Limon Suyunun Faydaları

Limon C vitamini açısından en zengin meyvedir. Limonun faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır faydalarına birkaç örnek vermek gerekirse kansere karşı çok..

Limon C vitamini açısından en zengin meyvedir. Limonun faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır faydalarına birkaç örnek vermek gerekirse kansere karşı çok etkilidir, vücuttaki yaraların çabuk iğleşmesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, gribe karşı korur ve bağırsaktaki bakterileri azaltır.

Limonu sadece gıda olarak değil evimizde temizlik için bile kullanabiliriz içerisinde kimyasal bulunan temizlik malzemelinin yerine doğal limon suyu kullanmanız çok faydalıdır. Limonun en büyük faydası ise vücuttaki toksinler temizler ve vücudun dinç kalmasını sağlar. Kemik erimesine karşı çok faydalıdır.

Limon suyu özellikle taze olarak sıkılmış ise faydalıdır hazır satılan limon sularının yerine kendiniz evde taze sıkılmış limon suyunu tercih edin limon suyu özellikle kış aylarında gribe karşı en etkili gıdadır grip olduktan sonra değil de olmadan önce tüketmeniz sizi kış hastalıklarına karşı koruyacaktır.

Örneğin çay içtiğinizde içerisine limon sıkmanız çok faydalıdır hem sindirim sisteminizi hızlandıracak hem de sizi kış hastalıklarına karşı koruyacaktır.

Limonu sadece suyu sıkılacak bir meyve olarak görmeyin limon suyunun faydaları kadar kendiside çok faydalı bir meyvedir. Örneğin portakalı ya da mandalinayı nasıl soyup tüketiyorsanız limonu da aynı şekilde tüketin tabi ki çok fazla olmamak şartı ile aşırı limon tüketimi tansiyonunuzun düşmesine neden olabilir.

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi limonun fazlası da zararlı olabilir. Bu nedenle günde üç taneden fazla limon tüketmemek gereklidir limon sağlığımıza faydalı olduğu kadar evde birçok alanda faydalıdır.

Örneğin limonu sıktınız kalan kabuklu kısmını atmayın. Bu kısmı bulaşık makinenizde kullanın makinenizin bir bölümüne sıkılmış limon kabuğunu yerleştirin ve bulaşıklarınızı yıkadığınızda hem bardakların parlamasına hem inatçı lekelerin çıkmasına hem de bulaşık makinenizin içinin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Limon suyunun faydaları bunlarla da sınırlı değildir. Örneğin cilt temizliğinde limon suyunun faydaları saymakla bitmez cildinizi parlatır, leke oluşumunu önler, önceden oluşmuş lekeleri temizler, sivilceleri kurutur ve tekrar çıkmasını engeller.

Yarın limon suyunu bir kaba sıkın ve bir pamuk yardımı ile cildinizi masaj yaparak silin bu işlemi haftada üç defa yapın cildinizdeki değişikliği gözle göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap