Kalamar Malzemeleri ve Nasıl Kızartılır?

Kalamar yüksek proteinli, lezzetli bir deniz ürünüdür.Her evde bulunan malzemeler ve baharatları harmanlayarak tavada 3-4 dakikada kızartıp pişirebilirsiniz.

Denizin ve Akdeniz mutfağının bize sunmuş olduğu en değerli lezzetlerden bir tanesi olan kalamar düzgün bir şekilde pişirildiği zaman son derece lezzetli olmaktadır. İçinde bulunduğumuz olduğu protein vitamin ve mineraller bakımından son derece zengin bir besin olan kalamar kolay pişirilmesinin yanında bazı dezavantajları da sahiptir.

Yanlış pişirildiği zaman küçülme ve yanarak lezzetini kaybetme gibi durumlarla karşılaşılabilir bu nedenlerden dolayı bu lezzet harikası gıdanın doğru pişirilmesi gerekmektedir. Düzgün bir biçimde pişirilmiş olan Kalamarın içerisinden maksimum Vitamin mineral ve protein ihtiyacı karşılanabilir.

TAVADA KALAMAR KIZARTMA

Malzemeler

Kalamar

Un ya da galeta unu, mısır unu

Sıvı yağ

Yumurta

Tuz, biber tercih edilen baharatlar

Kalamar nasıl profesyonelce hazırlanır?

Kalamar bütün olarak almışsınız Eğer iç organlarının tamamını temizlemeniz ve ardından kalan kalamadı da halkalar şeklinde kesmemiz gerekiyor.

Donmuş ya da hazır kalamalı almışsınız Eğer iyice çözülebilmesi için beklemenizi tavsiye etmekteyiz. Islak kalamarlar bir kağıt havlu üzerine alındıktan sonra tamamen üzerindeki su gitmesi için kuruması beklenir mektedir.

Girmiş olduğunuz baharatların yardımıyla ve özellikle Tuz karabiber sarımsak ile beraber uygun sosları hazırlayabilirsiniz. Ufak bir kap içinde bir yumurta ve az miktarda suyu çıktıktan sonra diğer bir kapta da galeta unuyla normal ona hazırlayın.

Elekten geçirilerek toz haline getirmiş olduğunuz galeta ve normalin karışımları toparlanmanın önüne geçecektir.

Kuruyan ve baharat işlemi tamamlanan her bir kalamar halka sık Öncelikle yumurta karışımına ardından da bunun üzerine yatırılır. Içerisinde sıvıya kızartılmış olan ve mutlaka ısıtılmış olan tavanın içerisine yavaşça yerleştirilir ve bütün kalamarlar aynı şekilde uygulanması gerçekleştirilmektedir.

Ortalama 3 ile 4 dakika arası pişirildikten sonra kalamar ların renginin değiştiğini görüyorsanız pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Limon ve yeşilliklerle beraber servis ederseniz çok daha şık bir görüntü olur Bunun dışında gönül rahatlığı ile beraber lezzetli şekilde salataların hızla da tüketme şansına sahipsiniz.

Pişirme esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu uzun süre pişirme yemelidir çünkü kalamarlar yanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap