi gücümü keşfetmeye teşvik buldum.”

“Bu sözler, güzellik ve özgüven arasındaki bağlantıyı vurguladı. Kendimizi kabul ettiğimizde ve kendimize olan inancımızı güçlendirdiğimizde, gerçek güzelliğimizi ortaya çıkarabiliriz.”

“Bu sözler, güzelliğin sadece gözle görülebilen bir şey olmadığını hatırlattı. İçsel huzur, gülümseme ve pozitif enerji de güzelliğe katkıda bulunan unsurlardır.”

“Bu sözler gerçekten derinlikli ve ilham verici. Güzellik bir gülümsemeye sığmaz, her birimizin içinde saklı olan özel bir ışıktır. Bu sözler, içimdeki güzellikleri fark etmeme yardımcı oldu ve kendimi daha güçlü hissetmeme sebep oldu.”

“Bu sözler, güzellik kavramının sınırlarını genişletti. Bir gülüşte, bir bakışta veya içten bir davranışta saklı olan güzellik beni derinden etkiledi.”

“Bu sözler beni etkiledi. Güzellik, sadece dış görünüşle sınırlı değildir; asıl önemli olan iç güzelliktir. İç dünyamızda saklı olan sevgi, merhamet ve anlayışla daha da güzelleşiriz. Bu sözlerle kendimi daha değerli hissettim ve iç güzelliğimin değerini daha iyi kavradım.”

“Bu sözler beni derinden etkiledi. Güzellik, bir kadının makyajıyla veya bir erkeğin kaslarıyla ölçülemez. Gerçek güzellik, kendine güvenen, içten ve samimi bir kalpten doğar. Bu sözlerle birlikte kendi iç güzelliğime odaklanmak ve kendimi olduğum gibi kabul etmek konusunda ilham aldım.”

“Bu sözler, güzelliğin yaşamın her alanında bulunabileceğini gösterdi. Doğada, sanatta, insan ilişkilerinde güzellik aramak ve onu keşfetmek için ilham aldım.”

“Bu sözler, güzelliğin herkesin hakkı olduğunu hatırlattı. İçimizdeki ışığı parlatarak, dünyaya daha güzel bir şekilde katkıda bulunabileceğimize dair umut verdi.”

“Bu sözler, güzellikle ilgili yeni bir bakış açısı sunuyor. Dış görünüşten ziyade içsel niteliklerimizin bizi gerçekten güzel kıldığını hatırlattı.”

“Bu sözler, güzelliğin sadece bir yüzeyde değil, ruhumuzun derinliklerinde yattığını hatırlattı. Kendi iç dünyamı güzelleştirmek için daha fazla özbakım ve özsevgiye yönelmeyi düşünüyorum.”

Yıldıray  -  Mart 17, 2023 / 12:08 pm

“Bu sözler, güzelliğin yaşamın her aşamasında var olduğunu gösterdi. Yaşlanmak ve deneyim kazanmak, içsel bir güzellik ve olgunluk kaynağıdır.”

“Bu sözler gerçekten dokunaklı. Güzellik, bir şekilden ibaret değil, kalbin derinliklerinde yeşeren bir çiçektir. Sözlerin beni içsel olarak harekete geçirdiği bir his var. Bu sözlerle kendimdeki güzelliği kutlamak ve başkalarının da içlerindeki güzellikleri görmek için daha duyarlı olmayı düşünüyorum.”

“Bu sözler, güzelliğin herkes için farklı bir anlam taşıdığını gösterdi. Kendi benzersizliğimizi kutlamak ve kendimizi güzel hissetmek için bir hatırlatıcı oldu.”

İbrahim Can  -  Haziran 29, 2023 / 3:20 am

“Bu sözler çok anlamlı. Güzellik, yüzeydeki makyaj veya dış görünüşten daha fazlasıdır. Gerçek güzellik, içimizdeki ışıkla parlar. Bu sözlerle kendimdeki bu içsel güzelliği fark etme ve başkalarının da içlerindeki ışığı görmeye daha fazla odaklanma düşüncesi oluştu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap