Kereviz Sapı Nasıl Temizlenir, Saklanır?

Kereviz Sapı gövdeye en yakın alandan kesilir, çürük yerler temizlenir, 10 dakika su içerisinde beklenir. Kerevizler yeşil ve diri şekilde olmalıdır.

Kereviz Sapı Sağlık için çok faydalı bileşenlere sahip olan kereviz sebzesi İçerisinde bulunduğu Muş olduğu vitaminler mineraller ve antioksidanlar göz önünde bulundurulduğu zaman oldukça zengin bir sebze olmaktadır.

Sap kısımları ve yumurta sonları afiyete tüketilebilen bu sağlıklı sebzeyi ve yapraklarını salatalarda turşu ve et yemeklerinde aramak atması ve koku vermesi için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Afiyet açık edebilmeniz için dikkat etmeniz gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır.

Kereviz Sapı

Kereviz saplarının yeşil ve diri olması yanlara doğru ayrık olmaması oldukça önem taşır. Taze Kereviz sapları sıkı ve yukarıya doğru olmaktadır yanlara doğru sarkmış sağ yapraklarını üzerinde sarı ya da kahverengi lekeler bulunuyorsa bu tarz kerevizleri tercih etmemenizi tavsiye etmekteyiz.

Kerevizleri satın alırken elinizle bastırarak gövdesinin ağırlığı ve diriliğini kontrol etmeniz gerekiyor Eğer içi geçmiş Ya da diriliğini yitirmeye başlamışsa kerevizleri satın almayın. Kereviz sapları elinizde aralayarak tam merkezdeki körpe dallarını kontrolünü gerçekleştiren taze dallar yerine tohum saf olan kelimeler acı olacaktır Ve bu nedenden dolayı tercih etmenizi tavsiye etmiyorum.

Kereviz Sapı

Kereviz sapı nasıl temizlenir?

Gövdesine en yakın bölümü saflardan keserek çıkarttıktan sonra sararmış yada çürümüş yaprakları bulunuyorsa koparıp atmanız gerekiyor. Ceviz yapraklarının soğuk suda yıkadıktan sonra daha geniş bir kabın içerisine su doldurup yaklaşık 10 dakika kadar bu suyun içerisinde bekle etmenizi tavsiye ederiz.

Nasıl saklanır?

Temizlediğiniz Kereviz sapları ve yapraklarını istediğiniz taktirde ağızda hava almayacak bir kap içerisinde yerleştirerek buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Istediğini takdirde baharat olarak da kullanılabilir ve zamanı geldiğinde birçok yemeğin yanında tüketilebilir.  Havadar ve güneş ışığını Görmeyen bir yerde saplarını tek sıra halinde dizdikten sonra kuruyana kadar sapları çevir ederek bu işlemi devam ettirin.

Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra kerevizleri toz haline getireceksiniz ve parçalayarak yemeklerin içerisinde rahatlıkla kullanabilir hale getireceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap