Halıdaki İstifra Lekesi Nasıl Çıkar?

  Bazen bir hastalık bazen ise fazla içilmiş alkol istifra etmemize sebep olabilir. Hatta buna yediklerimiz dahi sebep olabilir. Günümüzde istifra etmek o..

Bazen bir hastalık bazen ise fazla içilmiş alkol istifra etmemize sebep olabilir. Hatta buna yediklerimiz dahi sebep olabilir. Günümüzde istifra etmek oldukça ayıp bir şey olarak düşünülür. Ancak bunun mideyi rahatlatabilmek adına faydalı bir eylem olduğu noktalar vardır.

Tabi ki lavabo ya da banyoya kusmak her zaman daha hijyenik olacaktır. Çünkü halıdaki istifra lekesi kadınlar tarafından en nefret edilen temizlik formları arasında yer alır.

Gerçekten gerek kokusuyla gerek görüntüsüyle mide bulantısına sebebiyet verebilecek bir durumdan bahsetmek gerekiyor. Haliyle kusmuk lekesini temizlemek için uygulayacağınız yöntemi iyi bilmeniz gerekir. Aksi halde hem lekeyi daha fazla yayar hem de lekeninde kokusunun da arınmayacağını fark edeceksiniz.

Kusmuk Lekesi Nasıl Temizlenir?

Halıda kusmuk lekesi nasıl temizlenir diye soruyorsanız muhtemelen böyle bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Haliyle bunu başarabilmek için farklı bir temizlik ürünü kullanıp kullanmayacağınızı merak edebilirsiniz. Genellikle bazı karışımlarla hem kusmuk kokusunu çıkarmak hem de leke izi kalmamasını sağlamak mümkündür.

Kusmuk lekesini temizlemeye başlamadan önce istifra edilen katı besinleri ve safraları kaldırmanız gerekecektir. Bunu bir kaşık ya da spatula gibi bir araç kullanarak kolayca yapabilirsiniz. Çöpe atacağınız bu safraları halıya ya da kusulan zemine zarar vermeden alın. Fazlalığını aldığınız lekenin üzerine ise emiş gücü yüksek olan havlu peçetelerden koyabilirsiniz. Bu istifra lekesini emmesini sağlayacak ve çok daha sağlıklı bir temizlik olmasının önünü açacaktır.

Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar?

Bunun için uygulayabileceğiniz yöntemlerin en başında özel olarak hazırlayacağınız temizlik karışımı geliyor. Farklı ürünlerin bir araya gelmesiyle evde hazırlayabileceğiniz bu formülle çok rahat bir biçimde kusmuk lekelerini halınızdan ya da diğer yüzeylerden temizleyebilirsiniz.

Malzemeler

1 Çay Kaşığı Çamaşır Deterjanı
1 Yemek Kaşığı Beyaz Sirke
1 Bardak Su

Hazırlanışı

İlk olarak 250 mililitre olan bir bardak suyun kaynamasını sağlamak için ocağa alın. Sıcak su kullanmak etkisini arttıracaktır.
Sonrasında ise 15 mililitre kadar olan, bunu bir çay kaşığı ile ölçekleyebileceğimiz çamaşır deterjanını suya ilave edin.
Bu karışıma ek olarak 1 yemek kaşığı beyaz sirke eklemeniz gerekecektir.
Ardından hepsini karıştırarak birbirine geçmesini sağlayın.
Uygulamaya hazır olduğunda bunu sürüp kazımak için bir aparata ihtiyacınız olacak. Örneğin tırnak fırçası ya da diş fırçası işinizi görecektir.

Uygulanışı

Halıdan kusmuk temizliği için ilk etapta hazırladığınız bu karışımla lekeli bölgeyi ıslatmalısınız. Islattıktan sonra yapmanız gereken tek şey hafif dokunuşlarla halının üst yüzeyinden kazıma işlemini yapmak. Eğer sert bir cisimle yaparsanız halıya zarar verme şansınız oldukça fazla. Oysa yalnızca diş fırçasıyla ufak dokunuşlar yaparsanız kesinlikle sorunsuz bir leke temizliğine imza atmış olursunuz.

Bastırarak lekenin üzerini ovmanız belki size daha kolay bir temizleme aşaması olarak görünebilir. Ancak bu halının arka yüzeyine kadar ilerleyecek olan kusmuk lekesinin habercisi olacaktır. Kokunun yayılmasındaki ana sebepte budur. Yapacağınız uygulamada bastırarak uygulama yapmamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Kusmuk lekesi bu şekilde kolayca temizlenebilse de halının ıslak bırakılması kokunun tekrar türemesini sağlayabilir. Yapmanız gereken şey doğrudan lekenin temizlendikten sonra takip edilmesi olarak değerlendirilebilir.

Zira halıdaki istifra lekeleri temizlenip ardından emdirme yöntemiyle tamamen kurutulmalıdır. Sonrasında kuruma işleminde kullanabilmek için saç kurutma makinesi gibi fanlı ev araçlarından yararlanabilirsiniz.

Kurutma işlemini tamamlamak için sıvıyı emen bezler ya da havlu peçeteler bastırarak uygulanabilir. Halıyı en son süpürmek ve hoş bir koku esansı sıkarak kendi kokusunu geri kazanmasını sağlamak önerilen tamamlayıcı unsurlardandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap