Lavanta Nasıl Saklanır?

Yeşil renkli ve hoş kokuya sahip olan lavantanın gövdesi zamanla odunsu bir yapıya bürünür ve yeşil renkli yapraklarının kim elendiği yerlerde lavanta mavisi r..

Yeşil renkli ve hoş kokuya sahip olan lavantanın gövdesi zamanla odunsu bir yapıya bürünür ve yeşil renkli yapraklarının kim elendiği yerlerde lavanta mavisi renginde çiçekler oluşmaya var.

Bu bitkiye esas kokusunu veren parça yaprak ve çiçeklerin üzerinde bulunan tüyler. Akdeniz olan lavanta 20 farklı Türe sahiptir ve bazı türleri ülkemizde yetiştirmek oldukça basittir.

Lavanta nerelerde kullanılır?

Lavanta içerisindeki kendine has Uçucu yağlardan ötürü aromatik yağ olarak kullanılabilir bu ya adamı kıldıktan sonra lavanta esansı ya da lavanta yağı şeklinde piyasada bulabilirsiniz.

Lavanta yağı daha çok parfümeri sektöründe kullanılmaktadır lavantanın hoş kokusu özellikle bayan parfümleri içerisinde son derece yaygın bir şekilde tercih edilir. Galata kokusunun aynı zamanda rahatlatıcı bir etkiye sahip olması stresli işlerde çalışan insanlar için oldukça faydalı olabilir.

Lavanta aynı zamanda limonla beraber kolonya yapımında da kullanılır. Çok temizlik maddesinin içerisinde esas olarak lavanta yağı kullanılır Çünkü temizlikten sonra evde lavanta kokusu oldukça hoş bir atmosfer oluştu. Çamaşırları arasında da yumuşatıcıların içerisinde bulabilmeniz mümkündür.

Aynı zamanda lavantadan çay da yapıldığı görülmektedir, sakinleştirici bir eski oluşturduğundan dolayı Günümüzde çok tüketen insan bulunuyor.

Lavantanın faydaları nelerdir?

Gaz söktürme de oldukça büyük etkisi bulunur haliyle mide ve bağırsaklarda sindirim sisteminin düzenlenmesinde ve gaz dışarı atılmasında oldukça etkili Uykusuzluk çeken insan daha rahat bir uyku için tercih ettikleri ürünler arasında Lavanta çayı da bulun.

Kusma isteği ya da safra çıkarma gibi durumlarda lavanta çokça tercih edilmektedir.

İdrar söktürücü özelliğinin bulunması Sindirim sistemini ve böbrekleri rahatlatması da Lavanta çayı sayesinde biliniyor.

Baş ağrısını geçirme de yardımcı olmaktadır sakinleştirici yatıştırıcı etkileri bulunmaktadır.

Yaz aylarında taze olarak toplanan lavanta çiçekleri doğrudan saplarından ayırmak yerine sapları ile beraber Demet halinde muhafaza edilmelidir.

Sapları lavantanın daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. Kuruduktan sonra çiçeklerin saplarından ayrılır ve ufalandıktan sonra rahatlıkla saklanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap