.
.

Pirinç Nasıl Saklanır? Kap Seçimi Nasıl Olmalı?

Pirinç kuru ve güneş almayan koşullarda muhafaza edilmelidir. Cam kaplar içerisinde saklanırsa uzun ömürlü olur. Kurtlanmaya karşı önerilere de dikkat edin.

.
.

Dünyada en çok tüketilen gıdalardan bir tanesi olan buğdaygiller ailesine ait olan pirinçler otsu türde bir bitkidir.

Nişasta bakımından fazlaca Zengin olduğu için pirinç aynı zamanda çok yüksek enerji verebilir. Içeriğinde bulunan B1 B2 c ve e vitaminlerinden dolayı oldukça vücudu güçlendirici özelliklere sahiptir.

Pilav yapımında dolma yapımında ve birçok yemeğe ek ilave olarak kullanılabileceği gibi sütlü tatlılar içinde son derece uygun bir yapıya sahiptir.

Enerji deposu olarak bilinmekte olan pirinç aynı zamanda mideyi de rahatlatan bir gıdadır. Sindirimde problem yaşayan insanlara son derece büyük faydaları bulunmaktadır.

Herkesin mutfağında çoğunlukla bulunan bu kadar bozulmadan saklamanız için gereken belli başlı çalışmalar vardır şimdi bunların neler olduğu hakkında detaylı bilgilerle inceleme gerçekleştirelim.

Pirinç nasıl saklanmalıdır?

Özellikle nemli bölgelerde pirinç çok çabuk yapısını kaybedeceğin den ötürü çok fazla almamanızı ve eğer aldıysanız da kuru ve güneş almayan bir alanda saklamanızı tavsiye ediyoruz.

.

Bez torbaların içerisinde saklamak nemlenme ihtimalle düşüreceğini den dolayı daha uzun süre bu şekilde saklanabilir.

Aşırı sıcak ve havasız ortamda niçin pirincin bozulma ihtimali artacağından dolayı erzak dolabı yandakiler nerede saklıyorsunuz rutubetsiz olmasına özen gösterin.

Pirinci hoş ve hava duru olmayan ortamlarda cam ve kapaklı saklama kapları içerisinde saklarsınız daha uzun süre taze kalacaktır ve içerisine az bir miktar tuz ekleyerek de böceklenme ihtimalini azaltabilirsiniz.

Çok hızlı bir şekilde okuyabilme özelliğine sahip olduğundan dolayı yanında deterjan Temizlik Ürünleri gibi fazla kokulu maddeleri bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda Etrafta bulunan kokuyu üzerine çekme özelliği de bulunduğu için dikkat edilmesi gerekmektedir.

Pirinç saklarken kullanmış olduğunuz kavanozların içerisine bir kaç adet Defne yaprağı ya da sarımsak koyarsanız böceklenmeyi ve küflenmeyi büyük oranda engellemiş olursunuz.

Eğer kurtlanmaya da böceklenme oluşuyorsa diğer pirinç tanelerini temizleyip kullanmanın sağlık açısından zararlı olacağı için tamamını atmanızı tavsiye ediyoruz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap