Kek Neden Hamur Olur?

Kekin hamur olmaması için malzemelerin eksiksiz, fırın derecesinin uygun şekilde ayarlanması gerekir. Malzemeler soğuk olursa kekin hamur olmasına neden olur.

Yapılması en kolay hamur işi Yiyecek olan ve çay saatlerinin Vazgeçilmez yardımcılarından olan kek yapmak sanılanın aksine belli başlı dikkat edilmesi gereken noktalara sahiptir. Bazı insanlar dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat etmediklerini dan dolayı kekin için pişmez hamur olarak kalır. Istenildiği gibi kabarmaz ve 2 tam pişmemiş olduğundan dolayı ağızda dağılan bir lezzete sahip olmaz.

Sizlerde Eğer benzer sıkıntılar yaşıyorsanız şimdi neler yapmanız gerektiğini hep beraber bakalım.

Kekin Hamur Olma Nedenleri?

Kek içerisinde kullanılan yumurta süt yoğurt yağ gibi malzemeler Öncelikle karışıma katılmadan evvel Oda sıcaklığına gelmesi gerekmektedir. Soğuk olduğu zaman yeteri kadar bütünleşme sağlayamayacağı için kek pişirirken hamur ulaşmaya sebep verebilir.

Kek iç kısmında bulunan elekten geçirilerek kullanılmalıdır Aksi takdirde istenilen sonuç alınmaz. Kabartma tozu eklerken de un ile beraber karıştırarak kullanmanız yine önemli bir püf noktasıdır. Elekten geçtiği zaman içerisinde topaklanmış olan kısımları çözülmelidir ve mutlaka pürüzsüz Hale getirilmelidir.

Topraklanma çek de o kısımların hamurla şeması ne sebep olur bu nedenlerden ötürü kabartma tozuyla un karıştırılınca kek pişerken düzgün bir kabartma gerçekleştiremeyen bilir bu konuda daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer Aksi takdirde bu duruma dikkat etmezseniz kekin bir tarafı eğri olarak bir şey bilir.

Kek pişirilirken hamur olmasını etkileyen diğer nedenlerden biri de kullanılan fırındır. Kek pişirmek istediğiniz sıcaklık mutlaka 180 derece olmalıdır Eğer bunun üzerinde olursa için çok çabuk pişer ve yine hamur olarak kalır. 180 dereceye fırınınızı daha önceden getirmiş olmanız gerekiyor Aksi takdirde yine bir işe yaramayacaktır.

Fırın kapağı kekin üzeri kızarıncaya kadar kesinlikle açılmamalıdır açıldığı takdirde kek sönecektir ve iç kısmında topaklaşma başlayacaktır. Kekin üst kısmı kızarınca ve kabarınca bir kürdan batırarak içerisine pişip pişmediği anlaşılabilir.

Kürdan Yada makarna hamursuz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Tüm bu koşullara dikkat ettiğiniz takdirde son derece sağlıklı bir kek yapımı gerçekleştirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla akşam çaylarında oldukça lezzetli bir şekilde tüketebilir ve sohbetlerimiz daha lezzetli olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap