.
.

Duş Perdesi ve Malzemelerinin Temizliği

Duş başlıkları temizlenmediği zaman tıkanabilir. Duş teknesinde biriken kıllar düzenli temizlenmelidir. Duş kabini ve perdesinin temizlik yolları yazımızda.

.
.

Başta sabun olmak üzere iz bırakabilecek şampuan ya da duş jeli gibi birçok ürünün kullanıldığı duş teknelerinde bu konu başlı başına bir sorun haline dönüşebilir. Özellikle duşakabin kullananların en büyük sıkıntısı budur.

Duş kapılarının temizliği zor olduğu kadar banyolarda kullanılan duş perdeleri aynı şekilde zor bir temizlik sürecine sahiptir. Genellikle izlerin çıkmaması ve kalıcı olması banyonun sürekli kirli ve pis bir görünüme sahip olmasına sebebiyet verir.

Oysa duş temizliği hakkında bilmeniz gereken bazı ufak sırlar var. Özellikle duş teknesi kullanıyorsanız ister kapaklı ister perdeli olsun kolaylıkla hijyen sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken hiçbir şekilde herhangi bir zorlukla karşılaşmayacaksınız. Çünkü doğal yöntemlerle duş perdesi temizliği sandığınızdan çok daha kolay olacaktır.

Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Beyaz sirke temizleyici yönü yüksek bir ürün olup, oldukça dezenfekte eden bir içecektir. Yemeklerde ve salatalarda kullanıldığı kadar temizlikte de kadınların vazgeçilmezi olarak bilinmektedir.

Duşakabin temizliği yaparken beyaz sirkeyle doğrudan temizlik bezinizi kullanarak kabin kapaklarını silmeye başlayın. Bu işlemi tekrarladıkça tüm izlerin yok olduğunu, aynı zamanda kalıcı bir hijyen sağlandığını fark edeceksiniz. Ardından bol suyla durulamayı ve kuru bir bezle tekrardan kurulamayı unutmamalısınız.

.

Bu tip banyolarda duş kapaklarının ray kısımları ise mikrop yuvası olarak bilinmektedir. Aslında buraları temizlemenin de kolay yolları vardır. Yine sirkeyi bu kısımlara dökerek aşağıdan akmasını sağlayabilirsiniz.

Oluşan kir, pislik ve tozları sirke alıp götürürken temiz bir duş rayı bırakacaktır. Bunun daha aktif bir kullanıma bürünmesi içinse kapakların sorunsuz kaymasını sağlamalısınız Çok fazla su aldığı düşünülse de pek su girmeyen bu yüzeylere vazelin gibi kaygan bir ürün sürerek kapakların daha aktif çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Duş Perdesi Nasıl Temizlenir?

Duş perdesi pratik olmasıyla herkesin tercihi olabilir. Özelliklede makinede yıkanabilir olmasından ötürü tercih sebebidir. Duş perdesi temizliği için küvetinizden ya da duş teknenizden perdeyi sökün.

Ardından makineye havlularınızla dahi atabileceğinizi söylemeliyiz. Çok sıcak suda yıkamamanız önerilirken kurulama işlemine bırakmamanız daha önemlidir. Yani yıkama programı bittikten sonra sıkma ve kurulama işleminden önce programı durdurup, yıkanan duş perdesini çıkararak yerine asabilirsiniz. Kendi kendine kuruyacaktır.

Bu işlemi uygularken duş perdesini tek başına yıkamayı seçenler bir ya da iki ölçek sirkeyi makinenin deterjan kısmına ilave edebilirler. Böylelikle duş perdesi temizliği tamamlanarak sorunsuz bir biçimde kullanımımızda olacaktır.

Duş Teknesinin Gideri Nasıl Temizlenir?

.

Duş teknelerinde gider tıkanması en büyük sorunlar arasındadır. Duş aldığınız esnada siz farkında olmasanız bile çok fazla saç dökülür. Bu saçlar ise suyla birlikte gidere dolar. İlk etapta içeri girmeseler bile dışarıdan görsel bir kirlilik oluştururlar. Ancak içeri girmeleri bu sorunu çözmez. Aksine tıkanıklıklara sebep olur. Dolayısıyla duş giderindeki saçlara çözüm bulmak için ufak bir poşetten yararlanabilirsiniz.

Poşeti giderin altına yerleştirdikten sonra suyun akması için ufak birkaç delik açabilirsiniz. Bu noktada giderden su delikler vasıtasıyla kolayca akıp gidecek, saçlar ise naylon poşette takılı kalacaktır.

Her seferinde naylon poşeti değiştirerek sorunsuz bir biçimde banyo giderinizi temiz tutabilirsiniz.

Duş Başlığı Nasıl Temizlenir?

Duş başlığı ve başlığa giden hortumun kireçlenmesi kadar doğal bir şey yok. Zira bu kadar çok nem ve suyla iç içe olmak kireçli suyun katkısından zarar görmeyi mümkün kılıyor.

Haliyle duş başlığı temizliği yapmanın püf noktasını bilmemek sorun yaratabiliyor. Bunun için kireç sökücü temizlik ürünlerinden faydalanarak hazırladığınız suya bu parçaları atabilirsiniz.

Ancak çözümü doğal yollardan arıyorsanız imdadınıza yine sirke yetişiyor. Suyla birlikte sirkeyi bir kaba koyduktan sonra ufak bir hamleyle sökebileceğiniz duş başlığınızı ve hortum kısmını suyun içerisine bırakın.

.

Bir süre bekledikten sonra kireçlerin arındığını göreceksiniz. Çıkarıp sildikten sonra kullanıma devam edebilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap