Kırmızı Koltuk Temizlemenin Farklı Yolları?

Kırmızı koltukların tozu mikro fiber bezle temizlenebilir. Rengini koruması için ağır kimyasallar kullanılmamalıdır. Sirke ve pamuk diğer temizleme yollarıdır.

Kırmızı koltuklar renklerinin canlı ve göz alıcı olmasından dolayı çok iddialı olan evlerde restoranlarda ya da kafelerde kullanılmaktadırlar.

Bu sebeplerden ötürü temizliği de oldukça önemli olmaktadır. Üzerinde oluşan lekelerin rahat bir şekilde çıkarılabilmesi için belli başlı tekniklerinin uygulanması gerekmektedir.

Evde dahi kullandığımız kırmızı koltukların üzerindeki rüyada lekelerin oluşması çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenlerden ötürü göz alıcı renklerin uzun süre canlı tutulabilmesi için doğru temizlik teknikleri gerekiyor.

Kırmızı koltuk temizliğindeki dikkat edilecek ilk husus doğru renkte 15 kullanılmasıdır. Koltuklardaki kırmızı açık tonlarda ve dokusu deri yapıda ise beyaz renkli bir bez ile beraber temizlenmesi renk değiştirmesi ne sebebiyet verebilir. Aynı tonlarda 15 bulmanız temizliğinizi daha rahat gerçekleştirebilmeniz için sizlere büyük fayda sağlar.

Kırmızı koltuk temizliğinde ki lekeler bulunuyorsa lekelerin geçirilebilmesi için Aseton kolonya ya da benzeri yakıcı yıpratıcı sıvılar Kesinlikle tavsiye edilmez. Takdirde rengi açılacaktır ve sorma problemi ortaya çıkacaktır.

Bu tür sıvıların yerine deri veya benzeri hassas kumaşlar için tercih edilen özel Deterjanların kullanılması daha avantajlıdır. Bu özel kumaşlarda deterjanlarda bile seyreltir mi yönteminin kullanılması son derece önemlidir.

Sadece su ile beraber temizlik yapılması deride çatlaklar oluştu olacağından dolayı uygun gözükmez.

Kırmızı koltuk temizliğinde kullanılan sıvı inatçı lekeler için birebir çözüm olacak doğal temizlik ürünü sirke imdadınıza yetişecektir. Her evde bulunabilecek bir pamuk yardımıyla kırmızı koltuklar üzerindeki lekeli bölgeye tampon yaparak sirkeyle olma işlemi gerçekleştirdiğinizde leke daha rahat temizlenir.

Dilekçenin olduğu bölgeye sirkeli pamuk bastırıldığı zaman temizlemek çok daha mantıklı ve basit bir hale gelmiş olacaktır.

Kırmızı koltukların temizliği sadece tozlarının giderilmesi için bile mikro fiber özel bezlerle mümkün hale gelebilir. Hafif nemli yumuşak Beyazlar de bu iş için uygundur fakat kaliteli bir mikro fiber bez özel kırmızı koltukların temizliğinde sizlere çok daha büyük avantajlar sağlayacaktır.

Kumaş türü olduğundan dolayı düzenli temizlenmediği takdirde üzerindeki lekeler çok çabuk belli olabilir rutin temizlikleri Haftada bir kez yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap