Köfte Fırında Nasıl Yapılır, Kızartılır?

Fırında köfte hem daha lezzetli hem de sağlıklıdır. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra bazı püf noktalar ile köfteleri uygun şekilde kızartabilirsiniz.

  1. Kalabalık ev sofraları için hazırlanan Fırındaki yemekler son derece lezzetli ve misafirlerin karınlarını hem doyurmalarına Hem de  güzel bir yemek yemeleri ne fayda sağlar. Fırında yapılan yemeklerin Başında tabi ki fırında köfte gelmektedir.

Köfte yapabilmeniz için gerekli olan malzemelerin bazılarına şekilde sıralanır;

500 gram kıyma

1 adet soğan

1 tane yumurta

1 demet maydanoz

Galeta unu

4 adet patates

2 adet biber

2 adet domates

1 tutam biberiye

Tuz

karabiber

su

1 çorba kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

Zeytinyağı

Öncelikle köfte harcı oluşturabilmek için kıymayı bir kap içerisine aldıktan sonra içerisine soğanın rendesini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ardından yumurtayı kırma ve maydanozu ince ince kıyarak ilave etme işlemlerini tamamlayacaksınız. Köfte harcının tuz ve Karabiberi de ekledikten sonra yoğurma işlemine geçilecek. Kıvamı alana kadar ara ara içerisine galeta unu eklenmesi gerekiyor Tam kıvamına gelince yoğurma işlemini bırakın.

Oluşan köfte harcı içerisinden ceviz büyüklüğündeki parçaları kopardıktan sonra elinizde yuvarlayıp üzerine hafif baskı yaparak köfte şeklini veriyorsunuz ve tabağı diyorsunuz.

Sonrada patatesleri soyup halka şeklinde doğrama işlemine geçeceksiniz ve yağlanmış cam fırın kabına patatesler dizilecek. Üzerine Tuz ve karabiber de eklendikten sonra daha önceden ısınmış olduğunuz 180 derecedeki fırına patateslerin yüzde yetmişi pişirilecek şekilde yerleştirilir.

Daha sonra patatesleri fırından alıp köfteleri üzerine bilmeniz gerekiyor ve sonra tekrar fırına köfteler Pişene kadar bekleyeceksiniz.

Pişirme işlemi gerçekleştirilirken tencereye zeytinyağı dökülmelidir ki üzerine salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya başlanacak. Daha sonra üzerine az bir miktarda su ilave edip tuzunu da atacaksınız ve kaynama işlemi oluncaya kadar bekle edeceksiniz.

Köfteler pişerken tam pişme olmadan tekrar çıkarılır ve üzerine önceden kesmiş olduğunuz domates dilimlerini doğru alacaksınız. Ardından biberleri de büyük büyük kestikten sonra ekleme işlemine geçeceksiniz. Ara kısımları da biberiyeler serpiştirerek tekrar fırına verilecek ve bütün malzemeler fırında tam anlamıyla pişince köftenin hazır olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap