.
.

Dereotu Ne İşe Yarar?

Tek yıllık bir bitki olan dereotu Asya’dan Ülkemize gelmiştir. Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilebilmektedir. Ortalama olarak 120 santimetreye kadar yü..

.
.

Tek yıllık bir bitki olan dereotu Asya’dan Ülkemize gelmiştir. Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilebilmektedir. Ortalama olarak 120 santimetreye kadar yükselen sap yapısı vardır. Güzel kokusu olan dereotu sonbahar aylarında toplanır. Maydanozgillerden olan dereotu E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.

Kendine münhasır tadı olan dereotunun özellikle salatalarda kullandığımız mükemmel bir çeşnidir. Taze tüketilebildiği gibi kuru olarak ta tüketilebilir.

Hem tohumları hem de yaprakları kullanılmaktadır. Tıbbi yönden vücuda sayısız faydaları bulunan dereotu bileşenleri içeriğinde bulundurur. Fosfor, bakır, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, çinko yönünden oldukça zengindir.

Bir miktar dereotunun yetişkin için gerekli olan günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’ını ve A vitamini ihtiyacının da yüzde 43 nü karşılamaktadır.

Dere Otu Ne İşe Yarar?

Dereotu ne işe yarar ve sağlığa faydaları nelerdir sorularının yanıtını sizler için araştırdık. Öncelikle ağız kokusundan şikâyet edenler bu bitkiyi ağız kokularından kullanmak için kullanabilirler. Dereotu mide bulantıları ve karın ağrılarına faydalı bir bitkidir.

.

Sindirim sistemi problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Bebeklerin gaz sancılarının giderilmesinde ciddi anlamda faydası bulunmaktadır.

Dereotu tok tutma özelliği ve yüksek besin değerinden dolayı diyet yapanların masasında kendisine yer açan bir bitkidir. Lifli yapısından dolayı hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı da önler. Mide ağrılarına ve mide kramplarının tedavisinde kullanılır. Mide ülserinin etkilerini, rahatsızlıklarını yok eder ve tedavi sürecine yardımcı olur.

 Uykusuzluğa İyi Geliyor

Dereotu uykusuzluğun giderilmesinde de yardımcıdır. İçerisinde bulunan uçucu yağlar ve bazı özelliklerinden dolayı, sedatif, hipnorik uyarıcı rolünü üstlenir, sakinleşmemizi sağlar. Gece rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

 Kemik Sağlığına Birebir

Kemik sağlığını içindeki zengin kalsiyum miktarından dolayı korur. Kemiklere çok faydalı bir bitkidir. Kemiklerde mineral kaybına izin vermez. Yaşlılıkta görünen kemik erimesi ve kemik zayıflaması sorununa oldukça iyi gelir.

 Diyabet Hastaları Mutlaka Yemelidir

.

Diyabet hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Aşırı gaz sorunu olan insanlarda gaz giderici olarak kullanılabilmektedir. Hatta bazı bitkisel bebek gaz giderici ilaçlarının içerisinde adına rastlanmaktadır.

Dereotu bitkisi bağışıklık sistemini güçlendirir, hıçkırığa iyi gelir, ishali giderir, dizanteride alternatif tedavi için kullanılır, artrit sorunlarda, kanserle mücadelede ve daha birçok rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan mucizevî bir bitkidir. İçerdiği mineraller yardımıyla bünyeyi güçlendirir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap