PH Metre Nasıl Kullanılır?

PH sondası saklama çözeltisi içerisinde yada PH 4 çözeltisi içerisinde saklanması gerekmektedir. Eğer böyle bir durum mümkün gözükmüyorsa PH metreyi en az 24 s..

PH sondası saklama çözeltisi içerisinde yada PH 4 çözeltisi içerisinde saklanması gerekmektedir. Eğer böyle bir durum mümkün gözükmüyorsa PH metreyi en az 24 saat Saf su içerisinde bekletmek gerekiyor.

Çözelti içerisinde bekletildiği zaman mutlaka Saf su kullanılarak çözeltinin normal ayarlarına gelmesi için beklenmesi gerekmektedir. Bu işlemi yapmadan PH metreyi kullanmayın.

Metrenin PH modunda olup olmadığı kontrol edildikten sonra Saf su ile durulama işlemi gerçekleştirilir. Ayarlama için pH7 çözeltisinin içerisinde yerleştirilmeden önce sağlamak gerekmektedir.

Metrenin dengeleme bilmesi için Ortalama yarım dakika kadar bekletildikten sonra, metre tekrardan ph 7 gösterecek şekilde ayarlanır.

tekrar gerçekleştirilen durulama işleminin ardından metrenin dengelenmesi adına ph 4 çözeltisinin içerisine sokulur ve burada bekletilir. MEtreyi PH 4 gösterecek şekilde ayarladıktan sonra artık Metin’in normal ayarlarına gelmiş durumunda olacaktır.

Daha önce bahsettiğimiz gibi metreyi bir kez daha duruladıktan sonra üzerinde kalan sıvıları sallayarak kurutma işlemini gerçekleştiriniz. Sonrasında örnek sıvı için ph metre yeni kullanım adına hazırdır.

Daha önceki yaptığımız çalışmada olduğu gibi ph metrenin tekrardan dengelenmesi için beklenmesi gerekiyor ve ortaya çıkan değeri okumanız gerekmektedir. Ölçme işlemini tamamladıktan sonra metreyi saklama çözeltisinin içerisinde yada Ph4 çözeltisi içerisinde bekle etmeniz gerekmektedir.

Eğer bu imkanlarınız bulunmuyorsa bir sonraki kullanımdan önce 24 saat Kadar Saf su içerisinde bekletmenin tekrardan denge koşullarının sağlanması için oldukça büyük avantaj sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap