Nar Lekesini Çıkarmanın Yolları Nelerdir

Nar lekesi zor çıkan izler arasındadır. Kolay şekilde çıkarmak için amonyak karışımı kullanılır. Lekenin temizliğinde kumaşa zarar vermemek gerekir.

Herkesin tüketmekten büyük bir keyif aldığı Nar meyvesinin insanlarda yarattığı önemli bir korku da bulunmaktadır. Nar lekesinin muhteşem lezzetinin yanı sıra etrafa döküldüğünde çıkartılması çok zor bir leke oluşturması birçok insanı endişeye düşüren önemli bir durumdur.

Nar taneli bir meyve olduğu için yerken veya ayıklarken etrafa saçılan bilir bu nedenlerden ötürü de leke oluşmaması için dikkatli olmanız gerekiyor Fakat eğer leke oluştuysa uygulamanız gereken basit yöntemlerin uygulayarak Nar lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz.

Nar lekesi nasıl çıkar?

Eğer kurumadan önce hızlı bir şekilde müdahale etme şansınız varsa lekeyi çıkarmanız çok daha basit bir şekilde gerçekleşecektir. Eğer limon kolonyası lekenin bulunduğu alana dökerseniz Kısa bir süre bekledikten sonra lekenin çabucak temizlendiğini Sizler de fark edeceksiniz.

Daha sonra kolonya dökünce Bir bez yardımı ile beraber lekeyi bastırarak silmeniz gerekiyor Ve muhtemelen kullandığınız bez kumaşla aynı renkte olmalıdır Aksi takdirde renk Dışarıya çıkabilir.

Ayrıca lekeye kesinlikle ovalama yapmayınız Bu yöntem giysi ve halılarda kolaylıkla uygulansa da birçok sıkıntı beraberinde getirebilir kumaşın her tarafına nar lekesi dağılabilir.

Ayrıca nar lekesini çıkartabilmek için içerisinde ağartıcı bulunan deterjanlar su karıştırılarak olursa ya Bir karışım çıkartılabilir ve bu karışımı ile doğrudan bir beze indirilerek lekenin bulunduğu yere tampon yapılabilir.

Nar lekesi bir süre sonra beyaz renge bölünecektir Çünkü leke kendisini bezin üzerine doğru bırakacaktır. Leke oluştu anda siz bulup kurduktan sonra farkettiyseniz çıkarılması çok daha güç olmaktadır fakat yine de belli başlı teknikler bulunmaktadır.

Amonyak ve su karışımı yaptıktan sonra az bir miktarda karbonat atarak bir çözelti elde edin ve bu çözelti ile de biraz önce anlatmış olduğumuz yöntemleri uygulayabilirsiniz. Kumaşın türüne göre farklılık gösterebileceğini dan dolayı Öncelikle görülmeyen bir yerde deneme yapıp kumaşın lekesini açıp açmadığına bakınız.

Lekenin çıkarılması için farklı ürünler ve metotlar de kullanılabilir bunlar için en önemli öğelerin başında kumaş türüne dikkat edilerek müdahalenin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kumaş zarar gördükten sonra elbise ya da koltuk takımı kullanılamaz hale geleceği için dikkatli olmasında fayda var.