.
.

Deri Koltuklarda Mürekkep İzleri Nasıl Çıkarılır

Deri koltuklar üzerine bulaşmış kurumuş mürekkep ve tükenmez kalem lekeleri ve izleri evde doğal yöntemler ile çıkarılabilir.

.
.

Deri koltuklarımız evimizin dekoratif yönünü arttırabileceği gibi iş yerlerimiz içinde klas bir görünüm sağlayabilir. Bu aşamada herkesin dikkatini çeken bir tasarım için tercih edilirler.

Günümüz şartlarında deri koltuklar çabuk kirlendiği için muhakkak dikkatli temizlenmelidir. Eğer deri koltuk temizleme aşamasında yanlış bir şey yaparsanız hem mobilyanızın aşınmasına hem de rengini ve doğallığını kaybetmesine sebep olabilirsiniz.

Dikkatle uygulayacağınız birçok yöntem deri koltuktaki mürekkep lekelerini söküp atabilir. Ancak burada koltuğunuzdaki doğal ya da sentetik derinin kalitesi, deri boyasının kalitesi ve lekenin ne zaman oluştuğu ciddi anlamda önem taşır.

Farklı uygulamalar olduğu için öncelikle ufak bir bölgede deriye zarar verip vermediğini koltuğa sürerek test edin. Görünmeyen bir yerde yapacağınız bu testte eğer renk açılması ya da derinin aşınması gibi sorunlar yaşamadan lekenin çıkacağını anladıysanız uygulamaya geçiniz.

Süt İle Deri Koltuk Temizliği

Mürekkep izinin deride yayılma hızı fazlasıyla yüksektir. Dolayısıyla mürekkebin döküldüğü anda hemen üzerine süt dökebilir, ardından ise pamuk yardımıyla silebilirsiniz.

.

Bu en kısa yoldan yeni mürekkep lekelerini çıkarmak için yeterlidir. Dilerseniz sütü pamuğa dökerek üzerine bastırabilirsiniz.

Karbonat İle Deri Koltuk Temizliği

Yine karbonatın etkilerinden faydalanabilir ve deri koltuğunuzdaki mürekkep izini çıkarabilirsiniz. Bunun için karbonatı koltuğun üzerine döktükten sonra ovalamanız gerekecektir. Kısa sürede lekenin arındığını görebilirsiniz. Kalitesiz koltuklarda deri renginde açılma yapabileceğini vurgulayalım.

Limon ve Tuz İle Deri Koltuk Temizliği

Eğer renk atmayacak kalitede bir deri koltuktan bahsediyorsak limon suyunun içerisine bir miktar tuz ekledikten sonra mürekkep lekesinin üzerine dökün.

Çok uzun süre maruz bırakmadan su ile lekeli kısmı yıkamayı unutmayın. Bu işlemi dilerseniz limon kolonyasını su ile karıştırdıktan sonrada uygulayabilirsiniz. Kolonyanın içerisine su eklemeden denemeyiniz.

Tükenmez Kalem Lekesi Deri Koltuktan Nasıl Çıkar?

.

Deri koltukta tükenmez kalem izi iş ortamlarının ortak sorunları arasındadır. Genellikle siyah deri koltuklar için çok büyük bir sorun olmamakla birlikte beyaz deri koltuk temizliği bu aşamada sorun teşkil etmektedir. Kahverengi ya da alternatif tonlarında da aynı problemle karşılaşılabilir. Tükenmez kalem izi nasıl çıkar sorusuna birkaç alternatif bulunmaktadır.

Saç Spreyi İle Tükenmez Kalem İzi Silme

Deri koltukta tükenmez kalem lekesini temizlemek için saç şekillendirici olarak kullanılan spreylerden temin etmeniz gerekiyor. Bu spreyi lekenin üzerine sıkarak uygulayın. Ardından kalıp sabunla üzerini ovalayarak temizlemeye başlayın. Bu uygulama lekeyi sökmek adına olduğu için sabunun bıraktığı izden arındırmanız gerekecektir. Soğuk suyla sabunu sürdüğünüz lekeli bölgeyi temizledikten sonra sonuçları göreceksiniz.

Tartar Kremi İle Tükenmez Kalem İzi Silme

Burada tartar kremi aynı zamanda limon suyu ile karıştırılarak uygulanmalıdır. Deri koltuğun üzerindeki lekeli kısma macun kıvamında sürüldükten sonra kolaylıkla lekenin içerisine işleyecektir. Az görünen bir kısımda deneme yanılma yöntemiyle deriye zarar verip vermediğini kontrol edin. Ardından macunu sürüp bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın.

Eski Mürekkep Lekelerini Deri Koltuktan Çıkarmak Mümkün Mü?

Yeni bir mürekkep lekesinin deri üzerinde hızlı yayıldığını biliyoruz. Bu aşamada herkesin aklında aynı soru işaretleri dolaşıyor. Yeni aldığınız kullanılmış deri koltuklar ya da sizin kullandığınız fakat temizliğini yapmadığınız koltuklar tükenmez kalem ya da alternatif mürekkep lekeleriyle dolu olabilir.

.

Bunları temizlemek istediğinizde uzunca bir süre geçmişse çok daha fazla efor sarf etmeniz gerekecek. Burada sizin kadar koltukların kalitesi ön plana çıkacak.

Zira kullanacağınız temizleme ürünlerinin hemen hepsinin deri üzerinde belirli bir deformasyona sebep olabileceğini söylemeliyiz. Yeni izler için pek sorun olmayan birkaç dakikalık uygulamalar lekeleri söküp atar. Fakat eski mürekkep izleri deri koltuklarda yer etmiş ve kalıcı hale gelmiştir.

Bu izleri sökebilmek için uygulama çok daha uzun bir süre koltuk üzerinde kalacaktır. Renginin açılmasına, derinin aşınmasına ya da koltuğun mobilya olarak deforme olmasına sebep olmaması için iki kat dikkat gerektirir.

Leke üzerinde ne kadar süre kalacaksa ufak bir bölgede test ederek uygulamanız tüm koltuğun görüntüsü için önem arz eder.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap