Oksijenli Su İle Ev Temizliği Yöntemleri

Oksijenli su ile evdeki eşyalara bulaşan kan, küf lekeleri ve kokusu giderilir. Kesme tahtanız üzerindeki zorlu izleri de bu yöntemle temizleyebilirsiniz.

Herkes ufak tefek yaralanmalar atlatmıştır. Hiç yoktan çocukken dizinize sürülen bir oksijenli su hatırlarsınız. Bu dezenfekte gücünün yüksek olması ve mikrop kapmaması için yapılan bir eylemdir. Haliyle insan ev temizliğinde neden kullanılamadığını düşünmeye başlıyor.

Oksijenli su ile ev temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Buda renk açıcı bir özelliğe sahip olmasından kaynaklanır. Eğer halınıza oksijenli su uygularsanız renginin açılarak sarı hatta beyaz olması muhtemeldir.

Bunun en basit örneğini saçlardan hatırlayabilirsiniz. Saç renginizi rahatlıkla sarıya ya da beyaza çevirebilir, bunu oksijenli suyla yapabilirsiniz. Ev temizliği içinse küf ve kan lekeleri başta olmak üzere tahta yüzeylerde etkin bir temizlik malzemesi olarak kullanabileceksiniz.

Oksijenli Su Ev Temizliğinde Nerelerde Kullanılır?

Ev temizliğinde oksijenli su kullanımı pek yaygın olmadığından etkileri biraz gizli kalabiliyor. Bu nedenle kullanımıyla beraber sizinde favorileriniz arasına girecektir. Çünkü bilhassa küf lekeleri ve küf kokusunda en etkili temizlik malzemelerindendir.

Oksijenli Su İle Küf Lekesi Nasıl Temizlenir?

Evde banyo küfleri herkesin başının belasıdır. Islak ve nemli bir ortam olmasından ötürü her an karşımıza çıkan sorunların başında yer alırlar. Doğal olarak oksijenli su küf lekelerini çıkarmak için birebir çözüm sağlar. Küflü bölgenin üzerini isterseniz silmek ya da ovalamak suretiyle küfleri arındırabilirsiniz. Ancak en etkili uygulama türü oksijenli suyu küflü bölgenin üzerine döküp etkilerini görmektir. Bir süre sonra tüm küflerin bir anda yok olduğuna şaşıracaksınız.

Oksijenli Su İle Küf Kokusu Nasıl Çıkar?

Küf kokusu olan bölgeler genelde küflenmiş borular ya da benzeri küflü bölgeler olan yerlerdir. Yayıldığı nokta burası olduğu için hem o zemini hem de yakınını oksijenli su ile ovalayarak silin. Ardından küf kokusunu bir daha duymamak üzerine hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Oksijenli Su İle Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan lekesi fayanslarda, yerde ya da kıyafetlerde olabilir. Eğer yer gibi bölgelerdeyse üzerine oksijenli su dökmeniz kan lekesinin çözülerek ortadan kaybolmasını sağlayacaktır. Kumaşlarda uygulamanız içinse dikkatli davranmanız gerekir. Örneğin beyaz kumaşlarda rahatça dökebilirsiniz. Ancak renkli kumaşlarda biraz fazla dökmeniz kan lekesinin çıkmasını sağlasa da rengini açacaktır.

Oksijenli Su İle Kesme Tahtası Temizliği

Kesme tahtaları hemen her sebzenin ya da et ürününün değdiği, dolayısıyla kesinlikle temiz olması gereken araç gereçlerdendir. Bu malzemenin temizliğini yine oksijenli suyla sağlayabilirsiniz.

Öncelikle genel hijyen açısından bir temizlik beziyle ve suyla yıkayıp, daha sonra oksijenli suyu tahtanın üzerine uygulayabilirsiniz. Bunun ardından tekrardan yıkama işlemini dikkatli bir biçimde yaptığınızda dezenfekte olmuş bir mutfak araç gerecine kavuşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap