Lavanta ile İlgili Sözler

Lavanta ile İlgili Sözler Çiçekler hayatımızın değerleridir. Sevgiliye, sevdiklerimize verilebilecek en güzel en sade hediyeler arasındadır. Kimi çiçekler kokusuyla kimi renkleriyle duygulara tercüman olur. Lavanta ise özel bir çiçektir ve hem kokusu hem de rengiyle edebi akımlarda önemli bir yer edinmiştir. Huzur veren ve baharın tazeliğini taşıyan kokusu edebi sözlerde sevgiliye ithaf edilirken her alanda lavantanın kullanılmasına da yol açmaktadır. Görünüşleriyle zarafeti ve inceliği ortaya çıkaran lavantanın beyazı güzelliği, moru ise ihtişamı simgeler. Her lavanta aynı zamanda bağlılığın sembolü olarak karşımıza çıkar. Lavanta ile ilgili Sözler bu değerinden dolayı ortaya çıkmış ve duygusal alanlarda sıkça kullanılmıştır.

Şair ve yazarlar tarafından sevgiyi, sadakati ve en önemlisi sevgiliyi anlatmak için yazılara şiirlere konu olmuştur. Özellikle kokusunun verdiği tazelik ve huzur ile güzel sözler söylenmesine yol açmıştır. Lavanta kokusu kimi zaman sevgilinin kokusu ile eş değer tutulmuş kimi zaman ise yaşam alanlarına getirdiği huzur ve dinginlik ile ön plana çıkmıştır. Temizlik ve ferahlığın simgesi, ihtişam ve zarafetin sembolü olan Lavanta sözleri kullanılmadan aşk yaşanmamaktadır. 

Lavanta ile İlgili Sözler
Lavanta ile İlgili Sözler

Editörün Seçimi Lavanta ile İlgili Dinginlik Veren Sözler

  1. “Lavanta kokusu, doğanın bize armağanı gibi, ruhumuzu huzura götürür.”
  2. “Lavantanın zarafeti, ruhumu okşuyor ve içimi sakinleştiriyor.”
  3. “Lavantanın masmavi rengi, gökyüzüyle dans ediyor gibi.”
  4. “Lavanta bahçelerinde kaybolmak, huzurun kucağında uyumak gibidir.”
  5. “Lavanta kokusu, hafızamda güzel anılarla dans ediyor.”
  6. “Lavanta, sadece çiçek değil, aynı zamanda iç huzurun bir sembolü.”
  7. “Lavanta, zor zamanlarda bile bize güzel bir kokuyu hatırlatır.”
  8. “Lavanta bahçeleri, ruhumu dinlendiren bir masal diyarı gibidir.”
  9. “Lavantanın güzelliği, doğanın en zarif eserlerinden biri.”
  10. “Lavanta, doğanın bize armağan ettiği en güzel renklerden biri.”

Lavanta ile ilgili sözler, doğanın güzelliklerine hayranlık duyan ve ruhunu dinginleştiren insanlar için özel bir anlam taşıyabilir. Bu güzel çiçek, hem görsel güzelliği hem de huzur veren kokusuyla dikkat çeker ve birçok insan için olumlu duyguları tetikler.

Lavanta ile İlgili Sözler

  • Lavanta, huzurun ve güzelliğin beraberliğidir.
  • Lavanta olmalı her evin kokusu.
  • Lavanta aşkın kokusudur, özlemek de sevdaya dahil.
  • Sabretmek lazım. Lavantalar solmaz belki de.
  • Kokusuna dayanamazsın hele de kendisine lavantanın!
  • Lavanta, huzurun ve güzelliğin beraberliğidir.
  • Düşümde bir şiir gördüm. Sendin. Saçların lavanta kokuyordu. Sendin.
  • Sakimleşmek istiyorsanız, lavanta renginden yardım alabilirsiniz.
  • Hikayemizin kahramanları; incir ağaçları, zeytin dalları, lavanta çiçekleriydi.
  • Yağmur çağıran bir denizin kıyısında lavanta kokulu bir düşe mi girdiniz?

Her şey bu kadar çürümüş olabilir mi? Ben lavanta kokusu aramaya çıkıyorum. Rahmi Emeç

Askerler için barut kokusu, lavanta kokusundan üstündür. Miguel de Cervantes

Biz bu lavanta kokularını bilmeden taşıyoruz. Biz bu tavana bilmeden eski rengine boyuyoruz. Edip Cansever

Ah, ne kadar da ninemin kokusu sinmişti bu mindere. O lavanta çiçeğiyle beyaz sabun kokusu!

Bir gece misafirim olsan yeter, dolar odama lavanta kokusu; soğur sevincinden sürahide su. Ay pencerede durup durup güler.

Isırgan gibi olma, dokunan sende ceza, cefa bulmasın! Lavanta gibi ol ki, dokunan sende ferahlık, mutluluk bulsun.

Öylesine işte, aniden, hiç sebep yokken, mor renkli lavnatalara döktüm içimi, baharlar geldikçe ve baharlar geçtikçe. Nazan Bekiroğlu

Teninde bambaşka bir rayihaya dönüşen lavanta kokusunu, sıcaklığını, bana bakarken gözlerinde beliren o tuhaf ışığı.

Hangi masaldan çıkıp da böyle 20. asırlara düşüverdiniz, söyler misiniz? Yağmur çağıran bir denizin kıyısında lavanta kokulu bir düşe mi girdiniz?

Dedim aşk, dedi eline gül olim. Dedim papatya, dedi başına taç olim. Dedim lavanta, dedi kokun olim. Dedim lale, dedi kalbinin sultanı olim.

Bir gece misafirim olsan yeter. Dolar odama lavanta kokusu, soğur sevincinden sürahide su. Ay pencerede durup durup güler. Cahit Sıtkı Tarancı

Bulunmayan lavanta rengi gülü, sevdiği kadını mutlu edebilmek için beyaz gülleri tek tek boyayan güzel yürekli adamlar olsun hayatınızda.

Çarşı hamamından çıkmış geliyor, funda kokularıyla. Bohçasında katır tırnakları, lavanta çiçekleri, belinde bir ebem kuşağı. Sağlık sular olsun sana dünya! Can Yücel

Marifet hiç ezilmemek bu dünyada; ama biçimine getirip ezerlerse güzel kokmak, kekik misali, lavanta misali, ıtır misali, tonguç misali, Nâzım misali. Yaşar Kemal

Dudakları ilk ışığı gibiydi aşkın. Lavanta kokulu odaların eşiğinde, kadınlığı gözlerine yansıyan. Şarkılar söylesin, giysilerini çıkarsın, oynasın kendini, nesi varsa elinde. Şükran Kurdakul

Seni papatyalara sordum: “sevmiyor” dedi. Güle sordum: “aşk bitti” dedi. Laleye sordum: “saray devri kapandı” dedi. Lavantaya sordum: “kokumu alıp gitti” dedi.

Lavantalar devasa kokusunu Buram buram yayıyor. Cennetteyim say ki, cennetindeyim sanki. Sevgilim ah sevgilim, alnıma mıhlanan yârim özlemin, lavanta kokulu koyu eflatun.

Yaşam, yukarı doğru bir çıkıştır ve soncul bir tıkırtıyla noktalanır, aynı zamanda yaşam alçak, beyaz bir tavandır, kişiyi lavanta çiçeği kokan, ılık bir kuytuyla sarmalar.

Gülmeli bir kadının gözleri. Gülmeli yüzü. Gülmeli sözleri. Lavanta kokuları dolmalı gülünce her yanı. Huzurlu bir kadın kadar pahalı bir tablo var mı? Kıymeti paha biçilmez; ama kadri maalesef herkes tarafından bilinmez!

Bırakın kanasın yaram, iyileşir de unuturum diye korkuyorum. Yürüyordum, kayboldum, aşk vadisine düştü yolum. Hikayemizin kahramanları; incir ağaçları, zeytin dalları, lavanta çiçekleriydi. Sensiz güz.. Esra Pulak

Çiçekler hiçbir şeyin kalıcı olmadığını öğretir bize; ne güzellikleri kalıcıdır ne de solgunlukları; çünkü sonradan yeni tohumlar verirler. Mutluyken de üzgünken de hatırla bunu. Her şey geçip gider, yaşlanır, ölür ve yeniden doğar. Paulo Coelho

Ahmet Muhip’in dediği gibi: Lavanta çiçeği kokan kederlerin ışığı. Hoyrattır bu akşamüstleri diyemiyorum. Bırak gitsin gün saltanatıyla bir kez daha. İşte böyledir İstanbul’da akşam, yedi iklim kırk mevsiminde.

Bir misafirliğe gitsem; bana temiz bir yatak yapsalar, her şeyi, adımı bile unutup, uyusam. Kalktığımda; yatağım hâlâ lavanta koksa, kekikli zeytinli bir kahvaltı hazırlasalar, nerde olduğumu hatırlamasam, hatta adımı bile unutsam. Melih Cevdet Anday

El ele tutuşup merdivenlerden indiler. Birkaç dakika sonra Rosa, Mark’ı oturma odasına aldı. Genç adam beyaz bir gömlek ve lacivert bir smokin giymiş, lavanta rengi papyon takmıştı. Siyah saçları geriye taranmıştı.

En sevdiğin çiçek nedir, diye sordu. “Lavanta” dedim. “Mor renkli olması, kendine has kokusu ve dimdik durmasından dolayı” diye de ekledim. Lavanta, benim için zarafetin nişanesi, gözümdeki “kadın” imajının temsilidir. Hem naif, hem asil hem de dik. Tıpkı kadın gibi.

Pencereni aç lavantalar getirdim kuş ağzımda. Yastık kılıfında beliren o izler benim. Uyanmak istemezsin bir öğle sonrası, lakin sokağında o akordeonu çalan benim. Bir ceviz ağacı sonrası türküler okutturan benim, horoz şekeri molasında okuduğun o şiirler bana ait.

Osman kötü kokunun kaynağını kurutamayınca, yokmuş gibi yaptı. Banyoda kokulu bir mum yakıyor, içerisi tropikal meyve veya lavanta veya hindistancevizi, limon, çikolata, çilek, vanilya kokuyor, böylece kanalizasyon boruları sızdırmıyormuş, hayatımız bok kokmuyormuş, her şey yolundaymış gibi oluyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap