.
.

Küçük Mutfak Eşyaları Nasıl Temizlenir?

Tost makinesi, mutfak robotu ve meyve sıkacağı düzenli kullanılan küçük ev eşyaları olduğu için temizliklerinde bazı püf noktaları bilmeniz gerekiyor.

.
.

Teknolojinin hayatımıza girmesi ve her geçen gün daha etkin rol oynamasıyla birlikte küçük mutfak eşyalarının yeri daha da çoğaldı. Hemen her mutfakta rastlamaya başladığımız tost makinesi, mutfak robotu, blender, mikser, meyve sıkacağı ve benzeri ürünlerle işimiz kolaylaşıyor. Zamandan tasarruf etmemizin yanı sıra daha iyi bir imkân sağlanmış oluyor.

Küçük mutfak eşyaları temizliği zor olmayan, çoğunlukla ebatları ufak olmasından ötürü zamanınızı almayan bir temizlik aşamasını kapsıyor. Hatta düzenli olarak belirli rutinleri uyguladığınızda uzun süre kendisini idare eden bir yapıdan bahsetmek mümkün.

Küçük Mutfak Eşyalarında Hijyen Önemli Mi?

Tabi ki küçük mutfak aletlerinin temizliği her zamanki gibi önemlidir. Araçların ufak olması her zaman işlevsel roller aldıkları gerçeğini değiştirmiyor. Örneğin bir mutfak robotu ya da blender hemen her karışımın içine girdiği ürünlerdir. Dolayısıyla hijyenik bir biçimde dezenfekte edilmesi gerekir. Aksi halde besinlerin temiz bir ortamda hazırlanması mümkün olmaz.

Bunun tost makinesinde ya da meyve sıkacağında da aynı şekilde olduğuna ise şüphe yok. Burada asıl önemli olan detayın sık aralıklarla ufak temizlik detaylarını aksatmamaktır.

Tost Makinesi

Tost makinesinde her kullanımın ardından gerek ekmek kalıntıları gerekse yağ tabakası zaman içerisinde hoş olmayan bir görüntüye sebep olur. Maalesef ki çoğumuz tost yaptıktan sonra bu makineyi temizlemeden bir sonraki sefere bırakırız. Oysa henüz tam anlamıyla soğumadan yağ üzerine yapışmamışken temizlememiz en doğrusu olacaktır.

Meyve Sıkacağı

Meyve sıkacakları tamamıyla meyve suyunu posasından ayırmak üzere tasarlanmıştır. Doğal olarak hiçbir meyve sıkacağının bize posa bölümünü temizlemek gibi bir seçenek sunduğunu zannetmiyoruz. Sıktığımız meyve suyunu yudumlamadan önce mevcut sıkacağın posa bölümünü boşaltmamız gerekiyor. Bakteri oluşumunu önlemek için her zaman temiz olması gereken bir ufak mutfak aletidir.

Mutfak Robotu

.

Birçok işleviyle salatadan yemek içine, birçok karşımdan doğal kürlere kullanabileceğimiz bir ekipmandır. Bu nedenle mutfak robotu her kullanılan parçasının anında temizlenerek yerine takılması sonucunda sağlıklı bir biçimde elinizin altında durur. Aksi halde tehlikeli bir bakteri yuvasına dönüşebilir. Aynı grupta mikser ve blender gibi parçaları da saymak mümkündür.

Tüm ufak mutfak eşyalarının temizliğinde sirke önemli rol oynar. Aynı şekilde limon suyu sık kullanılır. Genel anlamda temizlik ürünlerinde sık karşılaşılan bu etken maddeleri tercih ederek temizlemeniz önerilir. Sürekli olarak tüketilen yiyeceklerin ve içeceklerin üretiminde kullanıldıkları için temizliğin daha da önem taşıdığı araçlardır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap