.
.

Kuzukulağı Faydaları

Kuzukulağı Türkiye’de en fazla Tokat ilinde yetiştirilmektedir. Ağaç gölgelerinin olduğu çayır tarzında yerlerde kendiliğinden yetişen kuzukulağı bitkisi..

.
.

Kuzukulağı Türkiye’de en fazla Tokat ilinde yetiştirilmektedir. Ağaç gölgelerinin olduğu çayır tarzında yerlerde kendiliğinden yetişen kuzukulağı bitkisi özellikle nisan ve mayıs aylarında yetişen bir ilkbahar bitkisidir.

Kahverengi küçük tohumları olan bu bitkinin yaprakları yaklaşık 10 cm’dir. İçerisinde bol miktarda C vitamini vardır. Bunun yanı sıra kuzukulağı bitkisi A ve B vitaminleri açısından da önemli bir bitkidir. Sürekli olarak tüketimi yapılması gereken önemli bitki tarzları arasındadır.

Kuzukulağı Dişeti Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Özellikle dişeti çekilmesi ve kanası gibi rounların tedavisinde kullanılan kuzukulağı bitkisi aynı zamanda eklem ağrıları ve ciltteki morlukların tedavisinde de kullanılmaktadır. C vitamini yüksek olan bu bitki C vitamini eksikliğinden kaynaklanan pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. Gribal enfeksiyon ve birçok kış hastalığının tedavisi ve önlenmesinde önemli ölçüde bir rol oynayan kuzukulağı aynı zamanda metabolizmayı güçlendirir ve kendinizi daha iyi ve zinde hissetmenize sebep olur.

Kuzukulağı Böbreklere İyi Gelir

C vitamini değeri yüksek olan bitkiler genellikle böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. İdrar söktürücü özelliği olan kuzukulağı bitkisi aynı zamanda kabızlığa da iyi gelmektedir. Sindirim sistemi üzerinde olumlu sonuçları olan kuzukulağı idrar yollarında oluşan enfeksiyonların atılmasına yardımcıdır. Kabızlık ve benzeri durumlarda da kullanımı uzman hekimler tarafından da şiddetle tavsiye edilir.

.

Kuzukulağı Anne Sütünü Artırır

Kuzukulağı bitkisinin bilinen özelliklerinden biri de anne sütünü artırıcı etkisinin olmasıdır. Özellikle lohusa kadınların sütünün yetmediği durumlarda kuzukulağı çay ya da salata olarak tüketilmelidir. Özellikle aktarlarda çayını bulmanız çok kolay ve yapımı çok basittir.

Kuzukulağı Deri Hatalıklarına İyi Gelir

Özellikle egzama gibi deride meydana gelen hastalıkların tedavisinde kullanılan kuzukulağı bitkisi demir eksikliğinin giderilmesinde de etkilidir. Kaşıntı tedavisinde de etkili olan kuzukulağı mantar tedavilerinde de kullanılabilmektedir.

Kuzukulağını dilerseniz salatalarda dilerseniz de çay olarak kullanabilirsiniz. Çayı kuzukulağının köklerinden yapmanız gerekmektedir. Kuzukulağının ekşimsi bir tadı olmasından dolayı salatalarda bol miktarda kullanılmaktadır.

Kuzukulağı ile aynı zamanda yemek de yapabilirsiniz. Ispanak gibi kavurma şeklinde yapılan yemeği yoğurt ile tüketebilirsiniz. Taze yaprakları kullanacağınız kuzukulağı yemeğinin hazırlanması oldukça kolaydır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap