.
.

Hava Temizleyici Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Hava temizleyicileri kirli havayı temizleyerek astım ve alerjisi olanlara gerekli cihazdır. Düzenli bakımı ve gece gündüz kullanımı hakkında bilgi yazımızda.

.
.

Hava filtreleri astım ve alerji zamanında ateşli hastalıklarda ve solunum yolları ile ilgili ortaya çıkan tüm problemlerin çözümünde kullanılmaktadır.

Alerjik hastalıklar olan polen küf ve pek çok farklı çevre kirliliği yaratan tozların ortadan giderilebilmesi için hava temizleyicileri düzenli bir şekilde kullanılması oldukça büyük önem teşkil eder. Sihirli Biraz sağlık kutusu değildir Tabii ki fakat etkinliklerini görebilmeniz için de onları doğru şekilde kullanmanız gerekmektedir

Talimatlar

Yeterli büyüklüğe sahip bir hava filtresi temizleyicisi satın aldıktan sonra kurulumunu gerçekleştirmeniz oldukça büyük önem teşkil eder.

Bazı ufak filtreler ufak odalarda iyi iş görebilir Seden yeterli büyüklüğe sahip hava temizleyicisi almanız oda boyutuna uygun bir temizleyici olması son derece kritik bir unsurdur.

Düzenli olarak hava temizleyicisinin temizlenmesi gerekmektedir hava filtrelerinin filtre kısımlarının değiştirilmesi gerekmektedir fakat elektrostatik filtreler sadece çıkarıp temizlenirse da yeterli olur.

Pek çok hava filtresi otomatik uyarı ışığına sahiptir temizlemeleri gerektiğinde size haber veren ışıklar yanıp sönmeye başlar.

.

Hava filtrelerinin bulunduğu alanlarda kapı ve camların kapalı tutulması oldukça önemlidir Çünkü hava temizleyiciler sürekli dolaşımı olan havayı temizlemek de Etkin değillerdir gün içerisinde biraz Esinti istiyorsanız hava temizleyicisi kapatarak enerji kaybını engelleyebilirsiniz.

Gece camları kapatarak filtreyi çalıştırdığımızda çok daha verimli sonuçlar alabilmek için doğru şekilde kullanmış olacaksın.
Hava temizleyicisi bildiğiniz kirli hava kaynağını bulunduğu yerin yakınına yerleştirilir ve hava bunları sıcak hava ile beraber pek çok tozu sirkülasyon esnasında temizler.

Bu sebeplerden ötürü hava temizleyicisi ne sıcak hava borularının yanına yerleştirir seni çok daha faydalı sonuçlar elde etmiş olabilirsiniz.

Odanızın temiz olması hava temizleyicinin de daha rahat çalışmasını sağlayacaktır. Düzenli olarak odanızdaki tozları temizlemeli ve küf oluşumunu engellemelisiniz.

Filtreye çıkamamak ve hava girişlerini sürekli açık kalmasını sağlamak en önemli diğer tavsiyelerin başında gelmektedir. Yakınında bulunan bölümünden bütün Etraftaki objeleri 2 metre kadar uzakta tutmak önemlidir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap