Karamel için Malzemeler ve Nasıl Yapılır?

Yapımı kolay karamel malzemeleri şeker, su ve tereyağıdır. Topaklanmaması için iyi karıştırmalı, lezzetli olmasındaki püf noktası ise birkaç damla limon suyudur

Şekerin eritildikten sonra renginin karartılması ile beraber karamel ortaya çıkartılmaktadır Fakat bu kadar basit bir şekilde yapımı gerçekleşmez.

Karamel yapılırken dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta bulunuyor özelliktedir renk ve tadının bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardır.

Karamel Kehribar kahverengisi renkte olursa çok daha iyi olduğu düşünülmektedir. Neredeyse yanma noktasına kadar pişirilmiş olsada tadının hala çok lezzetli olduğu bilinmektedir.

Islak halde bulunan karamel şeker ve su ile beraber hazırlandığı takdirde sos olarak kullanılırken kuru karamel yalnızca şekerin iletilmesinden sonra elde edilir.

Malzemeler

Toz şeker (öğütülmüş ya da küp şekerleri blenderdan geçirerek kendi toz şekerinizi yapabilirsiniz)
Su
1.5 çay kaşığı tereyağı
Tencereye hazırladıktan sonra karamel pişirmek için herhangi bir özel mutfak eşyasını ihtiyacınızın bulunmayacağını bilmeniz gerekiyor.

Tokat tencere kesinlikle oldukça iyi bir şekilde temizlenmelidir ve karameli üzerine yapıştırma ya cak bir tencerenin tercih edilmesi çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Güvenlik sağlanabilmesi için kollarınızı tamamen örtecek kıyafetler giymeniz önemlidir Çünkü ısıtılmış olan şeker kalmayabilir ve yüksek dedi canınızı acıtabilir.

Şeker ve suyu tencerede altı kapalı bir şekilde karıştırmaya başladıktan sonra önce şeker ardından da kıvamı olacak biçimde su dökülerek birbirine iyice karışması sağlanır. Karamel yapımında esmer şeker ya da pudra şekeri kesinlikle kullanılmaz.
Çözülme işlemini gerçekleştiren e kadar karışım sürer ve topaklar pişirme işlemi sırasında yavaşça kaybolur. Birkaç damla limon suyu eklerseniz bu topaklama işlemi daha kolay ortadan kaldırılır.

Karışım kahverengi olana kadar sabırla karıştırılır orta ateşte en Yukarısı şekeri yapabileceği için üzerinde kabarcıklar oluştu ne kadar karıştırma işlemine devam etmekte sınıf. Kaynamakta olan karışımın içerisine tereyağı eklenir, altı kapatılır ve soğuması bekledikten sonra rahatlıkla tüketilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap