.
.

Fesleğenin Faydaları Hakkında Bilgiler

Halk arasında genellikle reyhan olarak bilinen fesleğen aromatik kokusu ile yemeklere lezzet veren bir baharat olarak kullanılabilmektedir. Taze olarak salatal..

.
.

Halk arasında genellikle reyhan olarak bilinen fesleğen aromatik kokusu ile yemeklere lezzet veren bir baharat olarak kullanılabilmektedir. Taze olarak salatalar ile kullanacağınız fesleğeni saksılarınızda bahçede ya da balkonda yetiştirebilirsiniz

. Bakımı oldukça kolay olan fesleğen kurutularak da yemeklerde kullanılabilmektedir. Kendine özgü hoş aroması olan fesleğenin faydaları saymakla bitmemektedir.

Fesleğen Kan Şekerini Düzenler

Özellikle diyabet hastalarının kullanılması önerilen fesleğen kan şekerinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda fesleğen bağışıklık sisteminin onarılmasında etkilidir. İçerisinde A vitamini olan fesleğen aynı zamanda göz sağlığı için de önemli bir bitkidir.

İştah Açıcıdır

Özellikle yemek yemeyen çocuklar için oldukça etkili olan fesleğenin iştah açıcı özelliği vardır. Bu nedenle kilo almada problem yaşayan kişiler için kullanılması önerilen fesleğeni taze olarak tüketebilirsiniz. Günlük salatalarda fesleğen tüketerek sizlerde ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.

.

Sakinleştirici Özelliği Vardır

Rahatlatıcı bir etkiye sahip olan fesleğen ruh sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Özellikle yoğun stres altında olan kişilerin fesleğenin rahatlatıcı özelliğinden faydalanması gerekmektedir.

Aynı zamanda fesleğen uyku sorunu yaşayan kişilerce de tüketilmesi gereken bitkiler arasında yer almaktadır. Uykusuzluk problemli yaşayan kişilerin rahatlıkla kullanacağı bir bitkidir.

Yalnız her bitkide olduğu gibi fotosentez yaptığından dolayı yattığınız odada bulundurmamaya önemle özen gösterin. Gece karbondioksit salınımı yaptığı için odanın oksijen seviyesini düşürebilir.

Yapılan araştırmalara göre fesleğenin kendine özgü hoş kokusunun aynı zamanda ağrı üzerinde de etkileri olduğu bilinmektedir. Şiddetli migren şikâyeti olan kişilerin odalarında reyhan bulundurması önerilmektedir.

Fakat alerjik astım gibi şikâyetleri olan kişilerin reyhan kullanırken dikkatli olması gerekmektedir. Reyhanları saksıda çiçek olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle sallandığında hoş bir koku veren reyhanı oda kokusu olarak da kullanabilirsiniz.

Öksürüğe İyi Gelir

.

Reyhanın etkili olduğu rahatsızlıklardan biri de öksürüklere iyi gelmesidir. Özellikle kuru öksürük üzerinde etkilidir. Reyhanı kaynar suyun içerisinde demledikten sonra yüzünüze buharını tuttuğunuzda öksürüğünüze iyi geldiğini fark edebilirsiniz.

Solunum yollarını açıp daha derin nefesler alabilmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Özellikle kış aylarında burun tıkanıklığı ve nezle gibi rahatsızlıklarda size önemli ölçüde fayda sağlayacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap