Sakız Lekesi Çamaşırdan Nasıl Çıkar?

Sakız çok yapışkan olmasından ötürü çamaşırlardan, kıyafetlerden zor çıkar. Leke bırakmadan evde çıkarmanın pratik, basit yollarını makalemizde bulabilirsiniz.

Etrafa rastgele atılan Sakızlar çevredeki nesnelere yapışabilir Daha sonra da bir tesadüf eseri sizi bulabilirler. Tuzluk yaşadığınız zaman bu tür durumlarda Öncelikle sakin olmanızı ve kafanıza takmamanın söylemek durumundayız Çünkü Sakız lekesini çıkartılması sandığınız kadar zor değildir

. Giysileriniz yapışan Sakızlar uzun süre kalırsa kumaştaki Sakız lekesi biraz daha zor çıkacaktır fakat çabuk müdahalelerde daha hızlı çıkartabilirsiniz.

Giysilere hızlıca yapışabilen sakız bulunduğu yüzeyden çıkarmak için eğer doğru metotlara uygulamasının son derece riskli bir işleme girmiş olursunuz. Belirttiğimiz tavsiyelere harfiyen uygularsanız kumaşlarının üzerinden herhangi bir zarar oluşmadan rahatlıkla çıkarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Aksi durumlarda giysilerinizin zarar görmesi ve aynı zamanda sinirlerin yıpranması gibi durumlarla karşılaşma ihtimaliniz de bulunuyor.

Çamaşıra  bulaşan Sakız lekesi nasıl çıkartılır?

Sakız son derece nazik ve yavaşça çamaşırından çekerek ayrılmaktadır Bu işlem sırasında sakızı nereden yapıştığını bilmiyorsanız lastik eldiven kullanılması hijyen açısından sizin için önemlidir.

Sakızın Büyük bir kısmı giysiden çıkarıldıktan sonra geriye gelen tarafı buzdolabı poşeti ya da plastik poşetin içine koyayım ve bu Sakız lekesini başka yerlere bulaşmasını engelleyerek çöpe attım.

Dondurucudan çıkartacağını herhangi bir Buz parçasını Sakız lekesini üzerine getirdikten sonra burada bekletin. Sakız tamamen katı hale gelmeye başladıktan sonra çok hızlı bir şekilde kumaşını üzerinden kendiliğinden düşecektir.

Sakız lekesi olan giysinizi başka bir yöntemle çıkartmak istiyorsanız iyisiniz de bir buzdolabı poşeti içerisinde dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu yöntemle Sakız lekesi tamamen katı hale geldikten sonra sert bir bıçak yardımıyla ya da plastik bir kart kullanarak yavaşça kazıma işlemi ile sakızı tamamen lekenin üzerinden çıkartabilirsiniz.

Sakızdan kurtardıktan sonra kıyafetlerinizin üzerinde yazan yıkama talimatlarına göre çamaşır makinasında dezenfekte etmenin daha avantajlı olacaktır. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kurutucu kullanmadan kurumaya bırakınız ve kendi kendine kurulduktan sonra kıyafetinizi tekrardan rahat bir şekilde giyebilirsiniz.

Ani gelişen olaylar karşısında sinirlerinize hakim olmanızı tavsiye ediyoruz. Sakız lekesi gün içerisinde birçok insanın başına gelmiş önemli bir problemdir. Kartal bulduğunuz bir soğuk buz yardımıyla buradan kolayca kurtulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap