Hardal Lekesi Hangi Yollarla Nasıl Çıkar?

Temizlenmesi ve çıkarılması zor olan hardal lekesini gliserin yardımı ile çıkarabilirsiniz. Halı ve koltuktaki izler ise bol su ile temizleyebilirsiniz.

Hardal çoğunlukla ülkemizde hızlı tüketim ürünlerinin yanında sos olarak kullanılmaktadır. Çiçekleri olan özel bir bitki olan hardalın çok farklı türleri bulunmaktadır.

Tohumundan yapılan baharat türlerinden en çok bilinenleri beyaz siyah ve kırmızı Hardal olarak bilinmektedir. Hint hardalı olarak da adlandırılmaktadır kırmızı hardalın lekesi diğerlerine göre çok zor çıkmaktadır.

Diğer ülkelere göre bizim ülkemizde sos olarak kullanıldığı için hatta lekesiyle karşılaştırma ihtimali çok daha fazla oluyor. Giysilerde masa örtülerinde halılara ve koltuklara bulaşma ihtimali çok yüksek olan hardalın lekesinin giderilebilmesi için bazı özel çalışmaların gerçekleştirilmesi zorunluluktur.

Bu lekeleri çıkartabilmek için uygulayacağınız belli başlı teknikler bulunmaktadır Şimdi onları neler olduğunu hep birlikte bakalım.

Her leke de olduğu gibi Hardal lekesinde de ilk bulaştığı anda hemen müdahale edilmesi işinizi daha kolaylaştıracaktır. Lekenin hafifletilmesi için başa çıkılmasının daha kolay olabilmesi adına leke görüldüğü anda müdahale edilmelidir ve bazı uygulayabileceğiniz teknikler sırasıyla şöyledir;

Hardal Lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgenin üzerine hemen bulunuyorsa gliserin sürmelisiniz fakat kilisenin sürmeden önce az bir miktarda bölgeye ıslatmanın gerekiyor. Gerçekleştirdikten sonra Mümkünse her bölgeyi bol su ile beraber yıkayın Eğer koltuk ya da halı üzerinde olmuşsa bol su ile beraber Silerek de çıkartabilirsiniz.

Diyar metotla ise lekeli bölgenin üst kısmına az miktarda su karıştırmak ve alkol dökmek gerekir. Lekeli bölge çıkartıldıktan sonra bölgeyi temiz bir ılık suyla beraber iyice temizlersiniz daha güzel olur.

Yüzde 10 oksijen içeriğinde bulunan su ile beraber bölgeye silerseniz daha hızlı sonuç elde edebilirsiniz ardından hemen kuru ve temiz bir bez yardımıyla yada bir kumaş parçasıyla lekeli kısmı kurutmalı gerekiyor.

Leke Eğer Kıyafetlerde oluşmuşsa Tüm bu işlemlerden sonra kıyafetlerinizi çamaşır makinesindeki yıkama talimatlarına göre yıkarsanız daha başarılı sonuçlar elde edersiniz.

Masa örtüsünün üzerinde ortaya çıktıysa kumaşın cinsine göre aynı şekilde yıkama işlemi gerçekleştirerek çalışmanızı sonlandırabilirsiniz.  Halı ve koltuklardaki lekeler ve de ılık su ve temiz bez yardımıyla işlemleriniz uygulamak size fayda sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap