Varis Çorabı Nasıl Temizlenir? Yıkanır?

Varis çorabı yüksek sıcaklıklarda yıkanmaz. Bu yüzden temizliği elde daha kolay olur. Makinede yıkamak istiyorsanız da düşük derecede yıkamayı seçmelisiniz.

Ayakta fazla durmak zorunda olan ya da sürekli oturmak zorunda olan insanlar hareket edemediklerini dan dolayı Ayaklarında varis problemi yaşarlar. Varis bazı hastalarda sadece görüntü olarak kendini belli ederken bazı hastalarda da aşırı miktarda Ağrı oluşturarak kendisini belli etmektedir. En yaygın olarak öğretmenlerde hemşirelerde aşırı kilolu insanlarda ve sürekli gezmek durumunda kalan kişilerde görülmektedir.

Varis için üretilmiş olan çoraplar ayağın rahatlamasını da etkili bir yöntemdir. Şırdan uygulanan basınç ile beraber bacaklarda birikmiş olan kan cildin alt yüzeyine tekrar damarlara iletilir ve burada kan pıhtılaşmasının önüne geçilir. Aşağıdan yukarıya kan rahatça hareket edebildiği için sağlamış olduğu bu fayda ayaklarda rahatlamaya sebep olmaktadır. Varis çorapları hafif orta derece ve ileri derece varisi olan insanlar tarafından tercih edilir

Varis çorabı temizliği nasıl yapılır?

Varis çorabı günlük hayatı kolaylaştıran bir kıyafet olduğu için gün içinde kullanırken çok sık temizlenmesi gerekmektedir. Bir gün giydikten sonra ertesi gün mutlaka temizlenmesi daha sağlıklı bir kullanım sağlayacaktır.

Çorabın elde yıkanması son derece önemlidir. Her eşya gibi çamaşır makinesi içerisinde yıkanması çorapları ciddi anlamda zarar verebilir Bu nedenlerden dolayı elde yıkama işlemi daha avantajlı olacaktır.

Elde yıkamak her zaman mümkün değilse çamaşır makinesi kullanmaya mecbur kaldıysanız elde yıkama programını tercih ederek sadece 30 dereceyi tercih edip yıkamayı gerçekleştirin. Yüksek ısılarda yıkamaya çalışırsanız çorabınızın yapısı bozulacaktır.
Elde yıkama yada çamaşır makinesinde olsun her koşulda yumuşatıcı yardan uzak durulması gerekir Çünkü yumuşatıcılar varis çoraplarının temel özelliklerini bozar.

Çoraplar ılık suda deterjansız olarak yıkanırsa daha faydalı olacaktır. Kurutma işleminde Güneşli’den uzak tutmak önemlidir. Herhangi bir ısıtıcı vasıtasıyla kurutmak yerine gölgede kendi kendine kurumasını oda sıcaklığında buharlaşmasını beklemeniz daha avantajlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap