Tıraş Makinesi Temizliği

  Hayat şartları gereği bazen okul, bazen ise işten ötürü her erkek tıraş olmak zorundadır. Bu kimi erkeklerde haftada 3-4 kez uygulanan, kimilerinde ise ..

Hayat şartları gereği bazen okul, bazen ise işten ötürü her erkek tıraş olmak zorundadır. Bu kimi erkeklerde haftada 3-4 kez uygulanan, kimilerinde ise her gün uygulanmak durumunda olan bir rutindir. Dolayısıyla tıraş makinesi kullanımı bu aşamada dikkatleri çeken bir yükseliş gösteriyor.

Çünkü jiletle ya da tıraş bıçaklarıyla bunu yapmaktan daha pratik bir yöntem olarak görünüyor. Tıraş makinesiyle kısa sürede en iyi tıraşı sağlayabilmek ise makinenizin temizliğinden geçiyor.

Günümüzde tıraş makinesi kullanırken biz farkında olmasak dahi makinenin içi kıl kökleriyle, kesilen sakallarla ve derimizin ölü parçalarıyla dolar. Bunlar uzun vadede makinenin bozulmasına bile sebep olabilir. Aynı zamanda tıraş kalitesini düşüren bağımsız etkenlerdir. Tıraş makinesi temizliği nasıl yapılır sorusunun önemi burada ortaya çıkmaktadır.

Çünkü kolayca sakal tıraşı olup kısa sürede işimizi halletmemize karşın temizlik algısını tam manasıyla oturtabildiğimiz söylenemez. Oysa ufak işlemlerle bunu kolayca halletmemiz yine mümkündür.

Tıraş Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tıraş makinesi temizlemek için önceliği makinenizin modeline ve niteliğine vermeniz gerekmektedir. Bu aşamada farklı makine niteliklerinden söz etmek gerekiyor. Örneğin bazı tıraş makineleri hem kuru hem ıslak tıraş için tasarlanmıştır. Suyla tıraş olmaya olanak vermesi suyla temizlenebildiği anlamına gelmiyor. Bu yalnızca bazı modeller ve bazı markalar için geçerli bir özelliktir. Kesinlikle her makineyi aynı standartlarda görüp aynı temizleme yöntemlerine başvurmayın.

Tıraş makinesi temizliği ne zaman yapılır diye merak eden kullanıcılara da geciktirmeden cevap verelim. Erkeklerin her tıraşından sonra bu makineleri temizlemesi gerekiyor. Böylelikle sorunsuz bir tıraş, problem yaşamadan kullanabileceğiniz bir tıraş makinesi sahibi olabilirsiniz.

Fırçayla Tıraş Makinesi Temizlemek

Birçok tıraş makinesi temizleme aparatlarıyla beraber satılır. Bu aparatlar ise farklı boyutlarda fırçalardan oluşur. Fırçalar en ufak noktaya dahi erişebilecek şekilde özel boyutlarda üretilmiştir. Kullanımı kolay olduğu için her tıraş makinesi kullanan erkek bu sayede kolayca temizlik işlemini yapabilir. Başlığı çıkarttıktan sonra makinenin iç yüzeyini dikkatlice kıllardan arındırmaya çalışın. Eğer fırçayla temizlenen suya dayanıksız bir tıraş makinesiyse kesinlikle suyla temastan kaçının.

Ayrıca bu tip elektronik ürünleri temizlerken kapalı konumda ve elektriğe bağlı olmamasına dikkat edin. Farklı malzemeler kullanarak temizlemek ise kesinlikle önerilmemektedir.

Suyla Tıraş Makinesi Temizliği

Yıkayarak tıraş makinesi temizliği yapmak kulağa oldukça kolay geliyor. Aslında gerçekten aralarındaki en kolay temizleme türüdür. Fakat her makinede geçeri olan bir durum olmadığını belirtmek istiyoruz. Suyla tıraş makinesi temizliği yapabilmek için suya dayanıklı bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Farzı misal böyle bir cihazınız var ve temizliğini yapmak üzeresiniz.

Öncelikle başlığını ayırarak kılların alt zeminde biriktiği yere ulaşın. Ardından kullanacağınız suyun ılık olması size yarar sağlayabilir. Ilık suyla makinenin içersini ölü derinden, kıl köklerinden ve benzeri ayrıntılardan kurtarabilirsiniz. Suyla yapılan temizliğin kesinlikle daha yararlı ve etkin olduğunu belirtmek istiyoruz. Tıraş makinesi seçimi yaparken suya dayanıklı ve suda yıkanabilen cihazları tercih etmeniz bu noktada yararınıza olacaktır.

Tıraş Makinesi Temizleme Losyonları

Genellikle sprey olarak satışı yapılan ve tıraş makinesi temizleme losyonu olarak temin edebileceğiniz özel karışımlar mevcuttur. Bunlar gerek suyla yıkanan cihazlarda, gerekse fırçayla temizlerken daha hijyenik bir temizlik sağlayacaktır. Fakat yine de tıraş makinelerini temizlemeden evvel kullanım kılavuzuna bakarak kesin talimatlarına göz atın.

Aksi halde maalesef ki tıraş makinesi temizliği gerektiği şekilde olmayacaktır. Yanlış bir uygulama makinenizin bozulmasına dahi sebep olabilir. Dikkatli davranmak ve temizliği usulüne uygun şekilde yapmak yalnızca sizin yararınıza olacak.

Kendini Temizleyen Tıraş Makinesi Temizliği

Bu tip cihazlar son derece kompakt bir tasarıma sahiptir ve sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Kendini temizleyebilen tıraş makinesi modelleri bir erkek için en işlevsel seçim olacaktır. Fiyat oranları biraz yüksek olmasına karşın aldığınızda uzun süre hiçbir zahmet çekmeden kullanabileceğiniz ürünlerdir. Yapmanız gereken tek şey temizlik moduna almaktır. Geri kalan hiçbir temizlik formunu uygulamanıza gerek kalmadan makineniz hiç kullanılmamış gibi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap