Hüma İsminin Anlamı ve Adlların Kişilik Gelişimindeki Önemi

Hüma ne demek Bebeğimize isim vermeden önce anlamlarını iyi araştırmalıyız. Kişilik gelişimi sırasında bu ad önem taşıyacaktır. Hüma'nın etkileyici bir anlamı vardır.

Hüma ne demek

Hüma ne demek Çocuklara verilen isimlerin anlamları, onların kişiliğinin gelişmesinde önemli bir rolü vardır. İsimler; kişilik, karakter ve hatta cinsel kimlik gelişimi üzerinde bile etkili. Çocuklar, olaylar arasında ona uygun anlam bağları kurar. Bu sebepten dolayı da sahip olduğu ismi, kendisine tanımlama haline getirir.

Çocuklara isim verirken hem cinsiyetlerini göz önünde bulundurmak gerek hem de karakterinin agresif olmaması için ona uygun isimler seçilmelidir. Mesela erkek çocuğa, savaşmak, dövüşmek gibi çağırışımlar yapan isimleri vermek çocuğun agresif yapıda olmasına neden olur. Kız çocuksa da erkek gibi davranmasına sebep olur. Bu yüzden isim seçerken karakterini etkileyeceğini öngörerek hareket etmek gerekir. İsim seçme konusunda da bir isim anlamları sözlüğü vesilesiyle bu işe girişmek oldukça mantıklı olacaktır.

Hüma İsminin Anlamı ve Adlların Kişilik Gelişimindeki Önemi

Ebeveynler Çocuklarına İsim Verirken Dikkat Etmeleri Gereken Hususlar

İsim anlamları ve kökenleri ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir konudur. Savaş, Yeter, Dursun, Elem gibi isimler çocukların daha agresif yapıda, kederi çağrıştıran negatifi çağıran isimlerdir. Çocuklara güzel ve duygusal çağrışım yapan isimler koymak geleceğe yatırımdır.

Kendini yüce hissettirecek isimler de konulmaması gerekir. Toplumda övülen isimler; Ahmet, Mehmet, Mustafa, gibi isimler de çocukların kibirli olmasına bu sebepten dolayı toplumda yalnızlaştırılmasına sebep olur.

Çocuklara geniş kapsamlı isimler verilmelidir ve çocuklara büyüdüğü zaman reddedeceği düşünce tarzına yönelik isimler verilmemelidir.

Mesela dini isimler, siyasi isimler ileride çocuğun tersi bir görüşe sahip olması halinde absürt kaçacaktır. Ya da yurtdışında yaşayacak bir çocuğun evrensel standartlara uygun bir ismi yoksa uyum sıkıntısı çekebilir ve toplumdan dışlanabilir. Bu yüzden anne-babanın kendi görüşünden çok çocuğa seçim fırsatı tanıması için isimde de fanatik davranmamalıdır.

Unisex (hem kız hem de erkeğe kullanılabilen) isimler de pek önerilmemektedir. Çünkü çocukta cinsel kimlik bunalımı sorununa yol açabilir. Bir kız çocuğuna erkek ismi, erkek çocuğuna da kız ismi verilirse çocuk cinsel kimliğini sorgulayıp ya isminin cinsiyeti gibi davranış sergileyebilir ya da tam tersi gibi davranabilir. Peki Hüma ne demek?

Hüma İsminin Anlamı Nedir?

Hüma isminin anlamı ve açıklaması, Türk Dil Kurumu internet sitesi ve kaynaklarında da görüleceği gibi cennet kuşudur. Bilinen anlamının yanı sıra sözlük açıklamasında bu cennet kuşunun tanımlaması başına konduğu kişiye mutluluk, huzur getiren şeklindedir.

Devlet kuşu, saadet olarak da yorumlanmaktadır. Hüma isminin kökeni Arapçadır. Unisex (hem kız hem erkeğe kullanılabilen) isim olsa da daha çok kız çocuklarına verilen isimdir. Doğru yol gösteren anlamı taşıdığı da bazı kaynaklarca belirtiliyor.

Hüma İsminin Özellikleri

Hüma isminin anlamı gibi en belirgin özelliği özgürlükçü olmalarıdır. Baskıcı aileye sahip olanlar genelde aile evlerinden erken ayrılır çünkü kısıtlanmaktan hoşlanmazlar ve kendi kararlarını kendileri vermek isterler. Yalnız hareket etmekten çok hoşlanırlar ve yalnızken daha rahat çalıştıkları için daha üretken olurlar.

Mükemmeliyetçilerdir ve yaptıkları işin mükemmel olması için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Zorluklar karşısında asla pes etmezler çünkü çok güçlü bir karaktere sahiptirler ve karşılarına çıkan zorlukların üstesinden gelene kadar uğraşırlar.

Fazla enerjik bir yapıya sahip oldukları için hem fiziksel hem de düşüncesel olarak çok aktiftirler. Her olayın içinde olsalar da zaman onlar için yetersiz kalır. Doğuştan lider olarak doğarlar ve asla birini taklit etmezler, şahsına münhasırlardır. Sorumluluktan ve işten kaçmazlar aksine kendilerini göstermeyi severler.

Cesur onlar için uygun bir sıfat olsa da kendilerini frenlemediklerinde hayatta sorunlarla karşılaşırlar. Zekayı seven insanlardır karşı cinslerinde önem verdikleri şeylerden en önemlisi zekâ ve neşedir. Onları etkilemek isteyen insanların bu özelliğe sahip olmaları her zaman bir adım öne taşıyacaktır.

Hüma İsmi Yeni doğan Bebeklere Verilebilir mi?

Hüma isminin anlamlarına bakıldığında sakıncalı bir anlam içermemektedir. Bu yüzden yeni doğan bebeklere Hüma ismi koymanın hiçbir sakıncası yoktur. “Hüma Kuran’da geçiyor mu” sorusunun cevabını yanıtlayalım. Kuran-ı Kerim’de Hüma ismi geçmiyor. Fakat kelime anlamı dini bakımdan da bir sakınca içermemektedir.

Hüma isminin anlamı islami olarak tam anlamıyla açıklanmasa da caiz olduğu söylenmekte. Cennet kuşu, başına konan kişiye mutluluk getiren anlamlarında kullanılan bu ismin numerolojisine de bakıldığında harflerin analizi toplanıyor. Karşımıza çıkan 7 rakamı ile birlikte yukarıda belirtilen kişilik özelliklerinden başka şu bilgileri ediniyoruz:

Güçlü sezgileri ile olay ve olguları analiz etme, sonuca ulaşma hususunda oldukça iyidir. Mükemmeliyetçi bir karakterdir. Bu özelliğinin ağır bastığı durumlar olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Mantıksal bir yaklaşımla olayları seyreder. Bir olayın bütün detaylarıyla ilgilenir. Bu özelliği sayesinde üzerinde çalıştığı konuların gizli kalmış gerçeklerini gün yüzüne çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap