Zeytinyağı Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Zeytinyağlı gıdalar sağlıklıdır ama kıyafetten temizlenmesi zordur. ekmek içi ve tuz bilinen temizleme yollarıdır. Pantolondan yağ çıkarma yolları yazımızda.

Yemek hazırlanması ve tüketilmesi sırasında zaman zaman kıyafetleri bazı lekeler bulaşabilir zeytinyağı lekeleri de bu şekilde meydana gelen en sık karşılaşılan lekeler arasında bulunmaktadır. Özellikle yemek yeme esnasında dökülen ve sıçrayan yağlar pantolonlarda zeytinyağı lekelerinin oluşmasına en çok sebep olan etkenler arasında yer almaktadır. Bu lekelerin çıkarılabilmesi için belli başlı püf noktalar bulunmaktadır bunlara dikkat ettiğiniz takdirde kolaylıkla Sizlerde Bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Pantolondaki zeytinyağı lekesi nasıl çıkarılır?

Pantolonda oluşan zeytinyağı lekesi henüz Taze ise eğer pantolondaki zeytinyağının özelliklerinden bir madde ile indirilerek pantolon kumaşından tamamen çıkarılmasına çalışılır. Etrafınızda hemen bulabiliyorsunuz tuz karbonat Talk pudrası gibi bu iş için kullanabileceğiniz maddeleri kullanabilir ve etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Zeytinyağı lekesi oluşmuş olan bölgeye Bu maddelerden herhangi birisini bol miktarda döktüğünüz zaman bir miktar bekletilmesinin hemen ardından bu bölgenin güzelce olması gerekmektedir. Nem alma özelliği yüksek olan tuz ve karbonhidrat gibi burası gibi etmenler pantolon kumaşları nasıl deden zeytinyağının tamamen emerler ve lekeyi pantolondan tamamen çıkartırlar.

Pantolon kumaşındaki zeytinyağının emzirilmesi için az miktarda ekmek de kullanabilirsiniz bir lokma ekmeği çiğnedikten sonra lekeli bölgeye bastırıp zeytinyağını ekmeğe çekebilirsiniz. Zeytinyağı lekesi pantolondan çıkarılırken lekeli bölgeye yağ çözücü özelliğe sahip bir deterjanla kullanılabilir Bu yöntem uygulanırken pantolon silindikten sonra 15 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Daha sonra pantolon normal şekilde yıkanır ve kurutularak leke pantolondan tamamen çıkartılır.
Eğer kadife ya da yün pantolon kullanıyorsanız zeytinyağı lekesini çıkarılabilmesi için bu bölgeye tiner ya da benzine batırılmış Bir bez ile uygulama yapmanız daha fazla sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bu şekilde çalışmalarınızı uygularken silme işlemi gerçekleştirdiğiniz yerde lekeli bölgenin altına ve üzerine temiz bez koyarak lekenin dağılmasını engellemeli ve ütüyü bu şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap