But Nasıl Haşlanır, Pişirilir, Malzemeleri Nelerdir?

But Nasıl Haşlanır, Pişirilir, Malzemeleri Nelerdir? Tavuk butlarını lezzetli hale getirmek için önce haşlayıp sonra pişirmelisiniz. Tavuk bulyon gibi yardımcı malzemeler ile butlar daha lezzetli olur.

But Nasıl Haşlanır

But Nasıl Haşlanır Haşlanmış tavuk son derece lezzetsiz olarak halk arasında nam salmıştır. Bunu temel nedenide bir çok insan haşlama tavuk pişirirken doğru yöntemleri bilmesinden kaynaklanır. Tavuğu doğru şekilde pişirirseniz Haşlanmış tavuk hem çok lezzetli olur hem de çok değerli bir besin olmaktadır.

Malzemeler

900 gram tavuk budu
4 litre su
1 çay kaşığı tuz
Tavuk bulyon
2-3 soğan
2-3 havuç
Varsa 1-2 sap kereviz

But Nasıl Haşlanır

Haşlanmış tavuk nasıl pişirilmeli?

Yapılışı

Öncelikle 4 litre soğuk suyu büyük bir tencerenin içerisine koyun ve bu ocağın altını Yüksek derecede açın. Kaynayan suyun içerisine atacağınız Buket’i son derece yumuşak olduğundan dolayı kolayca dağılacaktır bu nedenlerden ötürü Soğuksu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Ardından yıkanan tavuklar mı suyun içerisine yerleştirilir ve tavuğu attıktan sonra az bir miktarda da tuz eklenir. Tencerenin ağzı kapatılır.

Tavuk haşlanması esnasında soğan havuç halka halka doğranır ve bu halkaların büyük olmasına özen gösterilir. Elinizde bulundurduğunuz Kereviz sapları ufak ufak doğranır ve küçük bir bardakta 2 adet tavuk bulyon ezilir. Bu malzemelerin tamamı yaşlanmakta olan tavuğa eklenir.

Ocak en yüksek derecede açılır ve suyun kaynaması için beklenir. Yusuf Okuldayım kaynamaya başlayınca ateşini altı kısılmasının Çünkü fokurdayan suyun altının  orta derece getirmesi yeterlidir.

Böylece tavuklu sebze aromaları yavaşça kendilerini bırakabilir ve daha lezzetli hale gelebilir. Yarım saatlik pişirmenin ardından enfes bir şekilde tavuk servise hazır hale gelecektir.

Eğer tavuk suyu kullanmayacaksanız bir sonraki kullanımlar için buzdolabına alınabilir. Almış olduğunuz tavuk suyu buzlukta iki ay kadar rahat yasaklanabilir. Sebzelerin bazıları suyun içerisinde kaybolup gidebilir Fakat bu normaldir sebzeler yenmesi için değil sadece lezzet katması için Bu karışım içerisinde koyulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap