Gizli Numaradan Arama, Gizli Numaradan Arama Engelleme

Gizli numaradan arama Bazen size gelen aramaları tekrar aramak için numara gizleme işlemi yapmak isteyebilirsiniz. Arama ve engelleme işlemleri için bazı kodlar var.

Gizli numaradan arama

Gizli Numaradan arama Günümüz şartlarında belli bir yaştan sonra hemen hemen hepimizin cep telefonu bulunmaktadır. Telefonların iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da olmaktadır.

Telefonlar sayesinde istediğimiz her şeyi yapabilir her şeye ulaşılabiliriz. Ulaşma konusunda bazen kısıtlamalara ya da gizli (özel) numaradan arama gibi yöntemler kullanılabilir. Bu kimi zaman insanları sıkıntıya sokabilir çünkü gizli numaradan aranmak herkesin kabul edebileceği bir şey olmayabilir. Bu durum bazen bize ve ailemize de zarar verebilmektedir.

Gizli numaradan arama almak istemiyorsanız gizli numara engelleme yöntemine de başvurabilirsiniz. Bunun için yapmanı gereken hangi operatöre sahipseniz o operatörden özel (gizli) numara engelleme işlemlerine başvurabilirsiniz. Örneğin hattınız Türk Telekom ise Türk Telekom sitesine girerek işlemleri uygulayarak aramaları engelleyebilirsiniz.

Gizli numaradan aranmak konusunu bazen tolare edebiliriz. Gecenin bir yarısında telefonlarımız çalabilir bazense durmadan çaldıran insanlarla da karşılaşabiliriz. Ancak bu durumu yaşamak istemeyen insanlar için de bir çözüm yolu vardır.

Gizli numaradan arama kapatmak için gerekli işlemleri yaptıktan sonra herhangi bir şekilde bilinmeyen numaralardan arama almazsınız. Tabii bu gizliliği açmadığınız sürece. Eğer bu gizliliği açmak ve gizli numaralardan telefon almak sizin için sorun değilse bu işlemleri yapmayabilirsiniz de.

Gizli Numaradan Arama
Gizli numaradan arama

Gizli Numaradan Arama Nasıl Yapılır?

Peki Turkcell (özel) gizli numaradan aramak isterseniz bunu nasıl yapabilirsiniz? Birinin sizin telefon numaranızı görmesini istemiyorsanız bunu kolayca gizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey telefonların arama bölümüne #31# tuşladıktan sonra hemen arkasından aramak istediğiniz telefon numarasını yazabilirsiniz. Aynı işlemi Türk Telekom gizli numaradan arama yapmak için de kullanabilirsiniz.

Operatörler üzerinden gizli numaradan arama gerçekleştirmek için gereken işlemi yaptığınız takdirde arayan kişinin telefon ekranında özel numara arama yazacaktır. Yukarıda yazan işlemlerin aynısını Vodafone (Özel) gizli numaradan arama yapmak için de kullanabilirsiniz.

Şimdi ise bu yöntemi kullanmadan başka bir şekilde gizli numaradan arama nasıl yapılır bunu öğrenelim. Android işletim sistemine sahip kişiler telefonlarından gizli arama yapabilmek için ilk olarak telefonlarından arama bölümüne girebilirler. Daha sonra ise arama bölümünde seçenekler tuşuna basıp ve burada arama ayarları bölümüne girebilirler.

Bundan sonraki işlemde ise ek ayarlar bölümüne giriş yapıp arayan kimliği seçeneğine basabilirler.  Bu seçeneği de açtıktan sonra karşınıza numarayı gizle yazısı çıkmaktadır. Bu işlemi yaptıktan sonra artık aradığınız telefonlarda gizli numara olarak numaranız görünmeyecektir.

Android telefonlardan gizli numaradan aramak istiyorum talebinizi 2 şekilde anlattık. Peki ıphone gizli numaradan arama nasıl yapılır onu görelim. Iphone’ dan gizli numara gerçekleştirmek için ilk olarak telefonunuzdan ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Bu menüye girdikten sonra telefon sekmesine giriş yapmalısınız.

Ardından ise aramalar bölümüne giriş yapın ve daha sonra numaramı göster menüsüne girin. Gizli numaradan başka bir numarayı aramak istiyorsanız bu bölümün kapalı olması gerekir. Numaramı göster bölümüm açık olması demek yeşil renkle gösterilmesi demektir.

Gizli Numaradan Arama Kapatmak

Peki herhangi bir gizli numaranın bizi aramasını istemiyorsak bunu nasıl engelleyebiliriz? Bu sorunun cevabı artık daha kolay. Hiçbir şekilde evinizden çıkmadan gizli numaradan arama kapatmak işlemi yapabilirsiniz.

Gizli Numaradan Arama Bulunur Mu?

Özel numaradan rahatsızlık derecesine kadar sıklıkla arayan numaraların kime ait olduğu bazen merak konusu olmaktadır.

Bu da doğal olarak gizli numaradan arama bulunur mu sorusunu akıllara getirmektedir. Sizleri arayarak rahatsızlık veren özel numaranın kime ait olduğunu bilmek artık kolay. Günümüzde hızla gelişen teknolojiden yardım alarak sizi arayan numaranın kim olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Herkesin merakla öğrenmek istediği bilinmeyen numaraların kime ait olduğu ve bu numaraların nasıl sorgulandığıdır.

Sizleri arayan özel numara sizi defalarca arayıp rahatsızlık veriyorsa yapmanız gereken savcılığa gitmek olacaktır. Savcılığa gidip dilekçe yazarak sizi rahatsız eden özel numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Telefon numarası gözükmeyen aramalara diğer bir çözüm ise telefonunuzu özel aramalara kapatma olacaktır. Sizi arayan kişinin kim olduğunu, merak etmiyor iseniz.

Özel olmayan numaraları sorgulatmak mümkün fakat özel numaralarda iş değişmektedir.  Maalesef özel numara sorgulama mümkün olmamaktadır.

Çünkü operatörler gizli numaradan gelen çağrıların bilgilerini vermeye gönüllü olmazlar. Bu yüzden geriye sadece hukuksal yollara başvurmak kalıyor. Eğer ki sizi arayan kişiden rahatsız oluyorsanız veya hakaret ve tehdit ediyorsa savcılığa giderek gerekli işlemleri yapmış olursunuz.

Operatörlerde Gizli Numara Kapatma ve Açma

Gizli numara engelleme işlemi aslında bilinenden daha kolaydır. Telefonunuzu gizli numaradan arayan kişi size rahatsızlık veriyorsa telefonunuzu gizli numaralara kapatmanız daha iyi olacaktır. Tabii arayan kişinin kim olduğunu da savcılık yardımı ile de bulabilirsiniz.

Vodafone gizli numara kapatma nasıl olur diye merak ediyorsanız gizli numarayı kapatmak için 7046’ya gizli aç yazarak sms yollayın. Bu şekilde sizi arayan özel numara artık numaranıza ulaşamayacaktır.

Türk Telekom (özel) gizli numara kapatma işlemi için birçok gizli numaraya kapatma işlemi yapabilirsiniz. Bunlardan ilki gizli numara engelle işlemlerinizi *100# işlemler menüsünden yapabilirsiniz. Diğer bir yöntem gizli numaralardan gelen çağrıları engellemek veya alabilmek için *253# yazarak arama yapabilirsiniz.

Turkcell (özel) gizli numara kapatma işlemi yapmak için ilk olarak *253# tuşlayıp arama yaparak kolay ve basit bir şekilde sizleri rahatsız eden gizli numaralara kapatmış olursunuz. Üstelik bu işlem için ücret ödemenize gerek kalmayacaktır.

Gizli Numaradan Aramak Suç Olur Mu?

Bu sorunun cevabı aslında çok basittir. Bu durumu engellemek biraz da bizim elimizdedir. İstediğimiz taktirde aramayı engelleyebiliriz. Birini gizli numaradan aramak hukuki suç sayılmamaktadır. Eğer bu durumdan memnun değilseniz telefonunuzu gizliye kapatmanız yeterli olacaktır. Bu durumda gizli numaradan aramak suç olur mu sorusunun cevabı hayır olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap