Duvar ile İlgili Sözler

Duvar ile İlgili Sözler Kimi zaman insanlara bildirmek için içimizdekileri bir tahta kimi zaman insanlarla aramıza koyduğumuz bir engel kimi zaman da zihnimizde yarattığımız bir set olur duvarlar. Duvar sertliği, yüceliği, yüksekliği ve aşılmazlığı ile insan hayatının içinde yer etmiş önemli bir benzetmedir. Dağ gibidir ama gönlümüzce daha kolay örülür. Öyle ya dağları yaratamayız ama duvarları örebiliriz ellerimizle, zihnimizle. Sevmediğimiz insanlara bir duvar örer geçeriz. İstemediğimiz olaylara sırtımızı döner duvar örer yaslanırız. Fikirlere, ilişkilere duvar örer gizleniriz. Ama herkese duvar örünce de bir zindan yarattığımızı fark ederiz. Yalnızlığımızla baş başa kalmışızdır. O zaman sevgimizi yazarız duvarlara haykırırız.

Duvar ile İlgili Sözler halk arasında sıklaşınca edebi eserlere de konu olmuş duygular, ilişkiler hep bu benzetmelerle aktarılmıştır. Bazen kendi anlamında kullanılan duvar yüksek engelleri anlamamıza yardımcı olmuştur. Duvarla çevrili yerlere girmek zordur, kaleleri aşmak. Bazı zamanlarda zihnimizde örmüşüzdür duvarları. Sevmediğimiz insanlara, iyi kötü alışkanlıklarımıza, fikirlerimize hayali duvarlarla engel olmuşuzdur. Aynı zamanda duvar güven veren güzel sözler ile yüreğimize dokunmuştur. En çok paylaşılan duvarın güveni ve oluşturduğu engeldir.  

Duvar ile İlgili Sözler
Duvar ile İlgili Sözler

Editörün Seçimi Duvar ile İlgili Sözler

  1. “Bir duvar, her zaman aşılabilecek bir engeldir.”
  2. “Duvarlar sadece engellerdir, aşılması gereken sınırlardır.”
  3. “Duvarlar, cesaret ve kararlılıkla yıkılır.” – Unknown
  4. “Duvarlar, hayallerimizi engelleyemez.”
  5. “Bir duvar, her zaman yeni bir yolun başlangıcıdır.”
  6. “Duvarlar sadece fiziksel değildir, aynı zamanda zihinsel sınırları da temsil eder.”
  7. “Duvarları aşmanın en güçlü silahı, inançtır.”
  8. “Duvarlar, bizi zorluklara karşı daha güçlü kılar.”
  9. “Gerçek güç, duvarların üstünden atlamak için cesaret bulmaktır.”
  10. “Hayat, duvarların üstesinden gelmeyi öğrenmekle doludur.”

Bu sözler, duvarları fiziksel ve mecazi anlamlarda ele alarak, engellerin üstesinden gelme, cesaret, inanç ve kararlılık gibi konulara vurgu yapar. Duvarlar, hayatın zorluklarına meydan okumak için aşılması gereken engelleri temsil eder. Bu sözler, duvarları aşma gücünü hatırlatır ve ilham verir.

Duvar ile İlgili Sözler

  • Ütopya, aklın egemen duvarlarını yıkabilmektir.
  • Taş çatladı, duvar yıkıldı, şehirlerde bombalar patladı, sen gelmedin.
  • Aşılmasına imkân olmayan hiçbir duvar yoktur. Çehov
  • Önceden o duvara bakarak gülümsüyorduk. Şimdi ağlayarak bakıyoruz.
  • Müziğini değiştirirseniz sitenin duvarları yıkılır. Platon
  • Yüksek Roma duvarlarının, atlarımızın nal sesleriyle yıkılmasını bekleyemeyiz. Atilla
  • Kadın, çalındıktan sonra duvara asılacak bir keman değildir. Alman Atasözü
  • Sana doğru attığım her adımda, üstüme yıkılan duvarların altında kalmaktan bıktım.
  • Herkes aşkını yazmış kağıtlara duvarlara. Ben seni sardım sakladım yarınlara.

Etme sırtını duvardan başkasına emanet, en kralının bile içinde vardır bir nebze ihanet.

Gidiyorum avuçlarımda cam parçalarıyla, kanla siyah duvarlara hayallerimi yazmaya.

Yalnızlık; düşündüklerinizin kafanızın duvarlarına çarpıp tekrar içerde kalmasıdır. Jean Paul Sartre

Ama unutma, taş duvarlar arasındaki karanlığımın senden başka penceresi yok. Sabahattin Ali

Bazıları merdivenin sonuna kadar eriştiğinde onun yanlış duvara dayanmış olduğunu anlar. C. Alta

Aşk, köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kurmak yerine, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.  Newton

Haberin var mı taş duvar? Demir kapı, kör pencere, yastığım, ranzam, zincirim, uğruna ölümlere gidip geldiğim. Ahmed Arif

Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin. Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan. Yılmaz Güney

Dışarıdan çok mutlu bir yaşam sürüyoruz gibi gözükse de, geceleri dört duvar arasında müebbet yemiş hayallerimiz var.

Bize bir gençlik lazımdır. Temelinde cehalet, duvarlarında riya, tavanlarında dalkavukluk bulunmasın. Hüseyin Nihal Atsız

Ben o karanlık gecelerde, etrafıma duvarlar örüp içimdeki çığlıkları susturmaya çalışırken senin yüzünde gülücükler açıyordu.

Kur’an’a saygı, onu duvara asıp önünde saatlerce dikilip, öpmek değildir, saygı onun dediklerini yapıp kalbe yerleştirmektir.

Güven mi dedin. Hayatta kimsenin eline sımsıkı sarılma, kimsenin duvarına dayanma; gün gelir o eller gevşer, gün gelir o duvar çöker.

Bu facebook âlemi çok acımasız. Duvara acılarımı dertlerimi yazıyorum, birileri de mutlaka beğeniyor. İnsanlık çok bozulmuş.

Bu kaçıncı hasret kaçıncı gidişlerin hayatımdan, şimdi bir kuru gürültü bıraktın ardında, sesin hala kulaklarımda yazıyorum adını duvarlara.

Duvardaki yangın düğmesini örten cam parçasıyım ben. Eğer kurtuluşun olacaksa hiç düşünme ayakkabının topuğuyla kır beni.

İnsanları taş duvarlar, demir parmaklıklar arasında terbiye etmeyi, onların düşüncelerini önlemeyi düşünen anlayış yıkılacaktır. Yılmaz Güney

Duvar kendisine çakılmak üzere olan çivinin ucunu nasıl hissederse, o da şakağında öyle hissetti. Dolayısıyla hissetmedi. Franz Kafka

Hâkim sakalı uzamış Necip Fazıl’a “maymuna dönmüşsün necip” demiş. Necip fazıl duvara dönerek “şimdi de duvara döndüm. Necip Fazıl Kısakürek

Duvardaki yangın düğmesini örten cam parçasıyım, kurtuluşun olacaksa hiç düşünme ayakkabının topuğuyla kır beni. Ceyhun Yılmaz

Biz hapishanelerde öğrendik bağlamayı, telleri anlatır sana olan aşkımı, yaptığım sana 4 duvar arasında bir şarkı, şarkının adı; bu hayat sensiz olmamalı.

Red, bir yeni bilme düzlemine başlangıçtır. Ütopya, aklın toplumsal duvarlarını yıkarak aklı güçlendirme işidir. Kurgu, teoridir. Yalçın Küçük

Artık bu ayrılıklardan kalbim usandı bir gökyüzü, bir duvar, bir resmin kaldı oysa dünya ne geniş, koğuşum dardı bıraksalar martılarla randevum vardı. Yılmaz Odabaşı

Yıkık, dökük, bu şehrin duvarları birer birer üstüme yıkılıyor yine. Kuş sürüleri terk ederken bu şehri, ardında yoksul ve kimsesiz çocuk gibi bırakıyor yine. Cem Adrian

Ceplerim esrar dolu gidiyorum kumara, dünyaları kaybettim gülüşün on numara. Bir resmin vardı sevgilim, astım bir duvara, baktıkça canlanıyor hatıralar yakıyorum bir sigara.

Gitmelerin korkutmuyor artık, kokunu sök duvarlardan, bütün eşyaları topla, kapıyı hızlı çarp kararlı olsun. Yalınayak kaldı bir sevdam daha, kederim bana ders olsun.

Adını aynalara yazamadım sinirden kırarım diye, adını duvarlara yazamadım zalimin biri boyar diye, adını kalbime bile yazamadım ben ölünce organlarım bağışlanır da sen başkasının olursun diye.

Aşkım seni o kadar çok seviyorum ki, bu sevgiyi kağıtlar, kalemler, boş sayfalar, boş duvarlar ve beni bugüne kadar tanıyan herkes anladı. Bir de sen anla aşkım seni çok seviyorum.

Vefasız gecelerimin soğuk gölgelerini attım yalnızlığıma, odamın ağlayan duvarlarına anlattım seni, adını yazdım ağlayan duvarlara şimdi anlam kazandı odam aşkımla, şimdi anlam kazandım sana olan sevda fırtınalarıyla.

Damla, damla sevgili. Bir gün akıp gideceğiz hayata. Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin. Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur. Ve yine damla, damla çoğalıyorsun içimde.

Ah sensiz kalmıyor muyum bazen. Yıkasım geliyor önüme çıkan bütün duvarları. Arkasında seni bulurum sanıyorum. Ne ayrı koyduysa bizi zaman ya da yollar bir kalemde silesim geliyor sana dokunma mı engelleyen ne varsa bir kadehi yere çarpıp tuzla buz eder gibi kırmak istiyorum, isyanım taşıyor kendi öfkemden korkuyorum ve kavuşmak bunu düşünmek içimde kırılmış bütün aynaları tamir ediyor.

Şu duvarlar hıçkırığımı duysa belki beni anlardı beni unutana söyle beni unutanı ben unutmadım gönlümde bir ışık kalbimde bir umut onu bekliyorum bekleyeceğim elbet dönecek ya dönecek ya da bu beden onsuz ölüp gidecek.

Yaşadıklarımızdan değil, yaşayamadıklarımızdan pişman oluyoruz. Yarını garanti sanıp erteliyoruz, yapmak istediklerimizi içimizde saklıyoruz; sonra bakıyoruz geç kalmışız. Elbette ki yanlış kararlarım olacak, elbette ki duvara çarpacağım. Ama inan bana, kendin olarak, yüreğinle yaşadıklarında ödeyeceğin hiçbir bedel, bastırdıklarınla, içinde tuttuklarınla yaşadığın başka hayatlardaki bedellerden daha ağır olmayacak. Yarın değil, şimdi. Aret Vartanyan

Ortak yaşam birliğinin tersine, olgun sevgi kişinin kendi bütünlüğünü, bireyselliğini koruyarak gerçekleştirdiği birliktir. Sevgi, insanı diğer insanlardan duvarları yıkan, onu diğerleriyle birleştiren, etkin bir güçtür.   Sevgi kişinin soyutlanma ve ayrı olma duygularını yenmesini sağlar, kendisi olmasına, bütünlüğünü yitirmesine yol açar. Sevgide bir olan iki varlığın, iki ayrı varlık olarak da ikilemi yaşanır. Erich Fromm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap