Yağmurluk ve Çadır Nasıl Temizlenir?

  Genelde bahar aylarındaki yağmurlardan korunmak için ön plana çıkan yağmurluk modelleri hayat kurtarıcı olabilir. Su geçirmeyen yapılarıyla hem dayanıkl..

Genelde bahar aylarındaki yağmurlardan korunmak için ön plana çıkan yağmurluk modelleri hayat kurtarıcı olabilir. Su geçirmeyen yapılarıyla hem dayanıklı hem de koruyucudurlar. Artık çadırlar ve balkonlar için kullanılan brandalar tamamıyla bu tip malzemelerden yapılmaktadır.

Dolayısıyla yağmurluk temizliği nasıl yapılır sorusunu hepsini bir arada tutarak cevaplanmalıdır.

Eğer ceket olarak kullandığınız bir yağmurluğunuz varsa bunun temizlik aşamasında ilk dikkat etmeniz gereken şey sıkma işlemini aklınızdan çıkarmanızdır. Bu tip kumaşların özel yıkama formları bulunur. Tamamına üzerindeki etiketlerden ulaşabilirsiniz.

Yapacağınız yıkama temizlik için önemliyken sonrasında durulama işlemi yapılır ve çıkarılır. Lekelerinden arınmış olan kumaş zaten suyu üzerinden atmak için tasarlanmıştır. Sıkma programın dahil etmeden çıkarıp asmanız kuruması için yeterli olacaktır.

Bu brandalar ve çadır kumaşları içinde geçerlidir. Yıkarken ise farklı detaylara dikkat etmek gerekmektedir. Tamamına etiket bilgilendirmelerine bakarak öğrenebilirsiniz. Hatta bu etiketlerin bilgilendirmelerinin kumaşın türüne ya da farklı özelliklerine göre değişkenlik gösterebileceğini söylemeliyiz.

Yağmurluk Nasıl Yıkanır?

Yağmurluk yıkamak için yalnızca soğuk su programlarını kullanmalısınız. Bu ceket olarak bahar aylarında giydiğiniz yağmurluklar için geçerli olduğu gibi benzer kumaştan üretilen branda ve örtüler içinde geçerlidir. Sıcak suya maruz kalmaması gereken, sıkma işlemi yapılmayarak çıkarılan yağmurluklar yalnızca deterjan izi konusunda size sorun yaratabilir.

Bunu ise daha az deterjanla yıkayarak çözmek ya da bir kez daha bol suyla durulayarak çözebilmeniz mümkündür. Birçok kişi yağmurluk yıkarken ekstra durulama programlarını kullanıyor. Böylelikle daha temiz ve daha iyi bir süreç yaşanabiliyor. Özellikle yağmurlukların ve çadırların temizlik aşamasında bu önem arz ediyor.

Çadır Temizliği Nasıl Yapılır?

Farklı çadır malzemelerini kullanabildiğiniz için her çadır için aynı temizleme şartlarını göremeyebiliriz. Bazı çadırlarda yalnızca güneşe karşı dayanıklı kumaş türleri kullanılmıştır. Birçoğunda ise yağmura dayanıklı kumaşlar söz konusudur. Daha ötesine geçip hava koşullarına, kar yağışına ve benzeri doğal afetlere karşı dayanıklı imal malzemeleri tercih edenler vardır.

Bilgilere çadır etiketinden ulaşarak yıkama ve temizleme aşamasında neler uygulayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yağmurluk ve çadır kumaşlarının yalnızca soğuk suyla yıkanması gerekir.
Sıcak su ya da buhara maruz kalmamaları önemlidir.
Kurutma ya da yüksek devirde sıkma programlarında kesinlikle bulunmamalılar.
Yıkandıktan sonra deterjan izine karşı tekrar durulanabilir.
Kuruma işlemini ise asılarak ve bekleyerek yapabilirsiniz.

Trikot ve Triasetat Kumaşlar Nasıl Temizlenir?

Trikot yağmurluk türleri çadırlar içinde kullanıldığı için karşımıza yoğun olarak çıkabilmektedir. Bu tip kumaşların temizlenmesi için mevcut yıkama programları arasında çok fazla alternatifiniz yok. Naylon kumaşlar, Viskoz kumaşlar ve Suni İpek kumaşlar için uygun görülen tüm yıkama programları bu tip kumaşlarda uygulanabilmektedir.

Ancak hangisine atmanız gerektiğini etiketine bakarak teyit etmeniz önemlidir. Dolayısıyla aldığınız ürünün temizliği için mutlaka dikkat etmeniz gereken bir detay temizlik kıstaslarıdır.

Triasetat kumaş temizliği içinse makinede yıkama daha fazla tercih edilmektedir. Makineye atarken hangi programı uygulayacağınız yine kumaşın niteliğine bağlı olarak etiketinden size sunulacaktır. Kullanabileceğiniz malzemeler arasında;

Trinal
Triceli sıvısı
Sabun tozu
Arnel
Yukarıdaki malzemeleri sıcak olmayan, fakat soğukta olmayan bir suya karıştırarak hepsini ya da bir tanesini Triasetat kumaş yıkamada kullanabilirsiniz. En çok rastlanan sorunlardan birisi olan kumaşların kırışık olması ise yıkandıktan hemen sonra kurumaya bırakılmamasından kaynaklanmaktadır.

Bekletmeden kuruması için asarsanız bu sorunu aşmayı başarırsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap