Elmas Kolye Nasıl Temizlenir?

Elmas ve kolye gibi hassas takıların temizliğinde yumuşak kıllı fırçalar kullanılmalıdır. Saf sabun ve ılık su içerisine yatırmak da diğer bir yöntemdir.

Bilinen en sert malzemelerden biri olmasına rağmen çatlaklık kırılma veya renk değiştirme gibi problemlerle karşılaşılan Elmas kolyesi zaman zaman savunmasız olabilir. Elmas kolye takılır Kenya’da temizlenirken Eğer dikkatli davranmalısınız bu son derece değerli olan taşa istemeden zarar vermiş olabilirsiniz.

Elmas korunması için önlemler?

Günlük aktiviteler esnasında Elmas takılarınızı çok sık kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Gündelik işler olsun temizlik spor gibi durumlar olsun Elmasın kullanılması doğru değildir.

Kozmetik ürünleri sürmeden önce Elmasınızı takmayın. Losyon ya da krem gibi kimyasal içerikli malzemeler Elmasın yapısını bozabilir ve istemediğiniz durumlarla karşılaşmak zorunda kalabilirsiniz.

Duş almadan önce Elmas takıları mutlaka çıkartın yine temizlik için kullanılan şampuan vücut losyonu ve vücut yeli gibi kimyasal içerikli temizleyiciler elmasa zarar verebilir.

Elmas için Temizlik nasıl yapılır?

Bir kap içerisine ılık su ve ufak bir parça organik sabun ekleyin. Elması temizlemek için her zaman hafif bir sabun ya da profesyonel mücevher solüsyonlarının kullanmanızı tavsiye etmekte. Kolye temizlenirken taşına dokunmaz sanız çok daha anlamlı bir temizlik olur.

Takı temizliği gerçekleştirirken önemli bir unsur da yumuşak kıllı bir fırça Iğdır Eğer bulamıyorsanız bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

Fırça kullanmadan önce tamamen temiz olması büyük bir önem taşımaktadır.

Üzerindeki Kirve yağların çözülebilmesi için kolyeyi Bir kaç dakika suda bekletmenin önemlidir. Ardından kolye fırçalayarak temizlersiniz ve bol su ile beraber durulama işlemine geçersiniz.

Temizlik bittikten sonra tüyü olmayan bir bez yardımı ile kurutma işlemi gerçekleştirilir.

Elmas kolyeler kullanım aralığına göre yılda en az bir defa profesyonel bakıma götürülmelidir. Zaman içerisinde bazı problemler oluşabileceğini den ötürü profesyonel bir bakım gerçekleştirilmesi Elmas kolyelerin uzun dönem kullanılabilmesinin sağlayacak en önemli avantajlarının başında gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap