.
.

Hardal Tohumu Neye İyi Gelir? Hardal Tohumu Faydaları Nedir?

Yemeklerde sos kullanımı artmaya başladı. Hardal tohumu da bu amaçla tüketiliyor. Lezzetinin yanı sıra faydaları ile bazı hastalıklara iyi geliyor.

.
.

Ülkemizde daha çok sos olarak tüketilmeye alışmış olduğumuz hardalın tohumunun da oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir. Peki bu faydaları saymakla bitmeyen hardalın faydaları nelerdir? İşte okumakta olduğunuz yazımızda bu sorunun cevabını buluyor olacaksınız.

Günümüzde vücudumuza yaptığı katkılarının çok daha fazla insan tarafından bilinmekte ve tüketilmekte olan hardal tohumu, hardal bitkisinin tohumudur ve bu bitkiden elde edilmektedir. Hardal bitkisi, sarı çiçekleri olan bir bitkidir ve en yoğun olarak Pakistan ve Hindistan’da yetiştirilmektedir.

Hardal bitkisi keskin ve kendine has bir tada ve de kokuya sahiptir. Bu nedenle hardal tohumu kullanımı da oldukça çeşitlilik göstermektedir. Bu ürün öğütüldükten sonra sos ya da baharat haline getirilir ve bu haliyle özellikle belli başlı mutfaklarda çokça kullanılır.

Örneğin Amerikan ve Avrupa mutfağında kırmızı ve beyaz eti lezzetlendirmede, bununla birlikte Hint mutfağında ise birçok yemekte baharat olarak kullanılan hardal tohumu, yine Hint mutfağında turşularda ve salamuralarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

Hardal tohumunun yiyeceklere lezzet vermesinin yanında, iyileştirici özelliği de antik çağlarda dahi insanlar tarafından fark edilmiştir. Bu nedenle hardal tohumu insanların çok önem verdiği bir ürün olmuş ve Musevi, Hristiyan ve Budist dini metinlerinde bu ürün kendine yer bulmuştur. Ayrıca kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de de hardal tohumu ayeti bulunmaktadır.

Hardal Tohumu Neye İyi Gelir?

.

·       Kemik ve kas rahatsızlıklarının önüne geçilmesi konusunda destekleyici bir rol oynar

·       Gözler için ihtiyaç duyulan A vitaminini içerir. Bu sayede hardal tohumu göz sağlığına çok iyi gelir.

·       Grip mevsimlerinde bir kaşık tüketildiğinde boğaz enfeksiyonlarını def eder ve akciğeri temizleyerek solunumda yaşanan sıkıntıları giderir. Tohumu bir kaşık balla birlikte tüketirseniz hem tadına tat katabilir hem de etkisini katlayabilirsiniz.

·       Hardal tohumu, içerisinde bulunan selenyum ve potasyum sayesinde kas, eklem ve kemik ağrılarını doğal yollarla geçirmeye yardım eder.

·       Antioksidan bakımından zengin olan hardal tohumu, ondan üretilen maskelerin yoğun olarak kullanılmadığı takdirde cilde parlak ve canlı bir görünüm verir. Bu sebeple hardal tohumu cilde faydaları bulunduğu söylenebilir.

·       Hardal tohumundan elde edilen yağ dize ve bele uygulanarak bu bölgedeki ağrı azaltılabilir. Ayrıca yine bu yağ ile vücuda masaj yapıldığında vücuttaki kan dolaşımı düzene girer.

·       İçerdiği A vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudunuzun hastalıkla çok daha etkin şekilde savaşmasını sağlar.

.

·       Yarım çay bardağı sirkenin içerisine bir çay kaşığı hardal tohumunu katıp karıştırarak gargara yaptığınız takdirde diş eti apselerini ve ağız içi yaralarını hafifletebilirsiniz.

·       İçerdiği potasyum kan akışını düzenler ve felç, inme riskini mümkün olduğunca azaltır.

·       Akciğer için mucize bir faydası vardır. Vücutta hassas organlardan biri olan akciğer zarı hem hava yoluyla hem de beslenmeyle ciddi deformeler yaşar. Bunun önünde geçmek ve akciğer zarını yenilemek için hardal tavsiye edilir. Güçlü bir iltihap söktürücüdür.

·       hardal tohumu huzursuz bacak sendromu rahatsızlığının önüne geçer.

·       Masa başı çalışanlarda sıklıkla görülmekte olan karpal tünel sendromunun yaşanma riskini azaltır.

·       Damar tıkanıklığı ve kireçlenmesini engeller.

·       Sindirim sistemindeki hücrelerin fonksiyonlarını artırır.

.

Önemli Not: Hardal tohumu güçlü bir iltihap söktürücü bir üründür. Bu sebeple çok fazla kullanılması akciğer ve karaciğer gibi hayati organlara zarar verebilir. Dolayısıyla bu ürünün çok kullanılmaması uzmanlar tarafından sıklıkla yapılan bir uyarıdır.

Hardal Tohumu Kürü

Uzmanlar tarafından sindirim, dolaşım, kas, kemik, bağışıklık, sinir ve dolaşım gibi vücudumuzda var olan neredeyse bütün sistemleri olumlu etkilediği düşünülen hardal tohumu kürü yapılarak bedeninize büyük bir iyilikte bulunabilirsiniz. Bu kürün uygulaması oldukça basittir. Yapmanız gereken şey yalnızca bir ay boyunca düzenli olarak her gün bir çay kaşığı hardal tohumunu su ile adeta bir hal gibi yutun.

Ancak şayet böbrek veya troit bezleri ile ilgili herhangi bir sağlık sorununuz varsa bu hardal tohumu kürü sizin için zararlı olabilir ki bunu da aklınızda tutmanız da fayda var. Bu yazıda sizlere sağlığa birçok faydası olan hardal tohumunu her yönüyle incelemeye çalıştık. Bu ve bunun gibi daha birçok içeriğe ulaşmak için sitemize göz atabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap