Unuttuğunuz Şeyleri Hatırlamanın En İyi Yolları

Sürekli bir şeyleri unutuyorsanız bazı malzemelerin araçların yardımı ile hatırlayabilirsiniz. Unuttuklarınızı hatırlamak için psikolojik yöntemler yazımızda.

Hafızamız bazen bize gerçekten zorlayabilir her yaştan insan bazen sınavlarda bazen hayatın herhangi bir önemli anında unutmaması gereken bazı özel durumları hatırlamakta zorlanabilirler.

Birkaç önemli Püf nokta üzerinde hafızanızı geliştirmek için çalışabilir ve Nimonik araçlar sayesinde etkili not alma teknikleri ile hafızanızı daha kuvvetli hale getirebilirsiniz.

Nimonik Araçlar

Nimonik araçlar bilgiye hatırlamak için kullanılan ve çoğu zaman eğlenceli yöntemler arasında gösterilmektedir örnek olarak kısaltmalar ipuçlarını hatırlamak için kullanılacak bilgiyi belirtme şekilleri ve kaynak belirlemek oldukça avantajlıdır. Amerika’daki büyük gölleri hatırlamak için kullanılan en büyük kısaltmaların başında HOMES kelimesi gelmektedir Bu kelimeler çok basit bir şekilde Huron, Ontario, Michigan, Erie ve Superior büyük gölleri nin hızlı bir şekilde hatırlanmasını sağlamaktadır.

Türkiye’de bulunan fıstıkçı şahap kelimesi içerisindeki mesela sesli harfler dışarı çıkıldığında sert ünsüzlerin tamamı bir araya getirilmektedir bu tarz özel belirtilmiş kelimeler ya da özel belirtilmiş araçları kullanmaya Nimonik araç denilmektedir.

Not almak

Önemli bilgileri kağıda dökmek bir şeyler hatırlamanın en basit yöntemlerinden bir tanesi olmaktadır. Eski insanların da söylediği gibi tabii ki yazı kalır nedenlerden ötürü bir şeyler yazmaktan derslerinize hayatınızda sizlere çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Yazmak beyni halihazırda bir şey öğretmek için en kolay yöntem olduğundan dolayı yazı şeklinde anlatılan dersler ya da birisine ders anlatırken yazarak bir şeyler gösterebilmek son derece akılda kalıcı bir metot olmaktadır. Konuşmaları düzenli olarak gerçekleştirdiği ne zaman unutmak ile ilgili olarak problemlerinizi çok ciddi anlamda azaltabilirsiniz.

Diğer bazı ipuçları

Hatırlamanız gereken şeyleri unutmamak için kullanacağınız püf noktaları bazıları beyninizi Sağlıklı ve mutlu tutmamız kadar da önemlidir örnek olarak aşırı miktarda strese maruz kalmış bir beyin Hafızayı kontrol edebilen bölümü zarar görebilir. Beyin içerisinde stres hormonu kortizol ve diğer Enzimlerin salgılanmasına sebep veren kişinin hafızası olumsuz etkileyen durumlar meydana gelebilir.

Bu nedenlerden ötürü sağlıklı kafa Tabii ki sağlıklı vücutta bulunacağı için kendinize dikkat etmeniz doğru beslenmeniz Günde en az bir saat spor yapmanız ya da yürüyüş yapmanız sağlıklı yaşam elde edebilmeniz için son derece önemli olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap